هر یک از ما گاه دست بر کمر گذاشته و از درد آن گله می کنیم. در اکثر کشورهای دنیا ۶۵ تا ۸۰ درصد مردم در طول زندگی مبتلا به کمردرد می‌شوند، به عبارت دیگر تمام مردم حداقل یکبار کمردرد را در طول عمر خود تجربه می‌کنند. شیوع این بیماری در جوامع مختلف متفاوت بوده و از ۷ تا ۳۷ درصد متغیر است.

شایع‌ترین علت کمردرد در جوامع مختلف، فتق دیسک است که بیش از۹۰ درصد علل کمردردها را تشکیل می‌دهد. فتق دیسک عمدتاً در سنین ۳۵ تا ۵۵ سالگی رخ می‌دهد که البته در سنین بالاتر نیز ممکن است دیده شود.

کمردرد یکی از شایع ترین مشکلاتی است که انسان همواره با آن مواجه بوده است و از آنجا که سه چهارم مردم در عمر خود حداقل یکبار دچار کمردرد می شوند، یکی از متداول ترین دلایل مراجعه بیماران به پزشکان ارتوپدی، جراح مغز و اعصاب می باشد. می توان گفت کمردرد از شایع ترین علل ناتوانی و عدم حضور در کار در افراد جوان و میانسال به شمار می رود.

تقریباً همه ی افراد، کم و بیش در نقاطی از کمر خود احساس درد دارند. اغلب ما هنگام انجام فعالیت هایی نظیر جابجا کردن جعبه های بزرگ و بلند کردن کودکان، کمردرد خود را جدی نمی گیریم. ما به این مسئله توجه نداریم که کمردردها در نتیجه صدماتی است که با رفتارهای روزانه ما تشدید می شود.

اکثر ما هنگام ایستادن، نشستن و خم شدن، وضعیت های نامناسبی در بدن خود ایجاد می کنیم. ما هنگام بلند کردن اشیاء به جای خم کردن زانو، کمر خود را خم می کنیم. انجام کارهایی که برای سلامتی ما مضر است و پدر و مادر ما را از آن منع می کردند، بعد از سال ها موجب می شود کمردرد ما شروع شود. وارد آمدن فشار زیاد به عضلات کمر و به اصطلاح رگ به رگ شدن رباط های کمری که نگه دارنده مهره ها هستند باعث کمردرد می شود. عضلات کمر برای مقابله با این فشار دچار گرفتگی و انقباض می شوند تا بتوانند کمر را از صدمه بیشتر محافظت کنند و این حالت، خود باعث تشدید درد کمر است.

کمردرد اغلب با کارهای جسمی سنگین، بلند کردن اجسام سنگین یا حرکات قدرتی، خم شدن یا چرخیدن همراه است. همچنین ممکن است یک ضایعه در کمر وجود داشته باشد، ولی تا زمانی که یک حرکت پرفشار باعث تشدید آن شود مشخص نگردد.

بر طبق نظر پزشکان، علل دیگر کمردرد عبارتند از عفونت ها، تومور یا شکستگی ها، کشیدگی یا پارگی به دنبال یک سقوط ناگهانی، تصادف اتومبیل یا آسیب ورزشی، چاقی و افزایش سن.

فیزیوتراپی یکی از درمانهای مورد نیاز در این مواقع محسوب می شود. شاید شما بارها شاهد دردهایی کم و بیش از این دست بوده اید و هر بار درد را با قرص های مسکن ساکت کرده اید. در حالی که اگر دردهای حتی جزیی، درمان اصولی شود، در سال های بعدی احتمال برگشت کمتری خواهد داشت. نقش بیمه در این میان، نقش پل ارتباطی است بین شما و فیزیوتراپی. شما می توانید با داشتن بیمه مناسب در این زمینه، برای درمان بسیاری از بیماری ها از فیزیوتراپی کمک بگیرید. برای کسب اطلاعات مفید در این زمینه با ما تماس بگیرید.

*محمد رحیمیان کارشناس ارشد بیمه و سرمایه گذاری و عضو رسمی انجمن Advocis  به شماره ثبت: ۲۰۶۵۸۱۷ مشاورین متخصص بیمه و امور مالی کانادا است.

www.insufin.com

www.youtube.com/ sherkatbime