صدای امریکا: اتحادیه اروپا عصر دوشنبه اعلام کرد که تحریم‌های آن اتحادیه علیه ۸۲ مقام ایرانی به دلیل نقض حقوق بشر را تا سال ۲۰۱۷ میلادی تمدید کرده است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس از بروکسل، این مقام‌ها در سال ۲۰۱۱ به دلیل نقشی که در نقض حقوق بشر در ایران داشتند، از سوی ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا تحریم شدند. مسدود شدن دارایی‌ها و همچنین اعمال محدودیت‌های سفر، از جمله تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه این افراد است.

این در حالی است که پس از توافق جامع هسته‌ای سال گذشته، روابط ایران و اتحادیه اروپا رو به بهبود گذاشته و دو طرف تصمیم به از سرگیری گفت‌وگوهای دوجانبه در سطح عالی گرفته‌اند.

تمدید این تحریم ها در حالی است که سخنگوی وزارت خارجه ایران روز دوشنبه اعلام کرد که فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، به همراه هفت نفر از اعضای شورای اروپا، قرار است ۲۸ فروردین ماه به ایران سفر کند.

هم تهران و هم طرف مقابل در گفت‌وگوهای هسته‌ای تاکید داشتند که مذاکرات تنها درباره برنامه هسته‌ای ایران بوده و موارد دیگر، مانند برنامه موشکی و وضعیت حقوق بشر در ایران، را در بر نمی‌گیرد. از این رو به دنبال توافق ۲۳ تیر ماه، تنها تحریم‌های مرتبط با فعالیت‌های هسته‌ای ایران لغو می شوند.

با این حال رهبر جمهوری اسلامی ایران اصرار داشته است که کلیه تحریم‌های اعمال شده علیه تهران باید لغو شوند و اعمال تحریم‌های جدید از سوی ایالات متحده و اتحادیه اروپا را مورد انتقاد قرار داده است.

اواخر بهمن ماه گذشته، برخی نمایندگان پارلمان اروپا در دیدار با وزیر امور خارجه ایران، ضمن انتقاد از نقض حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی ایران، گفتند این موضوع می‌تواند آزمونی برای آینده رابطه با تهران باشد.

حدود یک ماه بعد هم در ایالات متحده، طرح جدیدی درباره نقض حقوق بشر و حمایت ایران از تروریسم به مجلس سنای آمریکا ارائه شد، که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و شرکت هواپیمایی ماهان را هدف قرار می‌دهد.

ایران غرب را متهم به برخورد دوگانه در مقوله حقوق بشر می‌کند و می‌گوید اروپا و آمریکا از حقوق بشر به عنوان ابزاری سیاسی برای تحت فشار گذاشتن کشورهای دیگر استفاده می‌کنند.