صدای آمریکا: طرح پیشنهادی نماینده لیبرال پارلمان کانادا در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران، روز ۲۳ مارچ ۲۰۱۱ با اکثریت آرای یک کمیته پارلمانی این کشور تصویب شد. این طرح پیشنهادی به ابتکار اروین کاتلر، وزیر دادگستری پیشین و نماینده لیبرال پارلمان در کمیته فرعی حقوق بشر بین الملل، کمیته دائمی امور خارجه و توسعه بین الملل مجلس عوام دولت فدرال کانادا مطرح شد و براساس شواهدی که در اختیار این کمیته قرار گرفت، وضعیت رو به وخامت حقوق بشر در ایران محکوم شده است.

این کمیته فرعی مصرانه از دولت کانادا خواسته است تا به توصیه هایی عمل کند که در گزارش «ایران احمدی نژاد: تهدیدی علیه صلح، حقوق بشر و قانون بین الملل» ارائه شد.

این گزارش که در ١٧ دسامبر سال ٢٠١٠ از سوی اروین کاتلر به کمیته دائمی امور خارجه و توسعه بین الملل مجلس عوام دولت فدرال کانادا تسلیم  و با اکثریت آرای اعضای آن تصویب شد، به موارد نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی و عملکرد دولت محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری اسلامی ایران و نیز بلندپروازی های اتمی این کشور می پردازد و خواستار اقدام فوری دولت کانادا برای اجتناب از ارتکاب دولتمردان این کشور به جنایت علیه بشریت و فجایع غیرقابل جبران شده است.    

اعضای این کمیته پارلمانی تاکید کرده اند که حکومت ایران حقوق مردم این کشور را به طور گسترده، برنامه ریزی شده و به شیوه های بی رحمانه ای نقض می کند و مردم ایران بویژه نوجوانان در معرض بازداشت، شکنجه، ضرب و شتم و اعدام قرار می گیرند و برخی از آن ها مفقود الاثر می شوند.

در بخشی از پیش نویس طرح پیشنهادی آقای کاتلر به افزایش بی سابقه موارد اعدام در سال ٢٠١١ در ایران اشاره شده  و آمده است «ما شاهد بودیم که تعداد بی سابقه ای از نمایندگان مجلس ایران به طور علنی خواستار قتل رهبران مخالف شدند».

دستگیری و بازداشت بیش از ١۵٠٠ معترض در دو تظاهرات در ماه فوریه سال جاری،  زندانی بودن بیشترین تعداد خبرنگاران در مقایسه با همه کشورهای جهان و نیز بازداشت وکلای قربانیان نقض حقوق بشر در ایران از جمله موارد دیگری است که از جانب این سیاستمدار لیبرال تسلیم کمیته پارلمانی کانادا شده است.

در یادداشتی که در تارنمای آقای کاتلر منتشر شده است، کمیته فرعی حقوق بشر بین الملل پارلمان خواستار اقدام فوری و عاجل دولت کانادا در مورد موارد نقض گسترده حقوق بشر در ایران شده است.

در شرایطی که این کمیته فرعی پارلمان کانادا نقض گسترده  و برنامه ریزی شده  و یورش بی رحمانه تحت حمایت دولت علیه حقوق مردم ایران را به عنوان جنایت علیه بشریت قلمداد و آن را محکوم کرده است، در ضمن از اتاوا خواسته است تا بحران حقوق بشر در ایران به اولویت سیاست خارجی کانادا بدل شود.

در بخشی دیگری از این بیانیه از ایران خواسته شده است تا سیاست جمهوری اسلامی در اعدام های خودسرانه متوقف و به طور کامل برچیده شوند، زندانیان سیاسی، از جمله هفت رهبر بهایی، اقلیت های کرد و دیگر اقلیت های این کشور آزاد شوند و تهران دستگیری و بازداشت وکلا را متوقف کند، زیرا این افراد فقط به دلیل دفاع  از قربانیان نقض حقوق بشر زندانی شده اند.  

در این طرح پیشنهادی همچنین از دولت محافظه کار کانادا خواسته شده است تا ناقضان حقوق بشر مسئول صدور حکم اعدام و یا دست اندرکار در نقض گسترده و برنامه ریزی شده حقوق بشر ایرانیان هستند را تحریم کند و پاسخگویی آن ها در برابر قانون را خواستار شود.    

 

ماموران امنیتی و نظامی جمهوری اسلامی پس از انتخابات سال ۸۸ به سرکوب گسترده مردم پرداختند