رادیو آلمان: برخی دانشگاه‌های ایران روز ۱۶ آذر عرصه سخنرانی و اعتراض به شرایط سیاسی موجود بودند. گردهمایی در دانشگاه امیرکبیر با درگیری و بازداشت همراه بود. تجمع دانشگاه آزاد قزوین با وجود ممانعت حراست و بسیج با مسالمت سپری شد.

شاهدان عینی گزارش داده‌اند که نیروهای امنیتی و انتظامی از صبح ۱۶ آذر، ضمن کنترل شدید رفت و آمد به دانشگاه امیرکبیر، خط اینترنت این دانشگاه را نیز قطع کرده بودند.

وبسایت “دانشجو نیوز” از ممنوع‌الورود بودن ۵۰ دانشجوی این دانشگاه در روز ۱۶ آذر و حمله نیروهای بسیج به کسانی که قصد بالا بردن عکس مجید توکلی را داشته‌اند، خبر داده است. به نقل از این وبسایت، چهار دانشجوی امیرکبیر توسط حراست این دانشگاه دستگیر شده‌اند. شاهدان عینی می‌گویند که مراسم روز دانشجو در امیرکبیر به دلیل فشار حراست و نیروهای امنیتی به درستی و به تمامی برگزار نشد.

دانشگاه آزاد قزوین اما در روز ۱۵ آذر، صحنه حضور دستکم یک‌هزار دانشجوی معترض بود. برخی از شعارهای این مراسم، به امیر جوادی‌فر و اشکان سهرابی دو دانشجوی این دانشگاه اختصاص داشت که پس از انتخابات کشته شده‌اند.

یک شاهد عینی در گفتگو با دویچه‌وله از فیلمبرداری حراست از مراسم و تهدید معترضان توسط نیروهای امنیتی خبر داد و افزود: «تجمع از ساعت ده از میدان قلم و از کنار دانشکده صنایع و مکانیک شروع شد. با رسیدن جمع به دانشکده برق و کامپیوتر، دانشجویان دیگر کلاس‌های نوبت دوم را تعطیل کردند و به بقیه ملحق شدند. پس از آن دانشجویان عمران و معماری و مدیریت به سایرین پیوستند. بسیج دانشجویی و نیروهای حراست ضمن تهدید، می‌خواستند که بچه‌ها برای مناظره با آنها به مسجد دانشگاه بروند، اما کسی قبول نکرد. دانشجویان شعار می‌دادند که دانشجو می‌میرد، ذلت نمی‌پذیرد.»

تجمع دانشگاه آزاد قزوین در ساعت ۱۲ ظهر با خواندن سرود یار دبستانی و محکومیت سرکوب دانشجویان و عدم رسیدگی به چگونگی مرگ امیر جوادی فر و اشکان سهرابی به پایان رسید.

پیام‌ها و بیانیه‌ها

استادان دانشگاه، زندانیان سیاسی، فعالان دانشجویی دستگیر شده و “شورای تهران” دفتر تحکیم وحدت از جمله افراد و تشکل‌هایی بود‌ه‌اند که برای گرامیداشت روز دانشجو فراخوان و بیانیه داده‌اند. وبسایت”کلمه” نوشته که چهار چهره اصلاح‌طلب نیز به این مناسبت در دانشگاه تهران سخنرانی خواهند کرد. این چهار نفر که مجید انصاری، الهه کولایی، محسن رهامی و غلامرضا ظریفیان هستند، به دعوت انجمن اسلامی دانشگاه تهران و علوم پزشکی و تحت عنوان “امید، رساترین اعتراض” به ایراد سخن خواهند پرداخت.

پیش‌تر، حمید رضا جلایی‌پور به دعوت انجمن اسلامی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران، درباره “نقش جنبش دانشجویی در سپهر سیاسی ایران” سخنرانی کرده بود. وی با اشاره به ضعف در همبستگی اجتماعی نزد ایرانیان، تاکید کرد که جنبش دانشجویی به دلیل دفاع از عرصه عمومی، درمان چنین عارضه‌ای است.

دفتر تحکیم وحدت در بیانیه‌ای به مناسبت روز دانشجو از نیم قرن فعالیت‌های آزادیخواهانه جنبش دانشجویی در ایران نوشته و خفقان، سرکوب اعتراضات مردمی و شکنجه فعالان سیاسی و دانشجویی را محکوم کرده است.

 بهاره هدایت و مجید توکلی، فعالان دانشجویی دستگیرشده نیز پیامی از داخل زندان به مناسبت ۱۶ آذر فرستاده ‌و با تاکید بر سرکوب و انسداد سیاسی داخلی، جنبش دانشجویی برون مرزی را به روشنگری پیرامون اوضاع سیاسی ایران، دفاع از حقوق بشر و پیگیری مطالبات دانشجویی فراخوانده‌اند.

