ماه: ژوئن 2016

درخشش تاریکی/ عباس شکری

ویژگی‌های شعرگفتار: برون رفت از کلی‌گویی‌های گذشته،‌ انسان دوستی،‌ هم شانه شدن و موازی زیستن با مخاطب، فروآمدن از جبروت خیالی، تنها ماندن متکلم وحده، تقسیم و تخاطبِ انسانی اندیشه … یعنی نزدیک شدنِ شعر به زبان طبیعی و طبیعت خالص زبان که همان «شعرگفتار» است و سادگی، سادگی، سادگی. شعر گفتار که خاستگاه آن به «شعر زبان» باز می‌گردد….

Read More

مادری برای نجات جان دخترش هر دو پایش را از دست داد

پس از گذشت ساعت ها و نرسیدن هیچ کمکی دانست که برای نجات جان دخترش باید کاری کند، در نتیجه بدون توجه به زخم های تصادف و شکستگی هایش از ماشین بیرون آمد و با هر جان کندنی بود خودش را روی برف ها از سرازیری بالا کشید

Read More

هفت سال پس از مفقود شدن و مرگ ترانه موسوی

براساس اخبار به دست آمده از منابع نزدیک به خانواده ترانه موسوی و یک پرستار آن بیمارستان، اعلام کردند که او در بیمارستان امام خمینی کرج، در حالی که پارگی مقعد داشته مدتی بستری بوده است و همانطور که بیهوش تحویل بیمارستان شده، بیهوش هم از بیمارستان برده شده است.

Read More

رونمایی از مجموعه شعر انگلیسی ارشیا تبریزی

ارشیا در ایران به دنیا آمده و از کودکی به همراه پدر و مادرش مهاجرت کرده است. او از ۱۳ سالگی در اسپانیا سرودن شعر به انگلیسی را آغاز کرد. همان زمان این شعرها توسط عباس جوانمرد و نصرت پرتوی، در اختیار نشریه سایبان که پیش از شهروند به سردبیری حسن زرهی در تورنتو منتشر می شد، قرار داده شد

Read More

نمایش فیلم مستند “قصه شهرزاد” در تورنتو با حضور کارگردان

شهرزاد با رقص در کافه‌های تهران در ۱۴ سالگی شروع کرد و سپس در تئاتر به کار ادامه داد و در فیلم‌های قیصر، طوقی، داش آکل، سه قاپ، باباشمل، تنگنا، پل، پنجره، عیالوار و گرگ بیزار نقش آفرید. در پی انقلاب بازداشت و زندانی شد و از دنیای رسمی هنر حذف و گوشه‌نشین شد.

Read More

نویسنده ای که آلبانی را به جهان نشان داد/علی صدیقی

نشر کتاب هایش در آلبانی با سختی های سانسور و چاپ و نشر همراه بود، بجز این، دشواری های دیگری هم در زندگی سیاسی اش وجود داشت که او از آن سخن نگفت، اما گفته ی حیرت آورش که “حاضرم برای رفتن از کشورم حتی ادبیات را هم قربانی کنم”بیانگر شرایط دشوار و در عین حال پیچیده او در آلبانی بود. با این وضعیت او ناچار راه فرانسه را در پیش گرفت …

Read More

نخود پلو:خوراک هرچه کثیفتر باشه خوردنی تره ترجمه: بهرام بهرامی ـ حسن زرهی

مولود و رایحه که به خانه رایحه رسیدند دریافتند که بسیاری از پاکت هایی که مهمانان با آنهمه اهن و تلپ به آنها پیشکش کرده بودند، خالی است، اما هیچ در شگفت نشدند. مولود که دیگر نه به بانک و نه بانکدار اعتماد داشت بیشتر پولهای دریافتی را برد و برای رایحه گردن بند و النگوی طلا خرید. یک تلویزیون سیاه سفید دست دوم هم از دولاب دره خرید تا شبها که رایحه چشم انتظار او بود حوصله اش….

Read More

 دادگاه تجدیدنظر چند دقیقه‌ای برای بهاییان محکوم به ۱۹۳ سال حبس

شهروند بهایی ساکن شهرهای مختلف استان گلستان از مهرماه ۱۳۹۱ و طی یک پروژه یک ساله به بهانه معاشرت با مسلمانان و تبلیغ بهاییت، بازداشت شده و زیر شکنجه‌های شدید فیزیکی و روانی برای پذیرفتن اتهامات خود تحت فشار قرار گرفته‌اند.

Read More

مارگارت آتوود و جایزه پن پینتر/حسن گل محمدی

مارگارت آتوود، شاعر، رمان نویس، منتقد ادبی، مقاله نگار و فعال اجتماعی و محیط زیست کانادایی، برنده جایزه پن پینتر سال ۲۰۱۶ اعلام شد. او جایزه اش را در ۱۳ اکتبر ۲۰۱۶ به صورت رسمی در کتاب خانه بریتانیا دریافت می کند. در سال های قبل نویسندگان و شاعرانی همچون جیمز فنتون، سلمان رشدی، حنیف قریشی، تونی هریسون، کاروا آن دافی، تام استوپارد و… برنده این جایزه شده اند.

Read More

هنرمند رخشی می آفریند تا سنگینی اندیشه اش را حمل کند/ بهرنگ رهبری/شیوا شرف پور

هنر مدرن نه به تکنولوژی و متد است، نه تایید و سرزنش عده ای و نه ایسم ها و گرایشات فکری سلبی و ساختارشکن، هنر مدرن هم ساختارشکن است و هم ساختارگرا در این حرکت پیشرو، همیشه و هر لحظه آفرینشی صورت می گیرد. گذشته را هجو و آینده رامی سازد، چیزی که باقی می ماند همان ساختن در حال است….

