میثم لطفی، دو سال بعد از رهایی از بازداشتگاه کهریزک، هفته گذشته بار دیگر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
شهروند ۱۲۴۶ پنجشنبه ۱۰ سپتامبر ۲۰۰۹
شهرزاد نیوز: میثم لطفی، دو سال بعد از رهایی از بازداشتگاه کهریزک، هفته گذشته بار دیگر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
خانواده او هنوز دلیل بازداشت فرزندشان را نمی دانند. لطفی جزو اولین قربانیان بازداشتگاه مخوف کهریزک بود. او در اردیبهشت ۱۳۸۶ در طرح "برخورد با اراذل و اوباش" نیروی انتظامی بازداشت شد و تا آبان ماه این سال را در کهریزک گذراند. دادگاه اول او را محکوم به مرگ کرد، اما با تلاش های مادرش و نیز همراهی فعالان حقوق بشر و رسانه ها در پوشش دادن به اخبار مربوط به او، با وثیقه ۵۰ میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شد.
بعدها این حکم تبدیل به ۳سال زندان تعزیری شد. اما اتفاقاتی که در زندان کهریزک برای او افتاده بود باعث شد تا تمام مدت آزادی اش را در آسایشگاه های روانی و در بیمارستان ها بگذراند. طبق گواهی پزشکی قانونی و پزشکان معالج، میثم لطفی مبتلا به جنون تشخیص داده شده است. پزشکان او را از هر فعالیتی که نیاز به تمرکز و سلامت روانی دارد، منع کرده اند. گواهی رانندگی او باطل شده است و وزارت کار او را به عنوان "از کار افتاده" می شناسد. میثم در مدت آزادی خود به دلیل شدت فشار روانی وارده در زندان کهریزک، بارها اقدام به خودکشی کرده است.
میثم لطفی یکی از صدها جوانی است که دو سال پیش توسط پلیس در کوچه و محل زندگی شان با ضرب و شتم شدید به خیابان آورده شدند تا با صورت های خونین و آفتابه هایی بر گردن، به شرارت های کرده و ناکرده ی خود اعتراف کنند.
او و دیگر زندانیان برگه های سفیدی را امضا کرده بودند که بعدها همه این افراد به احکام سنگینی نظیری اعدام محکوم شدند.
میثم لطفی پیش از بازداشت در این طرح نیروی انتظامی، سابقه بازداشت در پرونده کوی دانشگاه را داشت و این سابقه به مادر او کمک کرد تا راهی برای ارتباط با وکلا و رسانه ها پیدا کند، اما با بازداشت دوباره میثم در شرایطی که زندان ها پر از زندانیان سیاسی و وکلا و روزنامه نگاران است، مادر او امیدی برای کمک این طیف از فعالان حقوق بشر ندارد. وی به دلیل پیگیری وضعیت بازداشت قبلی پسرش بارها تهدید و یک بار نیز بازداشت شده است.
حبس در بازداشتگاه کهریزک میثم لطفی را به بیماری های روحی و جسمی مبتلا کرد. او در مدت بازداشت مورد شکنجه واقع شده و شاهد مرگ همبندیان اش بر اثر شکنجه بوده است. در مدت دو سالی که از آزادی او به قید وثیقه از زندان می گذشت، به گواه اسناد پزشکی موجود و گفته های خانواده اش، او سه بار اقدام به خودکشی کرده است که یک مورد آن منجر به این شد که او ۴روز را در کما بگذراند. خانواده او برای درمان متوسل به روان درمانی شدند و میثم در مدت دو سال، سه بار در آسایشگاه روانی بستری گشت و تمام مدت تحت درمان دارویی بود. مادر او می گوید، فرزندش هر روز ۱۵ نوع داروی روانی مصرف می کرده است.
اکنون که بازداشتگاه کهریزک به دستور خامنه ای به دلیل مجهولی با عنوان "غیراستاندارد" بودن آن تعطیل شده، یکی از اولین قربانیان آن بار دیگر بازداشت گشته است. مادر میثم بیش از قبل نگران سلامتی فرزندش است. او می گوید: «نمی دانم این را بگویم که بیماری پسرم را جنون تشخیص داده اند و بارها اقدام به خودکشی کرده است یا نه. می ترسم این بهانه ای باشد برای اینکه جنازه او را تحویلم دهند و بگویند پسرت خودکشی کرده.»
همه مواردی که پیش از این بازداشتی های طرح امنیت اجتماعی از زندان کهریزک می گفتند، بعدها از دهان دستگیرشدگان حوادث بعد از انتخابات ریاست جمهوری تائید شد. زمانی که این زندانیان گمنام و به اصلاح "اوباش" موارد شکنجه و مرگ زندانیان و نقض حقوق بشر در زندان کهریزک را بیان می کردند، گویا چنان موضوعی نبود که کسی دستور تعطیلی آن را دهد و به این زندانیان بی نام و نشان و خانواده هایشان توجه کند.
میثم لطفی بعد از خروج از زندان، دو سال را آنچنان گذراند که مادرش می گوید که او یک تکه گوشت افسرده شده بود و فکر مرگ یک لحظه هم رهایش نمی کرد. زندانیان زندان اوین که بازآمدگان از زندان کهریزک را دیده اند، نیز می گویند:«از وقتی این افراد را از کهریزک آورده اند، شب و روز نداریم. روزها اشک می ریزند یا افسرده در گوشه ای کز می کنند و شب ها در کابوس هایشان نعره می زنند و کسی نمی تواند بخوابد.»
بنا به گزارش های روزنامه جام جم و قدس، برنامه خبری با حضور میثم لطفی و خبرنگاران ترتیب داده شده و قرار است فیلم این جلسه خبری از شبکه ۵ سیما پخش گردد و به این ترتیب القا شود که گردانندگان تظاهرات خیابانی همان اوباشی بوده اند که سابقه بازداشت هم دارند. میثم لطفی در این برنامه به گفته مادرش یک چهره سیاسی معرفی شده است.
حالا کهریزک یادآور رسواترین شکنجه گاه ایران است که اگر کسی شانس زنده ماندن در آن را داشته باشد، بعد از آزادی دیگر هیچ گاه به زندگی روزهای قبل از دستگیری اش باز نخواهد گشت.