جمعی از استادان و اعضای هیات علمی دانشگاه‌های ایران هم در بیانیه‌ای به مناسبت روز دانشجو، از فضای امنیتی دانشگاه‌های کشور، احضار و بازجویی مداوم دانشجویان، نصب دوربین‌های مدار بسته و دستگاه‌های شنود، محرومیت از تحصیل و انحلال تشکل‌های دانشجویی انتقاد کرده‌اند. این جمع، روند فزاینده سوءقصد به استادان دانشگاه را نیز نگران‌کننده و دارای اهداف سیاسی خاص دانسته‌ است.

سه زندانی سیاسی رجایی شهر کرج هم با اعلام حمایت از مطالبات دانشجویی و تبریک روز دانشجو، خواستار آزادی دانشجویان در بند شده بودند.

شماری از دانشجویان ایرانی نیز که پس از انتخابات به ترکیه رفته‌اند، روز دانشجو در برابر سفارت ایران در آنکارا دست به تجمع زدند. این گروه ۵۹ نفره، با خواندن سرود یار دبستانی و بالا بردن عکس‌ دانشجویان بازداشتی یا کشته شده، خواستار آزادی زندانیان سیاسی و همبستگی جهانی با قربانیان نقض حقوق بشر در ایران شدند.

 

پیام بهاره هدایت به مناسبت روز دانشجو: باز هم در دانشگاه و سرزمینی آزاد به آسمان آبی خواهیم رسید

 

بهاره هدایت عضو دربند شورای مرکزی دفتر تحکیم در پیامی به مناسبت ١۶ آذر، روز دانشجو، با دانشجویان سخن گفته است.

به گزارش دانشجونیوز، بهاره هدایت در پیام خود ضمن تاکید بر ادامه ایستادگی در برابر مستبدان گفته است: “ساییده شدیم و نشکستیم و سر خم نکردیم. همچنان ایستاده ایم، اگر چه با دل های تنگ و بی قرار، نظاره گر تلاش مستبدان برای تاراج گلدانی هستیم که ما و گذشتگانمان برای پروردنش، خون دل به سینه فرو خورده ایم.”

بهاره هدایت در دی ماه سال گذشته برای پنجمین بار بازداشت و پس از چندی در دادگاه به ۹ سال و نیم حبس محکوم شد. این حکم سنگین‌ترین حکم قضایی است که از ابتدای تاسیس اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشگاه‌های سراسر کشور (دفتر تحکیم وحدت) برای یکی از اعضای این تشکل‌ صادر شده است. او در طول این مدت بارها به سلول انفرادی منتقل شده و همچنین بارها مورد بازجویی های سنگین همراه با فشار قرار گرفته است.

در پیام بهاره هدایت به مناسبت ١۶ آذر که در اختیار سایت دانشجونیوز قرار گرفته، وی ضمن بزرگداشت روز دانشجو گفته است: “میانمان حصار افکنده اند، اما در این سر هنوز هوای آن همه یار دبستانی است که دست در دست هم خواندیم و یاد مشت های گره کرده و فریادهاست که از گلو برکشیدیم که عشق میان ما را هیچ خشت و آهن و سنگی دیوار نمی تواند بود.”

متن کامل این پیام به شرح زیر است:

زیاد نمی گذرد از واپسین خدانگهدار. از آن همه شور و فریاد مستانه که روزگاری با هم سر دادیم که برهانیم خود را از سیاهی. می خواستیم برداریم آن خیز بلند را تا کناره های آفتاب و عشق. می پنداشتیم که آخر، دوران محنت و رنج را نهایتی است و زود است که دست مردم این سرزمین باشد و دامان آزادی. تیر یکدلی بر کمان اتحاد کشیدیم و در میدان نابرابر دست های خالی را به نبرد هیولای استبداد بردیم. نه تنها در خیابان، که حتی به دل لشگر سکوت کشیدیم و با هر بی مهری بغضی بر اندوهی انباشتیم. تا روزی که از هر نفسی گل یاسی بروید یا که داوودی. دانشگاه را نه زندان، که گلستانی می خواستیم پر از تاق های خوش نگار عطرآگین، تا نسیم علم و آگاهی اش از مرزهای هر شهر و آبادی بگذرد. در رویای مان، هیچ سیم خارداری و آهنی دانشجویی را علامت ممنوع الورودی نمی داد. نامه محرمانه ممنوعیت از تحصیل به دست کسی نمی رسید، سایه وحشت از آسمان دانشگاه پر می کشید و استاد به زور چماق خانه نشین نمی شد. همکلاسی برای ارائه پاره ای توضیحات نمی رفت و «یار دبستانی» دیگر بوی حسرت نمی داد.