Read More

نامه “غواص دفاع مقدس” به سید حسن نصرالله

آقای حسن نصرالله ؛ ما حتی رقم این پول‌هایی را که به شما می‌دهند، نمی‌دانیم. ما که نمی‌دانیم هیچ، مجلس هم نمی‌داند. دولت هم بعید است بداند. مقدار این پول‌ها را هیچ‌کس به ما نمی‌گوید! آیا شما حاضرید به ما بگویید؟ آیا این حق ما نیست که بدانیم؟ آقای حسن نصرالله آیا می‌دانید اعتراض به این موضوع در ایران جزء ده‌ها خطوط قرمز نظام است و برای اعتراض‌کننده به اتهاماتی…

Read More

تاثیر خروج بریتانیا از جامعه اروپا بر روی بازار مالی و پولی کانادا/فرهاد فرسادی

شوک خبر خروج بریتانیا از جامعه اروپا همه دست اندرکاران بازار پولی و مالی جهان را تحت تاثیر قرار داد. بازارهای بورس و سهام دستخوش نوسانات شدید مالی شدند و به تبع آن صنعت بیمه و بانکی نیز جهت گیری های متفاوتی را برای سهامداران و مشتریان خود در جهت ایجاد اطمینان …اتخاذ کردند.

Read More

یادی از فیلسوف مردمی استاد عوض ارزانی/ عزت مصلی نژاد

یادم نیست که اداره ی گمرک بود یا مالیه که از عمده فروش تریاک مالیات سنگینی می گرفت و برچسبی می زد روی بسته های تریاکش که به آن می گفتند «باندرول». این مالیات روی قیمت تریاک کشیده می شد و از طریق خرده فروش به مصرف کننده منتقل می شد. تریاک قاچاق تریاکی بود که باندرول نشده بود. چنین تریاکی مخفیانه به فروش می رسید و سود کلان آن به جیب فروشنده سرازیر می شد…

Read More

عفونت های سالمونلا/محمد رحیمیان

عفونت های سالمونلا بیماری غذایی است که مسمومیت غذایی هم گفته می شود. پانزده درصد این بیماریها در کودکان زیر ۱۸ سال گزارش شده است. هرسال بیش از ۴۸ میلیون نفر فقط در ایالات متحده از غذاهای آلوده بیمار می شوند.

سالمونلا نام یک گروه از باکتری است و در ایالات متحده یک علت متداول بیماری غذایی است…

Read More

همنشینی نور و آیینه/ شیوا شرف پور

آثار محمد خلیلی دریچه ایست گشوده رو به درون وجود آدمی از منظر نگاه هنرمندی که برآمده از سنن تصویری دیرپای ایران زمین. گستره رنگ های آبی و سبز و یا پهنه اکر ها و نارنجی ها به وسعت تمام صفحه تصویر که آسمان است و زمین و محل واقع شدن نبردی که شاید رستم را نمایش می دهد و شاید افراسیاب را یا یلی دیگر. نقاش به روایت نمی پردازد. انگار که از دریچه خواب آدمی وارد می شود

Read More

کندیلوما یا زگیل های تناسلی/دکتر عطا انصاری

به نظر می رسد که ۷۰ درصد مردمی که فعالیت های سکسی زیاد دارند روزی در عمرشان به آن مبتلا خواهند شد و آلودگی معمولا موقتی است و بیمار هیچ گونه سیمپتومی ندارد و در حدود ۲۰ تا ۴۰ درصد افراد آلوده حامل ویروس خواهند ماند.
صدها نوع HPV وجود دارد ولی فقط چند نوع آن می توانند تولید زگیل های تناسلی بکنند. این ویروس ها بسیار مسری هستند و بر اثر تماس های جنسی سرایت می کنند.

Read More

در کوچه‌سار ماه ـ دریاچه پری/جعفر سپهری

جای جای این کهن دیار، سراپرده عشق است و مهد گل‌نگار، شیرین است در کف خسرو، نسیم است و عطر نوبهار. باید که پا را دمی فراتر نهاد از دروازه‌های شهر تا زیبایی بی‌مانند مام میهن را در آغوش دیدگان کشید. و دیدار پری خوش نقش و نگاری که گویی به تازگی پا از بهشت برین بر این خاک مهرآسا نهاده تا با مشک افشانی خود مرهم روح و روان خسته

Read More

نرگس محمدی اعتصاب غذا کرد

ک‌سال است که ارتباط من با دو فرزند خردسالم در حد پرسیدن احوالشان از خواهر و برادرم است که هر بار جمله‌ای تکراری را تحویل می‌گیرم: «نگران نباش، حالشان خوب است.» صدایشان را فراموش کرده‌ام. مدت‌هاست عکس‌هایشان را از تختم جمع کرده و کنار گذاشته‌ام

Read More

ماریا حرف می زند

ماریا در یکی از مراکز بازیابی تورنتو گفته است، حال دیگر با دوستانم و با معلم هایم حرف می زنم و به آنها ایمیل هم می فرستم. فیلم مورد علاقه ام هم روباه و سگ شکاری از شرکت دیزنی است

Read More

سیاست و آزمون های تئاتر پیش از انقلاب ۵۷ */ هایده ترابی

اگر از منظر روشنگری و “تربیت افکار” به کارهای تئاتری سلطانپور در پیش از انقلاب ۵۷ نگاه شود، می‌توان دریافت که او، بجز نمایشنامۀ یاد شده از برتولت برشت، با تئاتر و متنهائی سر و کار داشته است که می‌توانسته‌اند در چهارچوب های مورد توافق “رئالیسم سوسیالیستی” رسمی و دولتی بلوک شرق بگنجند. آنگونه آثار جواز “پیشرو بودن” خود را حتّی زیرِ تیغِ سانسورِ استالینی نیز حفظ کرده بودند. …

Read More

سه نسل از یک خانوده قربانی تصادف شدند

سه نسل از یک خانواده و یک دانشجو در تصادف روز جمعه ۲۴ ماه ژوئن در بزرگراه ۴۰۰ به قتل رسیدند. بر اثر تصادف یک کامیون باربری با ده اتومبیل در بزرگراه ۴۰۰ جنوب خیابان فینچ در پس از ظهر جمعه چهار تن از جمله یک دختر بچه ی ۵ ساله جان باختند.

