دویچه وله: دو خبرنگار ایرانی نیز در میان سرنشینان هواپیمای مسافربری “جرمن‌وینگز” بوده‌اند که سه‌شنبه سقوط کرد و همه ۱۵۰ سرنشین آن کشته شدند. میلاد حجت الاسلامی و حسین جوادی برای پوشش خبری بازی‌های فوتبال به اروپا سفر کرده بودند.

وزارت امور خارجه ایران حضور دو ایرانی در حادثه سقوط هواپیمایی آلمانی “جرمن وینگز” را تایید کرد. پیش از این وزارت امور خارجه آلمان نیز تایید کرده بود که دو ایرانی در جمع مسافران هواپیمای آلمانی بوده‌اند که روز سه‌‌شنبه (۲۴ مارس / ۴ فروردین) در جنوب فرانسه سقوط کرد.

یک هواپیمای ایرباس ۳۲۰ شرکت هوایی “جرمن وینگز” وابسته به شرکت آلمانی “لوفت هانزا” در پرواز از بارسلون به دوسلدورف با ۱۵۰ سرنشین (۱۴۴ مسافر، ۲ خلبان و ۴ میهماندار) که ۷۲ تن از آنان آلمانی بودند در منطقه جنوبی کوه‌های آلپ سقوط کرد. یک گروه ۱۶ نفره دانش‌آموزان آلمانی نیز جزو مسافران بودند

میلاد حجت الاسلامی و حسین جوادی

میلاد حجت الاسلامی و حسین جوادی

.

پیش از این برخی رسانه‌ها از حضور احتمالی دو ایرانی در میان کشتگان حادثه سقوط هواپیمایی خبر داده بودند اما هنوز منابع رسمی این خبر را تایید نکرده بودند.

خبرآنلاین از میلاد حجت الاسلامی، خبرنگار خبرگزاری تسنیم، و حسین جوادی، خبرنگار روزنامه وطن امروز، به عنوان دو خبرنگار کشته شده نام برده است.

این دو خبرنگار برای پوشش خبری بازی‌های تدارکاتی تیم ملی ایران با شیلی در اتریش و سوئد در استکهلم و نیز دیدار دو تیم بارسلونا-رئال مادرید به اروپا سفر کرده بودند.

کمک‌خلبان به‌عمد باعث سقوط هواپیمای جرمن‌وینگز شده است

بازرسان فرانسوی اطلاعات جعبه سیاه هواپیمای سرنگون‌شده جرمن‌وینگز را بررسی کرده‌اند. آن‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که هنگام سقوط کمک‌خلبان در حال هدایت هواپیما بوده و سقوط هواپیما به عمد صورت گرفته است.

به گفته مقامات قضایی فرانسه، کمک‌خلبان هواپیمای جرمن‌وینگز که سه‌شنبه در جنوب فرانسه سقوط کرد احتمالا به قصد باعث سرنگون شدن هواپیما شده است.

برایس رابین، دادستان مارسی، اعلام کرد که کمک‌خلبان که نامش آندرئاس لوبیتز بوده، در زمان سقوط هواپیما به تنهایی در کابین خلبانان بوده و به عمد هواپیما را به سقوط واداشته است. دادستان مارسی افزود که “اراده‌ای” برای “نابود کردن” هواپیما وجود داشته است.

دادستان مارسی گفت که سرنشینان جرمن‌وینگز تا لحظه آخر از امکان سقوط هواپیما بی‌خبر بوده‌اند و جان خود را “در یک آن” از دست داده‌اند.

عمل تروریستی؟

دادستان مارسی افزود نشانه‌ای دال بر اینکه سقوط هواپیما بر اثر عملی تروریستی انجام گرفته در دست نیست. او گفت اما هنوز روشن نیست که چرا کمک‌خلبان ۲۸ ساله تصمیم به سرنگون کردن هواپیما گرفته است.

همچنین وزیر کشور آلمان، توماس د مزیر، اعلام کرد که طبق اطلاعات این وزارتخانه، کمک‌خلبان آلمانی، آندرئاس لوبیتز، دارای سابقه تروریستی نبوده است.

قصد خودکشی؟

دادستان مارسی در پاسخ به این پرسش که آیا کمک‌خلبان قصد خودکشی داشته گفت که فکر نمی‌کند هدف او خودکشی بوده چون کسانی که می‌خواهند خودکشی کنند به طور معمول هدفشان از بین بردن خودشان است.

