ریچارد فالک، گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در مناطق فلسطینی با صدور بیانیه ای، سیاست اسرائیل نسبت به فلسطینیان را معادل "جنایت علیه بشریت" توصیف کرد.


شماره ۱۲۰۷ ـ پنجشنبه ۱۱ دسامبر  ۲۰۰۸


 

ریچارد فالک، گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در مناطق فلسطینی با صدور بیانیه ای، سیاست اسرائیل نسبت به فلسطینیان را معادل "جنایت علیه بشریت" توصیف کرد.

به گزارش بی بی سی، پروفسور فالک یهودی است و در دانشگاه پرینستون آمریکا حقوق بین الملل تدریس می کند. او پیشتر نیز اقدامات اسرائیل در غزه را مشابه اقدامات جمعی بی رحمانه آلمان نازی دانسته بود.

نوار غزه از ماه جون ۲۰۰۷ که جنبش حماس کنترل آن را در دست گرفت، تحت تحریم های اقتصادی و سوختی اسرائیل قرار دارد. از چهارم نوامبر سال جاری، یعنی از حدود پنج هفته پیش، ورود کاروانهای امدادرسانی سازمان ملل متحد نیز به نوار غزه بسیار محدود شده است.

پیشتر مقامات نهادهای امدادرسانی سازمان ملل متحد نسبت به وضعیت مردم در نوار غزه شدیدا ابراز نگرانی کرده بودند، اما لحن بیانیه پروفسور فالک تقریبا بی سابقه است. این بیانیه خاطرنشان می کند که از زمان سقوط دولت نژادپرست آفریقای جنوبی تا کنون، هیچگاه اقدام یک دولت، این چنین مورد انتقاد یک مقام ارشد سازمان ملل متحد قرار نگرفته است.

فالک در این بیانیه از دیوان داوری بین المللی خواسته تا مسئولیت کیفری مقامات سیاسی یا فرماندهان نظامی اسرائیل را که در حصر غذایی نوار غزه دست دارند، بررسی کند.

گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل همچنین از سازمان ملل درخواست کرده تا برای حفاظت از مردم فلسطین در مقابل آنچه که وی مجازات جمعی آنها توصیف کرده، به سرعت اقدام کند.

همزمان با صدور این بیانیه، اسرائیل از دیروز گذرگاه اِیرز را برای عبور کامیونهای امدادرسانی سازمان ملل متحد باز کرده است.

از پنج هفته پیش که از ورود کاروانهای امدادرسانی به غزه جلوگیری شده، اسرائیل هر چند روز یکبار، این گذرگاه را برای ساعاتی باز کرده اما به گفته مقامات آژانس امدادرسانی سازمان ملل متحد در بیت المقدس، محموله هایی که در عرض این ساعات طی یک هفته وارد نوار غزه شده اند، با سهمیه یک روز امدادرسانی عادی برابر است.

فالک در بیانیه خود اسرائیل را متهم کرده که تنها هنگامی اجازه امدادرسانی داده که مردم غزه در آستانه قحطی آشکار بوده اند.

دولت اسرائیل پیش از صدور این بیانیه نیز میانه خوبی با آقای فالک نداشت، به نحوی که حتی اجازه ورود به اسرائیل به او داده نشده است.

در واکنش به این بیانیه، یک سخنگوی وزارت امور خارجه اسرائیل در گفتگو با سرویس عربی بی بی سی گفت این موضع گیری، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد را بی اعتبار می کند.

ریچارد فالک امسال جانشین جان دوگارد در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد شده و مسئولیت رسیدگی به موارد نقض حقوق بشر در سرزمین های اشغالی توسط اسرائیل را به عهده دارد.

 

جلوگیری اسرائیل  از انتقال محموله امدادی به غزه


 

بی بی سی: پلیس اسرائیل روز یکشنبه از تلاش شماری از اعراب اسرائیلی برای انتقال کمکهای درمانی و غذایی به نوار غزه جلوگیری کرد.

این فعالان عرب قصد داشتند محموله امدادی خود را با قایق از بندر اسرائیلی یافا به غزه منتقل کنند.

طی هفته های اخیر، با افزایش آتش باری بین دو طرف در طول مرز، حصر اقتصادی نوار غزه توسط اسرائیل تشدید شده است.

این نخستین تلاش از داخل اسرائیل برای شکست حصر نوار غزه محسوب می شد که توسط جنبش اسلامی عربی در اسرائیل سازمان دهی شده بود و دو تن از نمایندگان عرب کنست یا مجلس اسرائیل نیز در آن مشارکت داشتند.

اما پلیس اسرائیل در بندر یافا به مالکان این شناور دستور داد که به مقصد غزه حرکت نکنند و بر اساس آخرین گزارشها، این شناور به اسکله تل آویو منتقل شده و تحت نظر نیروهای امنیتی قرار گرفته است.

از زمان خروج نیروها و شهرک نشینان اسرائیلی از نوار غزه در سال ۲۰۰۵، سفر اتباع اسرائیل به این باریکه ممنوع اعلام شده است.

به نوشته روزنامه ها آرتص، احمد تیبی، یک نماینده عرب در پارلمان اسراییل (کنست) که در این تلاش مشارکت داشته، ضمن "از سر ترس" توصیف کردن این اقدام پلیس اسرائیل گفت این اقدام توسط افرادی انجام شده که از انتقال کمکهای دارویی به بیمارستان شفا در غزه بیم داشته اند. به گفته این نماینده عرب مجلس اسرائیل، اعزام این شناور یک اقدام بشر دوستانه برای شکستن حصر اقتصادی غزه بوده است.

طی هفته های اخیر، آژانسهای امدادرسانی سازمان ملل متحد و سازمانهای مدافع حقوق بشر نسبت به وضعیت نا مساعد قریب بر یک و نیم میلیون جمعیت نوار غزه ابراز نگرانی کرده اند و خواهان پایان حصر اقتصادی این باریکه شده اند.

آژانس امدادرسانی سازمان ملل متحد در غزه هشدار داده در صورت نرسیدن کمکهای خارجی، توزیع مواد غذایی بین ۷۵۰ هزار سکنه غزه را از اوایل هفته آینده متوقف خواهد کرد.

در همین حال، ارتش اسرائیل از شلیک هشت فروند موشک و خمپاره از داخل نوار غزه به داخل خاک اسرائیل در روز یک شنبه خبر داده که به گفته منابع نظامی، تلفات یا جراحاتی بر جای نگذاشته اند.