Read More

جشن تولد ۱۴۹ سالگی کانادا

پیشینه روز کانادا به ۲۰ ژوئن ۱۸۶۸ کمتر از یک سال پس از تاریخ کنفدراسیون باز می‌گردد. در این روز فرماندار کل وقت، ویسکانت مانک، فرمانی سلطنتی صادر کرد و از کانادایی‌ها خواست «سالگرد کنفدراسیون را جشن بگیرید»

Read More

بریتانیای کبیر، صغیر شد!/میرزاتقی خان

دیدین گفتم همه پرسی مزخرفه؟ بفرمائید، انگلیسی ها حالا مثل چی پشیمانند. پوندشون که شده سکه یک پول، نخست وزیر و خیلی از نمایندگانشون که استعفا داده اند، مردمشون هم سفیل و سرگردان …

Read More

گزارشی از آخرین وضعیت سعید ماسوری در شانزدهمین سال حبس

سعید ماسوری، زندانی سیاسی محبوس در زندان رجایی شهر کرج علیرغم تحمل حدود ۱۶ سال حبس از محکومیت ابد خود همچنان چشم اندازی از آزادی ندارد، قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۹۲ در خصوص اعطای آزادی یا عفو مشروط به زندانیان محکوم به حبس ابد مسکوت و مبهم است

Read More

پس از ۶۴ روز اعتصاب غذا جعفر عظیم‌زاده آزاد شد

روز چهارشنبه ۹ تیر، نزدیکان و همکاران جعفر عظیم‌زاده تجمعی در حمایت از او در خیابان پاستور تهران، محل دفتر ریاست جمهوری برگزار کردند. حاضران در این تجمع شعارهایی چون «جای کارگر زندان نیست، جان جعفر در خطر، هر ساعت یک فاجعه»

Read More

آیا ممکن است بریتانیا به اتحادیه اروپا برگردد؟/جواد طالعی

در روزهای پس از برگزاری رفراندوم خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، رهبران ۲۷ کشور دیگر عضو این اتحادیه دوران پر التهابی را سپری می کنند. در این میان تنها راستگرایان اروپا هستند که از این واقعه شادمان به نظر می رسند. زیرا آن ها خوراکی برای تبلیغات خود علیه اتحادیه اروپا یافته اند. نخستین ویژگی اتحادیه اروپا کم رنگ کردن ناسیونالیسم، تأمین آزادی رفت و آمد و کار و سکونت…

Read More

حداد عادل؛ پیغمبری که از نو باید شناخت/اسد مذنبی

حداد عادل که در حال حاضر دوره کارشناسی ارشد پیغمبری را می گذراند، با شرکت در یک برنامه تلویزیونی به همراه دخترش از داماد آمریکایی خود رونمایی کرد. حداد گفت، وقتی می خواستیم با مقام رهبری وصلت کنیم ایشان گفتند شما و همسرتان شخصیت های دانشگاهی هستید و ما دو کلاس هم درس نخوانده ایم. بنده جواب دادم عوض اش شما هم خیلی خرتان می رود و…

Read More

مرگ خودخواسته در کانادا قانونی شد

یکی از مشکلات جدی بر سر این موضوع نگاه ادیان و مذاهب به مرگ خودخواسته است. بنا بر این باور در دین های مختلف، که تنها خداست که حق جان دادن و جان گرفتن از انسان را دارد، مذاهب با این امر مخالفت می کردند.

Read More

نشست سه “آمیگو” در کانادا

رئیس جمهوری مکزیک برای موضوع تمدید قرارداد نفتا، که بین سه کشور کانادا و آمریکا و مکزیک منعقد شده است، به کانادا آمده است. علاوه بر این یکی دیگر از درخواست های او رفع مشکلات دریافت ویزای کانادا برای شهروندان مکزیکی است

Read More

از بازار ارز چه خبر؟/سعید طاهری

در پی نتیجه ی همه پرسی ابقا و یا انصراف انگلیس از عضویت در اتحادیه اروپا و سقوط بازار سهام در اکثر کشورها و کاهش چشمگیر پاند انگلیس در برابر سایر ارزهای معتبر خارجی قیمت طلا در مجموع حدود ۶۰ دلار افزایش یافت

Read More

بهشت و دوزخ

در تورات و قرآن خلقت آدم را چنین آورده‌اند که خدا اول گِل آدم را از خاک زمین بسرشت سپس روح حیات در او دمید و آدمی زنده شد. بشر عامی و ساده با این تشبیه محسوس و مفهوم بیاموخت که جسم انسان گِلی بی‌جان است و دستخوش آفات بی‌پایان

Read More

دعوای حقوقی خاوری، رئیس سابق بانک ملی، با شریک تجاری اش در کانادا

محمودرضا خاوری، رئیس سابق بانک ملی ایران بود که در سال ۲۰۱۱ به اتهام دست داشتن در بزرگترین کلاهبرداری تاریخ ایران تحت تعقیب است. او همچنین پدر شریک تجاری میزراهی و یکی از سرمایه گذاران اصلی در پروژه ی ساخت کاندومینیوم ها بود. موضوع اصلی پرونده، معامله ای بین میزراهی و خشایار خاوری، پسر محمود خاوری، برای تأمین مالی …

