چپ‌های اسرائیل علیه جنگ با ایران بسیج می‌شوند

بی بی سی: گروهی از فعالان لیبرال و چهره های دانشگاهی اسرائیلی با انتشار نامه ای سرگشاده از خلبانان نیروی هوایی کشورشان خواسته اند که اگر دستور حمله به مراکز اتمی ایران به آنها داده شد از اجرای آن خودداری کنند.

در این نامه آمده است “این حمله برنامه اتمی‌ایران را متوقف نخواهد کرد، بلکه فقط آن را قدری به تاخیر خواهد انداخت، ولی‌ برای این تاخیر موقت همه ما بهای گزافی را خواهیم پرداخت. شما، خلبانان نیروی هوائی اسرائیل، بیشتر از هر کس دیگر قدرت واقعی‌ را دارید که از این فاجعه جلوگیری کنید.”

چپ های اسرائیل علیه جنگ با ایران بسیج شده اند

طی روزهای گذشته گمانه زنی ها درباره احتمال حمله یکجانبه اسرائیل به ایران بالا گرفته است، اما ایران این گزارش ها را به عنوان جنگ روانی برای تحت فشار قرار دادن این کشور رد می کند.

گفته می شود که تا به حال حدود ۴۰۰ نفر این نامه را امضا کرده اند. این فعالان همچنین هر هفته به نشانه اعتراض مقابل محل سکونت اهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل در تل آویو جمع می شوند.

اوفر نویمن، فعال ضد جنگ ساکن بیت المقدس که در انتشار نامه یادشده نقش داشته است به بی بی سی فارسی می گوید: “بسیاری از شهروندان اسرائیل با این جنگ مخالفند. جنگ اسرائیل و ایران برای هر دو طرف فاجعه خواهد بود.”

او می افزاید: “من یکی از اسرائیلی هایی هستم که این حرف را که دولت ایران می خواهد اسرائیل را نابود کند، قبول ندارم. من با سلاح اتمی به کل مخالفم. به نظر من برنامه اتمی ایران جنبه دفاعی دارد.”

آنات ماتار، استاد فلسفه در دانشگاه تل آویو، یکی دیگر از فعالانی است که نامه سرگشاده به خلبان ها را امضا کرده است.

او به بی بی سی فارسی می گوید: “من اصولا به اقدامات خشونت آمیز اعتقاد ندارم، خواهان گفتگو هستم نه جنگ. جنگ همیشه نتایج فاجعه آمیز دارد.”

در نامه ای که به امضای این فعالان رسیده خطاب به خلبانان اسرائیلی آمده است: “حمله اسرائیل به ایران ممکن است باعث حمله متقابل ایران به شهر‌های اسرائیل شود، وضعیتی که شهر‌های اسرائیل که آماده جنگ نیستند در آن خسارات زیادی خواهند دید.”

“حمله اسرائیل به ایران ممکن است باعث پخش مواد رادیو اکتیو در میان شهروندان غیر نظامی ایران‌ شود، و در آن صورت اسرائیل به عنوان کشور حمله کننده و هم چنین اشخاصی‌ که حمله را انجام داده اند برای جنایات جنگی تحت محاکمه توسط دادگاه های بین‌المللی قرار خواهند گرفت.”

بنا بر یک ارزیابی وزارت دفاع اسرائیل، در جنگ احتمالی با ایران حداکثر ۳۰۰ اسرائیلی کشته خواهند شد.

دولت اسرائیل تاکید دارد که هنوز در خصوص جنگ با ایران تصمیمی نگرفته است.

بسیاری از مقام های امنیتی سابق اسرائیل بر این باورند که اسرائیل نباید بدون جلب حمایت آمریکا علیه ایران دست به اقدام نظامی بزند.

تظاهرات اسرائیلی‌ها علیه جنگ با ایران

رادیو فرد نیز گزارشی دارد در مورد تظاهرات اسرائیلی ها علیه جنگ. در این گزارش آمده است: در روزی که مقامات اسرائیل و رسانه‌های این کشور به طرز چشمگیر و کم سابقه از نزدیک بودن زمان حمله اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران سخن گفته‌اند، صد‌ها نفر از اسرائیلی‌ها شامگاه یکشنبه در تل آویو به تظاهرات پرداختند تا مخالفت خود را با سیاست محور جنگ طلب در دولت اسرائیل نشان دهند.

تظاهرکنندگان زن و مرد اسرائیلی از سنین مختلف که موج گزارش های رسانه‌ای کشورشان آنها را نگران کرده است، در شعارهای خود در جنوب تل آویو از دولت کشورشان می‌خواستند که از فکر رفتن به سوی جنگ با ایران باز ایستد.

تظاهرکنندگان در برابر اقامتگاه اهود باراک وزیر دفاع اسرائیل شعار می‌دادند و پلاکاردهایی در مخالفت با جنگ طلبی بر سر دست گرفته بودند.

تظاهرکنندگان، نتانیاهو و باراک را لایق رهبری اسرائیل ندانسته و می‌گفتند که آن دو باید استعفا بدهند و زندگی مردم اسرائیل را با رفتن به یک جنگ مهیب با مخاطراتی جدی روبرو نکنند.

یکی از تظاهرکنندگان عکس اهود باراک را در اونیفورم نازی‌های اس. اس آلمان بر سر دست گرفته بود تا به زعم خود نشان دهد که آقای باراک به خاطر اصرار بر دیدگاه های خود در مورد لزوم حمله نظامی به ایران، خودکامگی می‌کند. اما برنامه ریزان تجمع اعتراضی، خود این تظاهرکننده را وادار به ترک محل کردند.

یکی از تظاهرکنندگان به خبرگزاری آلمانی د. پ. آ گفت که بر خلاف لبخندی که برلب تظاهرکنندگان می‌بینید، هراسی عمیق مردم را (در پی افزایش خبرهای قریب الوقوع بودن حمله به ایران) در برگرفته است.

داوید گروسمن نویسنده پرآوازه اسرائیلی و نیز شخصیت‌های اسرائیلی دیگری در روزهای اخیر از مردم اسرائیل خواسته‌اند که به تظاهرات اقدام کرده و امکان ندهند که یک روز ناگهان از خواب بیدار شده و بشنوند که اسرائیل با ایران وارد جنگی پُرمخاطره شده است.

روزنامه اسرائیلی هاآرتص نیز یکشنبه بیست و دوم امرداد از باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا و سایر رهبران دنیا خواسته بود که سکوت خود را در برابر اظهارات نتانیاهو و باراک بشکنند و جلوی آن دو را در عملی کردن حمله به ایران سدّ کنند.

همه رسانه‌های مهم اسرائیل تأکید دارند که برخلاف مخالفت قاطع دولت آمریکا با حمله یکجانبه اسرائیل به ایران، آنهم در مقطع زمانی کنونی، نتانیاهو و باراک ممکن است در آینده‌ای بسیار نزدیک حمله را عملی کنند.

رسانه‌های اسرائیل احتمال می‌دهند که زمان حمله تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ششم نوامبر، شانزدهم آبان، خواهد بود.