به قرار اطلاع، بعداز ظهر روز سه شنبه ۱۹ شهریور هفت تن از ساکنان اشرف که در قتل عام اول سپتامبر توسط نیروهای عراقی به گروگان گرفته شدند، با چند فروند هلی کوپتر وابسته به نخست وزیری عراق از بغداد به شهر العماره در جنوب عراق منتقل شدند.

طی ای میلی که به دفتر شهروند ارسال شده است، قرار است دولت عراق به درخواست جمهوری اسلامی گروگان ها را به ایران تحویل دهند.

باقیمانده  اعضای مجاهدین خلق به کمپ لیبرتی در عراق منتقل شدند

باقیمانده اعضای مجاهدین خلق به کمپ لیبرتی در عراق منتقل شدند

در این اطلاعیه آمده است:”رژیم ایران، گروگانها را از العماره به فاشیسم دینی حاکم بر ایران استرداد کند. نیروی تروریستی قدس نفوذ و کنترل بسیار زیادی در العماره دارد. کنسول و معاون کنسول رژیم در بصره و العماره نقش فعالی در دستگیری و شکنجه پناهجویان ایرانی در این منطقه دارند و شمار زیادی از آنها را نیز به رژیم ایران مسترد کرده اند. روز اول سپتامبر، نیروهای عراقی دستگیر شدگان را با دو خودروی متعلق به ساکنان به آن سوی خاکریز شمال اشرف منتقل کرده و از مسیری که به طور کامل تحت کنترل نیروهای عراقی است به آن سوی خاکریز منتقل کردند و سپس با خودروهای دیگر به بغداد انتقال دادند. آنها قبل از انتقال به العماره توسط نیروهای وابسته به نخست وزیری عراق در محلی در نزدیکی فرودگاه بغداد نگهداری می‌شدند.”

و آخرین خبر در مورد کمپ اشرف به نقل از رادیو فردا چنین است:

 مقام‌های رسمی عراقی روز ۲۰ شهریور ماه  به خبرگزاری آسوشیتد پرس گفتند که اردوگاه اشرف «به‌طور کامل» از «۴۲ نفر باقی‌مانده» از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران در آن، تخلیه شده است.

با این حساب بخشی از خواست‌های آمریکا و سازمان‌های بین‌المللی نیز برای تخلیه کامل این اردوگاه برآورده شده است.

خواست‌هایی که پس از رخداد مرگبار دهم شهریور بار دیگر مطرح شدند. این بار دولت نوری مالکی در عراق دستور تخلیه «بدون تاخیر»اردوگاه را صادر کرد.

سازمان مجاهدین خلق ایران که اکثر اعضای آن به اردوگاه حریت (لیبرتی)انتقال داده شده‌اند، دولت عراق را مسئول «حمله» به اردوگاه اشرف می‌داند.

دولت عراق چنین چیزی را تکذیب کرده است و دلیل این رخداد مرگبار را «انفجار در بشکه‌های نفت و گاز در پی درگیری احتمالی داخلی» عنوان کرده است.

دولت نوری مالکی پس از آن علاوه بر دستور تخلیه این مکان، اعلام کرد تحقیقاتی انجام می‌دهد.

ایالات متحده آمریکا با ابراز نگرانی از این رخداد و محکوم کردن «حمله» به آن، خواستار انجام تحقیقات بازرسان سازمان ملل در مورد آن شده است.

ماری هارف اندکی پس از این رخداد از سازمان مجاهدین خلق خواست تا برای انتقال باقی‌مانده اعضای در اردوگاه اشرف تمام آنچه لازم است، انجام دهد.

پس از انفجارهای دهم شهریور ماه، سپاه پاسداران ایران نیز ناگهان بیانیه‌ای منتشر و از «حمله مجاهدان شهید عراقی» به این اردوگاه ابراز خوشحالی کرد؛ آنچه با گفته‌های احمد خاتمی از روحانیون تندروی ایران نیز ادامه پیدا کرد. امام جمعه موقت تهران نیز از این «حمله» ستایش کرد.

بازرسان گروه کمک‌رسانی سازمان ملل در عراق، «یونامی»، ۱۱ شهریورماه از اردوگاه اشرف دیدن کردند و به گفته این سازمان، قرار است دلیل مرگ ده‌ها نفر در آن مشخص شود.