Read More

بیایید به هم لبخند بزنیم/هومن

فقط این زبانِ فارسیِ ما نیست که خشونت بار و جنسیت زده است، همینجا در تورنتو، با همین زبان انگلیسی هم گاهی می توانیم خشونت کلامی علیه جنسیتِ زنانه و گرایشهای مختلفِ جنسی را حس کنیم، اما فکر می کنم نباید این همه گیر بودنِ خشونت کلامی بهانه ای طلایی برای ما باشد که اهمیتی به این موضوع ندهیم. هیچ جایِ دنیا به پیشرفتِ فرهنگیِ کامل نرسیده، …

Read More

نگاهی به گزیده داستان های اورحان پاموک/ علی صدیقی

چیزی که مترجم در یادداشت کوتاه خود به عنوان یک ویژگی در این اثر اورحان پاموک اشاره دارد، نثر متفاوت نویسنده است: “نثر پاموک در این اثر در عین سادگی گاهی نامنسجم به نظر می آید بیشتر اوقات فعل ها را حذف می کند و جمله ها و مفاهیم گوناگون را با یک فعل به پایان می برد. این ویژگی کار ترجمه را حساس تر می سازد، به این امید که اثر….

Read More

دو جستار از متن “تبریز”/قلی خیاط

یک «عاشیق» به اجبار نه عارف است و نه درویش، نه روشن‌فکر و نه اندیشمند. نه، عاشیق شخصی‌ست عادی مثل من و شما، با کسب و شغل و شادی فرزند و فامیل و تشویش پرداخت برگ برق و تلفن ماهانه‌اش… می‌گویند حتی که «عاشیق» نه چندان موسیقی‌دان است و نه چندان شاعر؛ اما موسیقی می‌نوازد و شعر می‌سازد…

Read More

یادی از فیلسوف مردمی استاد عوض ارزانی/عزت مصلی نژاد

نزدیک به صد سال پیش در یک منطقه ی مرزی به نام “جلسیون” بین محلات در حال جنگ کوشکک و مصلای جهرم کودکی متولد می شود که او را عوض نام می نهند. ممکن است بپرسید چرا عوض؟ خدمتتان عریضه نگار شوم که نام عوض را روی کودکانی می گذاشتند که قبل از تولد، پدر یا برادرشان را از دست داده بودند. عوض دوران کودکی بسیار سختی…

Read More

عروسی مولود و رایحه/ ترجمه: بهرام بهرامی ـ حسن زرهی

مولود منو به عروسیش دعوت کرد. بهش گفتم «اصلن! فراموش کن!» این جواب مولودو ناراحت کرد. گرچه باید قبول کنم که دلم می خواست بعد از سالها سالن عروسی شاهیکه را دوباره ببینم. چه جلسات پرشوری را در جمع چپ ها در این زیرزمین بزرگ برگزار نکردیم. احزاب سوسیالیست و گروه های وابسته به جبهه چپ کنفرانس های سالانه و میتینگ هاشونو اونجا برگزار می کردن…

Read More

نیکولا سارکوزی در تلاش برای بازگشت به قدرت/ جواد طالعی

روزنامه آلمانی “دی ولت” با نگاه به این شرایط ویژه گفت وگوی مفصلی با نیکولا سارکوزی رییس جمهور پیشین فرانسه انجام داده است. این روزنامه در مقدمه گفت وگوی خود می نویسد: “سارکوزی تاکنون خود را برای ریاست جمهوری آینده نامزد نکرده، اما با رفتار خود نشان می دهد که فقط یک نفر را برای حل مشکلات بزرگ فرانسه لایق می شناسد: خودش را…

Read More

کنوانسیون گُم شده/ عباس شکری

روز دوشنبه بیستم جون روز جهانی پناهندگان بود و به همین خاطر آژانس پناهندگان سازمان ملل خبر می‌دهد که شمار پناهندگان و آوارگان در جهان طی سال گذشته به رقم بی‌سابقه ۶۵٫۳ میلیون نفر رسیده که نیمی از آنها کودکان هستند. بیشتر اینان کسانی هستند که از مناطق جنگی گریخته‌اند…

Read More

۱۳ سال بعد از کشته شدن زهرا کاظمی؛ عدالتی که اجرا نشد

عدالت برای ایران- زیبا (زهرا) کاظمی، خبرنگار کانادایی ایرانی بود که در دوم تیرماه ۱۳۸۲ به اتهام عکس‌برداری از تجمع خانواده‌های زندانیان در مقابل زندان اوین بازداشت و پس از مدتی در زندان کشته شد. بازداشت زیبا کاظمی به دستور سعید مرتضوی، دادستان وقت تهران انجام گرفت….

Read More

اصرار رهبر بر “گردن کلفت نمایی”/مجتبی واحدی

این موضوع بارها گفته شده که ریشه بسیاری از تصمیمات و اظهارات رهبر فعلی جمهوری اسلامی، حقارت تحمیل شده بر او در دوره هشت ساله ریاست جمهوری است. خامنه ای بارها توسط‌آیت اله خمینی تحقیر شد و دیگرانی همچون رفسنجانی او را در حساس ترین حوادث و وقایع به هیچ ‌انگاشتند…

Read More

نقش پنج تن کبیر در رشد و بالندگی ایران/علی نظری نفوتی

او با به دست آوردن قدرت بلامنازع، اصلاحاتی اجتماعی را آغاز کرد. رضاشاه در دوران قدرت، اصلاحاتی انجام داد که هرچند قاعده‌مند نبود، نشان می‌دهد که او خواهان ایرانی بود که از یک سو رها از نفوذ روحانیون، دسیسه بیگانگان، شورش عشایر و اختلافات قومی، و از سوی دیگر دارای موسسات آموزشی به سبک اروپا، زنان متجدد و شاغل در بیرون از خانه، ساختار اقتصادی نوین…