یاران دبستانی،

ساییده شدیم و نشکستیم و سر خم نکردیم. همچنان ایستاده ایم، اگر چه با دل های تنگ و بی قرار ، نظاره گر تلاش مستبدان برای تاراج گلدانی هستیم که ما و گذشتگانمان برای پروردنش، خون دل به سینه فرو خورده ایم. جفایی که امروز بر دانشگاه و تمامی قلمرو سرزمین مادری و فرزندانش می رود، آخرین تلاش های تاریک دلانی است که دیدگان بیدار جوانان این مرز پر گوهر، خواب آسوده از چشمان بی رمق شان ربوده و هر فریاد آزادی که برخیزد، کابوس آشفته رهایی ما را می بینند… ای کاش رویای شیرین ما کابوس کسی نبود. فغان که به نااهلانی گرفتار آمده ایم که حلقوم، جز به دروغ نمی گشایند و ما را آلوده نیرنگ و کینه یکدیگر می خواهند. مبادا که خود در مقابله با این پلشتی، ضمیر پاک به اتهام زنی و دروغ پردازی بیالاییم که گر چنین کنیم دریچه های قلب به نفرت گشوده ایم و خود گام در مسیر همان تیرگی نهاده ایم.

برادران صبور و خواهران دلیرم،

آذرماه بار دیگر آمده که به زمستانی دیگر پیوند خورد. آذری که ماه ما بود تا به قلب زمستان بزنیم. آذری که همیشه ماه ماست. دیوارهای سرد و سنگ زندان اوین، روزها و شب های بی پایانی است که بیهوده می کوشند میان من و شما جدایی بیفکنند. ولی این سینه همچنان تنگ ١۶ آذرهایی که با هم گذراندیم و بی قرار تمام روزهای سبز و آفتابی پیش روست. میانمان حصار افکنده اند، اما در این سر هنوز هوای آن همه یار دبستانی است که دست در دست هم خواندیم و یاد مشت های گره کرده و فریادهاست که از گلو برکشیدیم که عشق میان ما را هیچ خشت و آهن و سنگی دیوار نمی تواند بود. اندوه و تنهایی را به قلب من راهی نیست. چرا که همدلی هامان وامدار پاکی آیینه هاست. این شب ها و روزهای کشدار، غمگین و سرد، یقینا روزی برای همیشه پر خواهند کشید و شاخه های ترد و سبزرنگ امید، پیچک پنجره هایمان خواهند شد. بدون شک فردای روشن را در کنار هم نفس خواهیم کشید و گلدان ها را در وزش نسیم آزادی لب ایوان ها خواهیم گذاشت. ما در دانشگاه و سرزمینی که آزاد و آزاد و آزاد است به آسمان آبی خواهیم رسید و آن سلام دوباره معروف را به آفتاب خواهیم گفت. بیایید غبار را از ایوان ها بروبیم، آن روز نزدیک است. باور کنیم و آگاه و پر امید ایستاده بمانیم همچنان.

می آیم، می آیم، می آیم

با گیسویم، ادامه بوهای زیر خاک

با چشمهایم، تجربه های غلیظ تاریکی

با بوته ها که چیده ام از بیشه های آنسوی دیوار…..

می آیم، می آیم، می آیم

و آستانه پر از عشق می شود

و من در آستانه به آنها که دوست می دارند

و دختری که هنوز آنجا،

در آستانه پر عشق ایستاده، سلامی دوباره خواهم داد…….

 

مراسم بزرگداشت روز دانشجو در کرمانشاه با حضور بر مزار کیانوش آسا

 دانشجونیوز ـ همزمان با روز دانشجو جمعی از مردم کرمانشاه با حضور بر مزار مهندس کیانوش آسا یاد و خاطره این شهید سرفراز جنبش دانشجویی را گرامی داشتند.

در این مراسم که تعدادی از همکلاسیهای آن شهید نیز حضور داشتند، حاضران با نثار گل بر مزار کیانوش آسا نسبت به مقام والای او ادای احترام کردند.

کیانوش آسا از کردهای اهل حق کرمانشاه و دانشجوی ترم آخر فوق لیسانس مهندسی پتروشیمی دانشگاه علم و صنعت ایران بود که روز ۲۵ خرداد ۸۸ سه روز پس از انتخابات در جریان تظاهرات مسالمت آمیز و میلیونی مردم در میدان آزادی تهران مورد اصابت گلوله قرار گرفت و سپس ناپدید شد و سوم تیر جسد او در پزشکی قانونی تهران توسط خانواده اش شناسایی گردید.