دادستان مارسی گفت که با این حال می‌توان احتمال قصد خودکشی را مطرح کرد. به گفته وی، ‌کمک‌خلبان آلمانی از سپتامبر سال ۲۰۱۳ کار خود را نزد شرکت “جرمن‌وینگز” آغاز کرده بود. طبق اعلام شرکت هواپیمایی “لوفت‌هانزا”، شرکت مادر “جرمن‌وینگز”، آندرئاس لوبیتز ۶۳۰ ساعت پرواز را در کارنامه خلبانی خود داشت. او پیش از استخدام در “جرمن‌وینگز”، در مدرسه خلبانی “لوفت‌هانزا” در برمن تحصیل کرده بود. پیش از این اعلام شده بود که خلبان هواپیما هیچ پیامی حاکی از وقوع وضعیت اضطراری مخابره نکرده و مشخص نیست که در زمان سقوط هواپیما دقیقا چه اتفاقی افتاده است. هواپیما تا آخرین لحظه پرواز کرده و هیچ نشانی از انفجار در دست نیست. همچنین روزنامه “نیویورک تایمز” به نقل از یکی از بازرسان ارشد که از ذکر نامش خودداری کرده، نوشته بود که اطلاعات جعبه سیاه نشان می‌دهد یکی از خلبان‌های هواپیما درست قبل از سقوط هواپیما، در خارج از کابین خلبانان بوده اما به خاطر قفل شدن در کابین، موفق نشده بود به کابین برگردد. به گفته شرکت هواپیمایی “جرمن وینگز”، از سال ۲۰۰۱ طبق مقرراتی که وضع شده امکان بازکردن در کابین از بیرون برداشته شده است. یک هواپیمای ایرباس ۳۲۰ شرکت هوایی “جرمن وینگز” وابسته به شرکت آلمانی “لوفت هانزا” سه‌شنبه (۲۴ مارس / ۴ فروردین) در پرواز از بارسلون به دوسلدورف با ۱۵۰ سرنشین (۱۴۴ مسافر، ۲ خلبان و ۴ میهماندار) که ۷۲ تن از آنان آلمانی بودند در منطقه جنوبی کوه‌های آلپ سقوط کرد. یک گروه ۱۶ نفره دانش‌آموزان آلمانی نیز جزو مسافران بودند.

لوفت هانزا پیش از این گفته بود که نمی‌تواند علتی را برای سقوط هواپیما اعلام کند. مدیرعامل لوفت هانزا روز چهارشنبه گفت: «برای ما معماست که چطور چنین حادثه‌ای با هواپیمایی بدون عیب و خلبانی پرتجربه رخ داده است.»

یافتن جعبه سیاه هواپیما و بررسی اطلاعات صوتی آن تا حدی به این معما پاسخ می‌گوید اما معماهای دیگری را مطرح می‌سازد. در نخستین واکنش‌ها پارلمان اسپانیا نتایج تحقیقات مقامات قضایی فرانسه را “تکان‌دهنده” خواند.

تایید یافته‌های بازرسان فرانسوی توسط کارشناسان آلمانی

همچنین وزیر راه و ترابری آلمان، الکساندر دوبرینت، پس از شنیدن نتیجه تحقیقات بازرسان فرانسوی گفت که این نتیجه بسیار تکان‌دهنده است.

دوبرینت گفت که کارشناسان آلمانی نیز یافته‌های بازرسان فرانسوی را از جمله اینکه خلبان نتوانسته وارد کابین خلبانان شود، تایید می‌کنند.

“هیچ سیستم امنیتی نمی‌توانست مانع از عمل کمک‌خلبان شود”

کارستن اشپور، مدیرعامل لوفت هانزا، گفت که هیچ سیستم امنیتی در جهان نمی‌توانست جلوی عمل کمک‌خلبان را بگیرد. او افزود که کمک‌خلبان هواپیمای سرنگو‌ن‌شده جرمن وینگز چندین ماه دوره آموزشی را ترک کرده و سپس ادامه داده بوده است. او گفت که اما اجازه ندارد دلیل ترک تحصیل موقت کمک‌خلبان را ذکر کند.

به گفته‌ی مدیرعامل لوفت‌هانزا، این شرکت هواپیمایی تصمیم دارد روند انتخاب و آموزش خلبانان را بازبینی کند و آن را بهبود ببخشد.