Read More

مصادره خانه ای از اموال جمهوری اسلامی ایران در تورنتو

شهروند- پیش از این نوشتیم که دادگاهی در انتاریو برخی اموال رژیم ایران در کانادا را به سود قربانیان امریکایی تروریسم پشتیبانی شده از سوی جمهوری اسلامی مصادره کرده است. از زمره ی این اموال خانه ای در نورت یورک است که با رد ادعای جمهوری اسلامی مبنی بر مصونیت اموال دولتی حکومت ایران، رسما به مورد یاد شده اختصاص داده شده است…

Read More

چگونه و چرا عاشق می شویم/ دکتر نسترن ادیب راد

ده دقیقه بعد از اولین ملاقات، زن و مرد شروع به شناخت یکدیگر کرده، در مورد هم ایده پیدا می کنند و این زمینه ای است برای این که آیا در آینده عاشق هم خواهند شد یا این که آیا تا این لحظه جذب هم شده اند؟ عشق در نگاه اول فقط در ده درصد موارد اتفاق می افتد. هرکسی بر اساس یک سری عوامل جذب دیگری می شود. …

Read More

م. ماهان

نشد که بگوییم چقدر دوست ات داشتیم تو که اصل مهربانی و بخشش های بی مقدمه بودی. خسته و غمگین گذاشتی و رفتی ازین جهان پر پست و دروغ و پلشتی. باورم نمی شود قارداش من با مرگ رفت. می دانم با او هم به گفت وگو خواهی نشست در جستجوی معناهای زندگی و مرگ که پایان پیکارهاست. آخر هم از پیکار رهیدی و رفتی یولداش …

Read More

“مرزبان نامه”و توبه کردن مرغ ماهیخوار/حسن گل محمدی

از این یادگار اندیشه و تفکر گذشتگانمان داستانی را با نام “مرغ ماهیخوار” که به انشایی روان و ساده درآمده است، نقل می کنم. این حکایت درباره حاکمان و ظالمانی است که ریاکارانه وقتی دچار فرتوتی و ناتوانی می شوند، به سراغ توبه می روند ولی از آنجایی که نهاد آنها برگشت پذیر نیست باز در آخرین حرکت ها، این نقاب تزویر و ریا…

Read More

درخت سبزی که فرو افتاد/حسن ـ ب

چرا فراموش کرده ایم که ما نیز مردمی هستیم؟ چه دست هایی در کار بوده است که در این سده اخیر ما را از ریشه هامان، از اندوخته ها و تجربه های زیستی، فرهنگی، اجتماعی و تمدنی مان، از بالا بلند انسان هایی که بر سر آرمان خود چون بید می لرزیدند و ساده زیست بودند، جدا کنند؟ این بودیت، این هستیت ما چرا این چنین به رایگان، رایگانی شده است؟…

Read More

پژوهشگران کانادایی موفق به درمان بیماری ام اس شدند

شهروند- پژوهشگران کانادایی دکتر فریدمن و دکتر هری اتکینز با به کارگیری سلول های بنیادی موفق به درمان بیماری ام اس شدند. این پژوهشگران دانشگاه اتاوا با انجام آزمایش های بالینی دریافته اند که تقویت سیستم ایمنی بدن منجر به درمان ام اس می شود…

Read More

جراحی جایگزینی زانو/محمد رحیمیان

جایگزینی زانو عملی است که برای افرادی که دارای زانوی آسیب دیده شدید هستند انجام می شود. این عمل می تواند درد را بهبود بخشیده و به بیمار اجازه فعال بودن بیشتر دهد. در صورتی که درد زانو دارید و داروها و سایر درمان ها کمک نکند، پزشک شما ممکن است این جراحی را توصیه کند…

Read More

هنگامی که نقاش به مرز نابینایی نزدیک می شود*/ترجمه: ایرج نوبخت

از آن جایی که نقاش جماعت هراسی قدیمی و بجا از نابینا شدن دارند دورانی بود که نقاشان عرب هنگام طلوع آفتاب دیرزمانی به افق مغرب چشم می دوختند. در دوره ای بعد بسیاری از مردم شیراز می دانستند که نقاشان سحرگاهان ناشتا کوبیده مغز گردو با سائیده ی گل سرخ می خورند. باز هم در آن آیام به سبب آن که در اصفهان نقاشان سالخورده گویی …

Read More

گفت وگوی شهروند با شیرین عبادی حقوقدان و کوشاگر حقوق بشر/ پروین کوه گیلانی

بعضی ها انتظار داشتند که آقای روحانی کمی اوضاع را بهتر کند، ولی متاسفانه هیچ اتفاقی در جهت بهبود شرایط حقوق بشر در ایران پیش نیامد و البته بجز من همه گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل هم همین نظر را داشتند، و آخرین گزارش آقای شهید که دو ماه قبل منتشر شد همین را می گوید. فقط یک قرارداد هسته ای را امضاء کردند که آن هم تحت فشار تحریم های اقتصادی ….

Read More

التهاب عصب شنوایی/دکتر عطا انصاری

قبل از شروع این بحث باید بگویم که از کلمه ی لابیرنتیت اشتباهاً استفاده می شود و باید از التهاب عصب شنوایی نام برد، زیرا لابیرنتیت واقعی عفونت دیگری از بیماری های گوش است که خیلی به ندرت دیده می شود که بسیار شبیه التهاب عصب شنوایی است ولی باعث کم شدن شنوایی و اکوفن می شود…..

