هانس روله روزنامه نگار و رئیس پیشین ستاد برنامهریزی وزارت دفاع آلمان در مقالهای که در آخرین روزهای سال ۱۳۸۷ در روزنامه سوئیسی نویه تسورشه منتشر ساخت
شهروند ۱۲۳۲ پنجشنبه ۴ جون ۲۰۰۹
سوریه:
هانس روله روزنامه نگار و رئیس پیشین ستاد برنامهریزی وزارت دفاع آلمان در مقالهای که در آخرین روزهای سال ۱۳۸۷ در روزنامه سوئیسی نویه تسورشه تسایتونگ منتشر ساخت مدعی شد که اسرائیل با استفاده از اطلاعاتی که از یک ایرانی فراری (به گفته رسانهها علیرضا عسگری) به دست آورده بود تاسیسات هستهای سوریه را که با سرمایه گذاری ایران و کمک فنی کره شمالی ساخته و در آستانه راه اندازی بود، بمباران و نابود کرده است.
سریلانکا:
وام بدون بهره ۱ میلیارد و ۹۵۰ میلیون دلاری: در جریان سفر رییس جمهور این کشور به ایران در اردیبهشت ۱۳۸۷ این کشور کمک وامی به ارزش یک میلیارد و نهصد میلیون دلار برای توسعه صنعت نفت و پروژههای عمرانی دیگری از جمله ساخت نیروگاه برق-آبی یکصد مگاواتی "اوما اویا"، توسعه ظرفیت تنها پالایشگاه این کشور، توسعه بخش کشاورزی و آبیاری و برای برقرسانی به منازل دریافت داشت.
شرایط قرارداد اعلام نشد تنها مدت زمان بازپرداخت آن ۱۰ سال اعلام شد.
گفته میشود سریلانکا حاضر بود با پرداخت سود ۱۰٪ این وام را دریافت کند، اما در نهایت پس از سفر رئیس جمهور سریلانکا به ایران و با دخالت یکی از سیاستمداران ایرانی این وام بدون بهره پرداخت شد و بلافاصله باعث افزایش ارزش پول این کشور شد.
فروش نسیه نفت و واردات چای: بر اساس توافق طرفین، ایران مبلغ حاصل از فروش نفت به سریلانکا را با تاخیر دریافت خواهد کرد. همچنین در مورد افزایش صادرات چای سریلانکا به ایران توافق شده، بهطوریکه از این پس سریلانکا سالیانه ۳۰ هزار تن چای به ایران صادر میکند. این میزان برابر ده درصد کل صادرات این کشور به ایران است
ـ وام ۶۵ میلیون دلاری برای برق رسانی به مناطق روستایی آن کشور
لبنان:
کمک صد میلیون دلاری برای تکمیل جادهای در جنوب لبنان
کمک ۲۵ میلیون دلاری برای بازسازی جاده در لبنان
راه اندازی ستاد کمک به بازسازی پس از جنگ در لبنان
بولیوی:
سرمایه گذاری یک میلیارد دلاری: در جریان سفر احمدی نژاد به بولیوی توافقنامههایی به ارزش یک میلیارد دلار برای سرمایه گذاری ایران در آن کشور امضا شد. خبرگزاری آسوشیتدپرس امضای این توافقنامهها را «گشودن کیف پول ملت ایران برای شهروندان بولیوی» توصیف کرد.
وام ۲۲۵ میلیون دلاری: این وام برای ساخت کارخانه سیمان مشترکا با ونزوئلا پرداخت شد. خبرگزاریها این وام را از آنجهت دارای انگیزههای سیاسی دانستند که کارخانجات سیمان در بولیوی تحت کنترل مخالفان دولت است.
مراکز درمانی: ساخت دو درمانگاه در بولیوی توسط هلال احمر ایران.کاردار ایران در بولیوی :«درمانگاههای دیگری نیز در سایر مناطق بولیوی برای ارائه خدمات پزشکی به شهروندان کم درآمد ساخته خواهد شد.» وزیر بهداشت بولیوی نیز گفت: «بدین شکل میتوان خدمات درمانی رایگان در تمام کشور و همچنین به ساکنان مناطق مرزی پرو، برزیل و آرژانتین ارائه داد.»
شبکه تلویزیونی: رییس جمهور بولیوی گفت که ایران شبکهای تلویزیونی برای سراسر آمریکای لاتین راه اندازی خواهد کرد.
سنت وینست:
کمک ۷میلیون دلاری: جزیره صدوهفده هزار نفری سنت وینست در آمریکای مرکزی پس از برقراری رابطه با جمهوری اسلامی بلافاصله کمکی به ارزش ۷ میلیون دلار برای ساخت فرودگاه دریافت کرد.
افغانستان:
کمک صد میلیون دلاری: ایران در جریان اجلاس دو روزه کمک به افغانستان متعهد شد که علاوه بر کمکهای قبلی ۱۰۰ میلیون دلار دیگر برای بازسازی افغانستان کمک کند.
