سرطان یکی از آن واژه هایی است که شرح آن گاه کسل کننده به نظر می رسد، اما متاسفانه هرگز داستانی قدیمی و کهنه نمی شود. بنا به اقتضای شغلمان به افرادی برمی خوریم که تا مدتی قبل کاملا سلامت بوده ولی اینک برای مطالبه مبلغ بیمه نامه شان با ما تماس می گیرند. رشد فزاینده این ماجراهای تکراری برای ما چاره ای جز هشدار توجه به سلامتی و عاقبت اندیشی در امور اقتصادی باقی نمی گذارد. ضمن اینکه قرار نیست در مدار بیماری های سخت قرار بگیریم باید یادآوری کنیم که قرار هم نیست که مطمئن باشیم که از این چرخه خارج شده ایم و این واقعیتی گریزناپذیر است به پهنه تمام زندگیمان.

***

متخصصان علوم پزشکی آمریکا می‌گویند: سرطان روده بزرگ، دومین سرطان کشنده در بین زنان و مردان امریکایی و سومین رتبه در جهان را داراست. آمارها نشان می‌دهند این بیماری در کشورهای توسعه یافته دیگری مانند کانادا، اروپای غربی و استرالیا نیز شایع‌ است. هرساله بیش از۱۷۰۰۰ نفر در کانادا مبتلا به بیماری سرطان روده بزرگ می شوند و این در حالی است که پژوهشگران در کانادا آزمایشی را طراحی کرده اند که با انجام دادن آن در منزل می توان سرطان روده بزرگ را در مراحل اولیه تشخیص داد. دکتر زوری مورل، جراح لوله‌های گوارشی در کالیفرنیا در این باره گفت: کارشناسان بهداشت عمومی پیش‌بینی کرده‌اند که تا پایان سال جاری میلادی (۲۰۱۲) حدود ۱۵۰هزار مورد جدید ابتلا به سرطان روده تشخیص داده خواهد شد. محققان اعلام کردند که ابتلای به این بیماری بیشتر در سن میانسالی در زنان آشکار شده است، البته لازم به ذکر است که هم سن مبتلایان به طور میانگین پایین آمده و هم تعداد کسانی که به این بیماری مبتلا می شوند زیاد شده است.

طبق آمار سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت آمریکا که مستندترین آمار درباره بیماری سرطان است، ۵۰ درصد کلیه سرطان ها قابل پیش گیری است. هم اکنون در سراسر جهان آمار سرطان رو به افزایش است، اما مرگ و میر ناشی از سرطان کمتر شده است. علت کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان در سراسر جهان، پیش گیری صحیح، منظم و علمی است که در ۲۰ سال اخیر بالاترین پیشرفت های پزشکی در درمان را به خود اختصاص داده است. خوب است بدانیم فقط پیش گیری باعث کاهش دوسوم آمار مرگ و میر ناشی از سرطان شده است.

آنچه واضح است اینکه در طی دوران درمان و استفاده از روش های مختلف شیمی درمانی، فرد بیمار قادر به انجام کارهای عادی خود نبوده و همچنین متحمل هزینه های گوناگونی خواهد شد. آرایش بیمه بیماری های سخت بر پایه کنترل و ثبات زندگی فرد بیمار بنا شده و لزوم اخذ این بیمه، در دنیای کنونی، روز به روز بیش از پیش حس می شود. قرار نیست زمانی که از بیمه بیماری های سخت می گوییم، تصور افراد را به بیمار شدن جلب کنیم، بلکه مایلیم این اطمینان را ایجاد کنیم که در این دوران هیچ چیز مانند بیمه بیماری های سخت، نمی تواند سبب آرامش از نظر مالی برای فرد بیمار شود. اخذ بیمه در زمان سلامت جسم، مانع از فریاد تلخ بی پولی در روزهای بیماری خواهد شد. برای کسب این آرامش تا کنون چه کرده اید؟

*محمد رحیمیان کارشناس ارشد بیمه و سرمایه گذاری و عضو رسمی انجمن Advocis  به شماره ثبت: ۲۰۶۵۸۱۷ مشاورین متخصص بیمه و امور مالی کانادا است.

www.insufin.com

www.youtube.com/ sherkatbime