Read More

روز ملی بومیان در کانادا و شرکت نخست وزیر در آئین مقدس سپیده دم

شهروند ـ جاستین ترودو نخست وزیر کانادا با همراهی کارولین بنت، وزیر امور بومیان و جودی ویلسون ری بولد، وزیر دادگستری در مراسم مقدس سپیده دم بومیان در گاتینوی کبک شرکت کرد. این مراسم در کرانه ی رودخانه اتاوا در حالی که ساختمان پارلمان در پسزمینه دیده می شد، به هنگام طلوع آفتاب برگزار شد…

Read More

جایزه پن پینتر امسال به مارگارت اتوود رسید

شهروند- مارگارت اتوود نویسنده نامدار کانادا با رأی هیات داورانِ جایزه پن پینتر، به دلیل کوشش های خستگی ناپذیرش در زمینه ی حقوق بشر و محیط زیست و به عنوانِ چهره ای مهم و همسو با معیارهای انجمن جهانی قلم و هارولد پینتر، به این جایزه دست یافت….

Read More

مصرف غذای حرام از جمله اتهامات یک شهروند آبادانی

خبرگزاری هرانا ـ با دخالت ستاد امر به معروف آبادان، مرد ۴۷ ساله ای به اتهام “اشاعه فرهنگ فحشا، رقاصی با زنان در جشن های مختلط و مصرف مشروبات الکلی و موادغذای حرام ” توسط پلیس آبادان دستگیر و به دستور قاضی پرونده با قرار یک میلیارد ریالی روانه زندان شد…

Read More

دستگیری ۶ نفر در تبریز به اتهام جاسوسی

خبرگزاری هرانا ـ رئیس کل دادگستری آذربایجان شرقی از دستگیری شش نفر به اتهام جاسوسی در تبریز خبر داد.به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از میزان، مظفری رئیس کل دادگستری آذربایجان شرقی از دستگیری ۶ نفر به اتهام جاسوسی در تبریز خبر داد، وی گفت: “اعضای این باند ۶ نفره جاسوسی موسوم…

Read More

سر خوک در مسجد مسلمانان کبک

شهروند ـ سر بریده ی یک خوک بر در مسجدی در کبک باعث خشم مسلمانان کبکی کانادا شد. شنبه شب هفته ی پیش نمازگزاران مسجد شهر کبک بعد اقامه ی نماز مغرب و هنگام خروج از مسجد سر خوکی را در ورودی مسجد مشاهده کردند. این چندمین بار است که مسلمانان کبکی با چنین صحنه ای روبرو می شوند. نمازگزاران هنگام ترک مسجد…

Read More

شهرت هنری لاو متولد کانادا در کره جنوبی

شهروند ـ هنری لاو در ۱۱ اکتبر ۱۹۸۹ در تورنتو از پدری هنگ کنگی و مادری تایوانی زاده شد و در همین شهر بزرگ شد. او خواننده ی رپ و آهنگساز و بازیگر و تهیه کننده است که اکنون بیشتر در کره جنوبی به فعالیت مشغول است. در حالی که زبان مادری هنری انگلیسی است، او به زبان های ماندرین و کره ای و فرانسوی…

Read More

بیمه حوادث فاجعه آمیز مرتبط با آب و هوا/فرهاد فرسادی

آقای بلیر فلتمیت مدیر ارشد اجرایی شرکت بیمه اینتکت در بخش مطالعات آب و هوایی و خسارات مرتبط در جلسه ای که با همین عنوان در دانشگاه واترلو تشکیل شده بود عنوان کرد که دولت فدرال کانادا وقتی صحبت از سرمایه گذاری زیر بنایی در این مورد می شود شانه خالی کرده و فقط به صندوق مشارکت در زمان های بسیار خاص اشاره می کند که آنهم…

Read More

وقتی آرزو، آرزوی بیماران سرطانی را برآورده می کند/ عباس آزادیان

دکتر آرزو جهانی- اصل در مطالعاتش متوجه شد که با حذف ژن خاصی تومور مغزی موشها ناپدید شد. در مطالعه بر روی ۳۳۹ بیمار متوجه شد که بالا بودن مقدار پروتئین خاصی در مغز باعث مرگ زودهنگام بیماران شده. .. تحقیقات آرزو می تواند نقش کلیدی در درمان این بیماران بازی کند… درهای امید برای این بیماران در حال باز شدن است…

Read More

نجات زن کانادایی از چنگال گرگ به همت خرس

شهروند- به گزارش نشریه ی گاردین، یک زن کانادایی ماجرایی را نقل کرده است که در آن خرس مادر و توله اش او و سگش را که در جنگل گرفتار گرگی شده بودند نجات داده اند. زن یاد شده که برای قارچ چینی به همراه سگش به جنگل های دورافتاده شمال کانادا رفته بود، به هنگام بازگشت راه …

Read More

بحران مسکن در ونکوور

شهروند- بحران مسکن در ونکوور کانادا باعث کناره گیری خریداران محلی از بازار خرید خانه ی این شهر شده است. استاد مدرسه ی سیاست های همگانی در این شهر جان گوردن نوشته است، دولت های ایالتی و فدرال برای چاره جویی در این باره کار زیادی انجام نداده اند….

Read More

وال مارت ویزا نمی پذیرد

شهروند- کمپانی فروشگاه های زنجیره ای وال مارت اعلام کرده است که از پذیرش کارت های ویزا به دلیل کارمزد بالای این کارت معذور است. وال مارت گفته است که همه ساله بیش از۱۰۰میلیون دلار کارمزد بابت پذیرش خرید با کارت های اعتباری به شرکت های مربوطه این کارتها می پردازد …

Read More

رئیس سازمان بسیج کانادا را “جوجه استکبار” نامید

شهروند ـ سردار نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین ضمن انتقاد شدید از برجام، گفت، قرار بود با کدخدا کنار بیائیم تا نوچه هایش جلوی ما لنگ بیندازند، اما در برجام وعده هایی دروغین را تجربه کردیم و می بینیم که اوضاع بدتر هم شده است…