حماس:
کمک پنجاه میلیون دلاری: در تاریخ ۱۵ اپریل ۲۰۰۶ میلادی، منوچهر متکی وزیر خارجه دولت محمود احمدینژاد در «سومین کنفرانس بینالمللی قدس و حمایت از حقوق مردم فلسطین»، گفت: «نظام جمهوری اسلامی با الهام از خط و سیره بنیانگذار انقلاب اسلامی و رهنمودهای رهبر انقلاب، حمایت از آرمان فلسطین را در سر لوحه سیاستهای خارجی خود قرار داده است». وی در این کنفرانس، خبر از بخشش پنجاه میلیون دلار به شبه نظامیان حرکت مقاومت اسلامی کرد که هماینک کنترل نوار غزه را در اختیار دارند.
کمک هفتاد میلیون دلاری: در تاریخ ۶ مارچ ۲۰۰۶ میلادی، خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران اعلام کرد که «نظام جمهوری اسلامی متعهد شده است که به حماس کمکهای مالی بیشتری بکند تا دولت تشکیلات خودگردان فلسطینی بتواند در مقابل تحریمهای اقتصادی غرب، مقاومت کند».
کمک دویست و پنجاه میلیون دلاری: اسماعیل هنیه پس از بازگشت از تهران به غزه، سفر خود به ایران را «تاریخی و بسیار موفقیتآمیز» توصیف کرد. منابع خبری وابسته به حماس، جزئیات کمک ۲۵۰ میلیون دلاری نظام جمهوری اسلامی ایران را برای هزینهکردن در این راهها اعلام کردند:
یکصد میلیون دلار برای خرید انواع مایحتاج اساسی برای فلسطینیها، ۶۰ میلیون دلار برای پرداخت مستمری به یک صد هزار کارگر بیکار فلسطینی، ۴۵ میلیون دلار برای پرداخت حقوق کارمندان دولت فلسطینی و تعیین مستمری ماهیانه برای خانوادههای چند هزار زندانی امنیتی فلسطینی، ۲۰ میلیون دلار برای احداث خانه هائی برای آن شمار از فلسطینی هائی که خانه هایشان به دلیل شرکت یکی از اعضای خانواده در عملیات مسلحانه علیه اسرائیل ویران شده، ۱۵ میلیون دلار برای تاسیس خانههای فرهنگی و احداث اداراتی که به امور ملی فلسطینیها رسیدگی کند، یک میلیون و هشتصد هزار دلار برای تعیین مستمری برای شماری از ماهی گیران فلسطینی در غزه.
اکوادور:
تامین مالی ساخت دو نیروگاه در اکوادور و همچنین ۴۰ میلیون دلار وام به «شرکت مالی ملی اکوادور».
کومور:
احمدی نژاد ضمن سفر به این کشور هفتصدهزار نفری ۲ میلیون دلار به این کشور کمک کرد.
ایران ساخت ۵۰۰ واحد مسکونی در این کشور را وعده داد.
کنیا:
این کشور نیز مشمول کمک ۱میلیون و پانصد هزار دلاری برای کمک به برنامه کشاورزی در آن کشور شد.
زیمبابوه:
۲ میلیون دلار کمک مالی برای تکمیل خط مونتاژ تراکتور. به گفته وزیر ارتباطات این کشور، پس از دیدار با سفیر ایران وعده کمک ۳۹٫۶ میلیون دلاری ایران برای راه اندازی یک ایستگاه رادیویی در زیمبابوه داده شده است.
نیکاراگوئه:
ایران برای حل بحران انرژی در این کشور ۳۵۰ میلیون دلار برای کمک به ساخت نیروگاه برق به این کشور کمک و همچنین ده هزار واحد مسکونی در این کشور احداث خواهد کرد.
۲ میلیون دلار برای تکمیل پروژههای کشاورزی و بهداشتی.
گامبیا:
۲ میلیون دلار برای خرید کشتی صیادی و طرحهای کشاورزی.
تانزانیا:
۱٫۵ میلیون دلار برای بخش بهداشتی و درمانی.
آلبانی:
۱٫۲ میلیون دلار برای تکمیل پروژههای درمانی.
کنگو:
۱٫۵ میلیون دلار برای تکمیل بیمارستان.
میانمار:
یک میلیون دلار برای تکمیل پروژههای کشاورزی و آبیاری و کشت و صنعت.
اتیوپی:
۲۹۰ هزار دلار برای بخش اول دیجیتالی کردن رادیوی این کشور.
تاجیکستان:
۵۰۰ هزار دلار برای مطالعه احداث تونل.
کنیا:
یک و نیم میلیون دلار برای بخشهای کشاورزی، دامپروری و آبیاری.
به نوشته یک روزنامه کنیایی احمدی نژاد در جریان سفر به آن کشور پیشنهاد ۱۰۶ میلیارد شیلینگ فروش نفت به آن کشور با تخفیف ۱۰ درصد را ارائه کرده که مورد قبول دولتمردان آن کشور قرار نگرفته است.
در مجموع دولت نهم تا پایان سال ۱۳۸۷ مبلغ ۴میلیارد و ۹۷۴میلیون دلار به کشورهای ذکر شده کمک مالی کرده است.
رقم فوق به این معناست که به طور متوسط هر خانواده ی ایرانی رقمی معادل ۳۵۰هزار تومان به این کشورها کمک کرده است.
این در حالی ست که بسیاری از خانواده ها در کشور خودمان در فقر و نیازمندی به سر می برند!