Read More

رژیم ایران یک شهروندکانادایی- ایرانی را عنصر انگلیسی نامید

شهروند- به گزارش خبرگزاری دانشجو، و رجا نیوز، عبدالحسین دری اصفهانی شهروند کانادایی- ایرانی که از زمره ی نمایندگان بانک مرکزی در مذاکرات برجام بوده، «عنصر انگلیسی کانادایی» بانک سامان در تحریم های بانکی علیه ایران نامیده شد…

Read More

کارکنان نپالی سفارت کانادا در کابل کشته شدند

شهروند- به گزارش وزارت کشور افغانستان، در سه حمله که روز دوشنبه ۲۰ ماه ژوئن تقریبن هم زمان در کابل در جاده پلچرخی و شمال شرق این کشور روی داد دست کم ۲۳تن از جمله ۱۴ نیروی امنیتی سفارت کانادا در کابل که از شهروندان نپالی بودند به قتل رسیدند…

Read More

مبارزه با فقر به سبک ایران!/میرزاتقی خان

هر ملتی مشکلاتش را به سبک خودش حل می کند. یکجا وقتی کارگرانش اعتراض یا اعتصاب می کنند، می نشینند پای صحبت شان که ببینند چه مرض شان است و حرف حساب شان چیست، یکجا هم می گیرند شلاق شان می زنند که دیگر از این غلط ها نکنند… مبارزه با فقر درکشورها هم تقریباً همینطوریهاست. یک هفته ای هست که دنیا دارد درباره حقوق…

Read More

کارشناس کل کشور و شعر برجام/اسد مذنبی

کارشناس کُل کشور، که از فواید سوپ پای مرغ گرفته تا کشت خارخاسک در تپه های جلجتا و تولید فسفر و کلسیم جهت قوه باه از این گیاه انقلابی، کارِ کارشناسی ارائه می دهد، هر بار بسته به نوع پامنبری ها ایده های نان و آبدار مطرح می کند. و کلی بودجه مملکت صرف تحقق ایده های جذاب ایشان می شود و عده کثیری ابوابجمعی به نان و نوا می رسند…

Read More

“آیا شناخت ذات خدا در حد ادراک انسان است”/اقتباس از نویسندگان بهائی

بعضی از رهبران با استباط‌های نادرست خدا را گاه موجودی به صورت انسان یا گاهی مردی مقتدر و توانا می‌دانند که مانند امیر و سلطان پر قدرتی بر عرش خویش در آسمان هفتم نشسته و گرد خود کارگزارانی دارد که هر یک چون وزیران سلاطین این جهان به کاری مامورند. یکی باران می‌فرستد، یکی در صور می‌دمد و مردگان را زنده می‌کند….

Read More

گفت وگو با شاهو عندلیبی نوازنده نی، خواننده و آهنگساز/ فرح طاهری

سعی می کنم به توصیه پدرم و استاد شجریان کردی بخوانم. در واقع تلاش دارم از این طریق به میراث خانوادگى خودم ادای دین کنم. من از ابزار و تکنیک موسیقی ایرانی یعنی از ترکیب آوازها و موسیقی مقامی کردی در راستای موسیقی کردی استفاده می کنم. باید بگم که من در موسیقی به دو ریشه وصل هستم: یکی موسیقی ایرانی که موسیقی دستگاهی و ردیف است و دیگری موسیقی مقامی کردستان….

Read More

پیام رسانه‌ای فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر و سازمان ایرانی عضو آن جامعه‌ی دفاع از حقوق بشر در ایران

سپاه پاسداران روز ۶ ژوئن ۲۰۱۶ (۱۷ خرداد ۱۳۹۵) دکتر هما هودفر، ‌استاد بازنشسته‌ی مردم‌شناسی در دانشگاه کنکوردیای کانادا را دستگیر کرد و او اینک در انزوای کامل ـ به احتمال زیاد در بخش ۲الف زندان بدنام اوین ـ در حبس است.[۱] اتهام رسمی او اعلام نشده است، اما رسانه‌های ایران به «همکاری با یک دولت خارجی علیه جمهوری اسلامی» اشاره کرده‌اند….

Read More

نبرد عقل و احساس!/ شهباز نخعی

پاسخ را باید در تصمیم نهایی حدود ۱۰ درصد رأی دهندگان مردّدی که هنوز تصمیم نهایی خود را نگرفته اند جستجو کرد. به نظر می آید که نتیجه نهایی همه پرسی در دست همین جماعت دچار تردید باشد. اما، نتیجه هر چه که باشد این نکته مسلم است که این نتیجه تنگاتنگ خواهد بود و جامعه انگلستان را به دو نیمه…

Read More

درخواست از نمایندگان ایرانی تبار در پارلمان فدرال کانادا

اکنون که سازمان عفو بین المللی و همکاران دانشگاهی خانم دکتر هودفر تلاش هایی را برای آزادی خانم دکتر هودفر آغاز کرده اند، ایرانیان کانادایی از نمایندگان ایرانی تبار در پارلمان کانادا در اتاوا به حق انتظار دارند تا موضوع آزادی فوری و بدون قید و شرط خانم دکتر هما هودفر را با جدیت تمام در پا رلمان کانادا پی گیری نموده و نتایج تلاش های خود را برای آگاهی عموم…

Read More

استفان دیون از تماس های نخستین برای برقراری رابطه با ایران خبر داد

شهروند- استفان دیون وزیر خارجه دولت جاستین ترودو گفته است که کانادا برای حضور موثر در خاورمیانه لازم است در ایران نیز حضور داشته باشد. او افزوده است، تماس های اولیه برای تجدید رابطه ایران و کانادا انجام گرفته، اما این امر برای بازگشایی سفارت هنوز کافی نیست. گمانه زنی می شود که گفت وگوهای مورد اشاره دیون …

Read More

حکم برداشت ۱۳ میلیون دلار از دارائی های ایران در کانادا

شهروند ـ قاضی گلن هینی اعلان کرد که دادگاه عالی انتاریو با رد استدلال های وکلای حکومت ایران، رای داده که ۱۳میلیون دلار از محل دارایی های غیر دیپلماتیک ایران به خانواده های قربانیان حمله های تروریستی گروه های حزب الله و حماس پرداخت شود. قاضی هینی افزوده است، تروریسم بزرگترین تهدید برای جهان است، و مسئله این است که رژیم ایران …

Read More

کارزار تورنتو علیه نژادپرستی و تبعیض

پوسترهایی که از سوی این کارزار تهیه شده، حاوی این پیام است که پناهندگان بخشی از تورنتو هستند و نفرت از مسلمانان در این شهر جایی ندارد. این کارزار از طریق رسانه های اجتماعی و فضای آنلاین و نصب پوستر و آگهی در ایستگاه های اتوبوس، پیام خود را منتقل می کند…

Read More

محرومیت از تحصیل ۷ دانشجو به اتهام رقصیدن

خبرگزاری هرانا ـ پس از انتشار ویدئویی از شب دوم جشنواره اقوام در دانشگاه سیستان‌ و بلوچستان که در آن چند تن از دانشجویان در حال رقص و پایکوبی هستند، اکنون اخبار رسیده از اعلام رای بدوی کمیته انضباطی این دانشگاه مبنی بر ۱۲ ترم محرومیت از تحصیل برای ۷ نفر از دانشجویان، حکایت دارد…

Read More

آلمان در مسیر تبدیل شدن به یک کشور مهاجرپذیر تمام عیار/ جواد طالعی

بزرگترین ملیت های مقیم آلمان را ترک ها با بیش از یک و نیم میلیون نفر، لهستانی ها با بیش از ۷۴۰ هزار نفر و ایتالیائی ها با متجاوز از ۶۰۰ هزار نفر تشکیل می دهند. ایرانی ها با حداکثر ۲۰۰ هزار نفر، یکی از کوچکترین اقلیت های خارجی ساکن آلمان هستند، اما به لحاظ تحصیلات، تخصص و موقعیت اجتماعی در شمار اقلیت های قومی ممتاز قرار دارند…

Read More

در شیشه کردن غول!/شهباز نخعی

نمونه بارز این امر را می توان در عملکرد حدود ۴ دهه پیش دولت جیمی کارتر یافت که با شعار “رعایت حقوق بشر” به میدان آمد ولی به شهادت اسناد محرمانه اخیرا منتشر شده سازمان “سیا” در همان زمان با آیت الله خمینی در روندی کاملا مغایر با “حقوق بشر” به زدوبند پرداخت و با این کار غول هراسناک اسلام سیاسی را از شیشه آزاد کرد که امروز به جان خودش افتاده و مخل امنیتش…

Read More

عاشقترین قربانیان نفرت/شایان.میم*

ادوارد از ترور و تروریست نترسید و با شیوه‌ی زندگی که باور داشت ادامه داد، ما نیز این را ادامه خواهیم داد. اگرچه با دلی شکسته، و شکسته‌تر از هر وقتی. ما رنگین کمانی‌ها معروف به «گی»، ما به معنی سرخوش و شاداب‌. این رمز ماندن ماست و ایستاد…

Read More

بیماری مقاربتی کلامیدیا/دکتر عطا انصاری

در فرانسه ۴/۱ درصد مردان و ۶/۱ درصد زنان ۱۸ تا ۴۴ ساله دچار شده اند. تشخیص بیماری به علت این که اکثر افراد آلوده هیچ سیمپتومی ندارند مشکل است. افرادی که به بیماری سوزاک بر اثر باکتری دچار شده اند اغلب به این بیماری هم دچار هستند و بنابراین باید جستجوی بیماران …

Read More

تورم در اقتصاد ایران: علل و راه حل ها/ دکتر امان الله مهاجر ایروانی*

ضرورت انجام اصلاحات در برنامه تربیت مدیران از آن جا ناشی می شود که در حال حاضر علیرغم تأسیس گروه ها، دانشکده ها و مؤسسات متعدد مدیریت در سراسر کشور، متأسفانه ظواهر امر بیش از نفس عمل مورد اعتنا و توجه قرار گرفته است. اکثر قریب به اتفاق افرادی که در سطوح مختلف در این دوره های آموزشی شرکت می کنند صرفا برای اخذ مدرک مدیریت و ارتقا شغلی و کسب انتفاع…

Read More

استعفای داوداوغلو به چه معناست؟/ ترجمه: علی قره جه لو

در احزاب سیستم حاکم، صعود به معنای تقسیم فزاینده منافع بین متفقین و منسوبین است، لذا امکان دست یافتن به تقسیم ثروت، حزب در حال صعود سیستم را مدام بزرگ تر می کند. همراه بودن با حزب سیستم حاکمی که در حال باختن است، نه تنها از دست دادن سهمی از منافع روزافزون از ثروت های کشور، که به خطر افتادن و از دست دادن هر آنچه…

Read More

نقش پنج تن کبیر در رشد و بالندگی ایران/علی نظری نفوتی

اصلاحات امیرکبیر اندکی پس از رسیدن وی به صدارت آغاز گشت و تا پایان صدارت کوتاه او دنبال شد. مدت صدارت امیر کبیر ۳۹ ماه (سه سال و سه ماه) بود. وی بنیان‌گذار دارُالفُنون بود که برای آموزش دانش و فناوری‌های نو به فرمان او در تهران پایه‌گذاری شد. هم‌چنین انتشار روزنامهٔ وقایع اتفاقیه از جمله کارهای او به ‌شمار می‌آید. سردار عزیز خان….

Read More
  • 1
  • 2