با درود به مدیریت و دست اندرکاران هفته نامه شهروند
روز شنبه ۱۰ جولای مراسمی در سالگرد ۱۸ تیر در سالن اجتماعات شهرداری نورت یورک با حضور فعالان دانشجویی و حقوق بشری برگزار شد که گزارش آن در مجله شهروند هفته گذشته درج شد. نویسنده محترم گزارش، در حاشیه مطلب خود مواردی قابل تامل درج کرده بود که ضمن احترام به ایشان، بر آن شدم به عنوان مدیر برنامه توضیحی در اختیار شما و خوانندگان گرامی شهروند قرار دهم.
من ابتدا از زحمات دوستان گرامی در هفته نامه شهروند در حمایت از برنامه های دانشجویی و مدنی و نیز برای فراهم آوردن امکان اطلاع رسانی مراسم یازدهمین سالگرد واقعه ۱۸ تیر در شهرداری نورت یورک قدردانی می کنم.
در گزارش دوست گرامی فرح طاهری که در بخشی تحت نام “در حاشیه خبر” به موارد انتقادی پرداخته بود، نکات قابل تاملی وجود داشت که بدون حاشیه به آنها می پردازم.
۱ـ در خصوص تعداد جمعیت حاضر در سالن برگزاری مراسم، طبق سرشماری سه نفر از افراد برگزارکننده این تعداد اندکی بیش از ۲۰۰ نفر برآورد شد بود که متاسفانه در گزارش هفته نامه شهروند رقم حدود ۱۰۰ نفر درج شده است. البته رقم ۲۰۰ نفر نیز برای یک چنین مراسمی رقم قابل توجهی نیست و خبرنگار گرامی شهروند به آن به درستی اشاره کرده است و باید در این زمینه چاره اندیشی کرد.
با این حال معتقدم همواره در برنامه ها معمولا زمانی عده بیشتری حضور دارند که اتفاق خاصی مانند ۱۸ تیر و یا تظاهرات بعد از انتخابات در داخل ایران افتاده باشد، که نشان می دهد استقبال ایرانیان برون مرز از برنامه های سیاسی و اجتماعی تابعی از شرایط درون مرز نیز می باشد.
از سویی دیگر، به نظر می رسد یکی از دلایل حضور حدود ۲۰۰ نفر در برنامه روز شنبه، برگزاری مراسم مشابهی از طرف افراد دیگری درست یک روز قبل از آن در روز جمعه در دانشگاه تورنتو بود که برای آن تبلیغات زیادی انجام گرفته بود و به عنوان اولین برنامه در کانادا در نوع خود یاد می شد. دو برگزار کننده برنامه روز جمعه، همچنین ۳ نفر از مهمانان روز شنبه را، بعد از دعوت ما از ایشان، دعوت کردند. علیرغم تماس و درخواست برای عدم انجام کار موازی و تلاش برای همکاری، اما ایشان حاضر به همکاری نشدند و این موضوع ما را با تردید در هدف برنامه روز جمعه روبرو کرد. اصولا دو برنامه با یک ماهیت در یک شهر اقدام پسندیده ای نیست و ما نیز در تماس با برنامه ریزان روز جمعه به اثرات منفی آن اشاره کردیم.
با این حال در برنامه روز شنبه در سالن شهرداری استقبال نسبتاً خوبی با وجود مسائل دیگر به عمل آمد و چهره های جوان و تازه نیز در میان حاضران دیده می شدند.
۲ـ خبرنگار محترم هفته نامه شهروند تأکید داشت که در برنامه های روز جمعه و شنبه نمایندگان دانشجویان دانشگاههای انتاریو حضور نداشتند. از آنجایی که مسئولیتی در مورد برنامه جمعه ندارم و آنجا نیز حضور نداشتم خود را موظف به توضیح نمی دانم، اما در مورد برنامه روز شنبه لازم است توضیح دهم که در این مراسم نمایندگان دانشگاه های واترلو، رایرسون و یورک حضور داشتند و دو نفر از ایشان، محمدرضا از دانشگاه واترلو و تایاز فخری از دانشگاه رایرسون و فدراسیون دانشجویان انتاریو، سخنران برنامه بودند. همچنین مجریان مراسم یادشده، علی علوی و آزاده ایرانی دانشجویان دانشگاه رایرسون بودند. با توجه به این موارد، علت تاکید خبرنگار محترم هفته نامه شهروند بر عدم حضور دانشجویان دانشگاههای انتاریو برای ما (من و دیگر برنامه گذاران) روشن نیست.
۳ـ در مورد عدم حضور ۳ مهمان برنامه، که قبلا در اعلامیه های این مراسم معرفی شده بودند، باید عرض کنم که حضور آنها صددرصد بود، اما دو نفر به علت گرفتاری های شخصی امکان حضور نیافتند. نفر سوم نیز پیامی ویدئویی ارسال کرده بود که به دلیل سخنرانی طولانی تعدادی از مهمانان گرامی، که در نتیجه ما را با کمبود وقت روبرو ساخت، آن پیام را به احترام زمان حاضران در محل برنامه، حذف کردیم.
در پایان لازم به توضیح می دانم که جبهه متحد دانشجویی در کانادا یک جنبش جوان نوپاست که در جهت حمایت و تقویت از جنبش دانشجویی در داخل ایران و بخصوص جبهه متحد دانشجویی در ایران گام برمی دارد و امیدوار است با حضور آقای حسن زارع زاده اردشیر در تورنتو، که یکی از پایه گذاران این جبهه در تهران است، بتواند حرکتی مفید و قوی را با کمک جوانان، دانشجویان و نهادهای مدنی و البته رسانه هایی چون هفته نامه شهروند و نیروهای مترقی در کانادا پایه گذاری کند.
با تشکر مجدد
افشین اعرابی
مدیر برنامه مراسم یازدهمین سالگرد ۱۸ تیر در سالن اجتماعات شهرداری نورت یورک۲۰ جولای۲۰۱۰
گزارش شهروند را از برنامه ۱۸ تیر در شهرداری نورت یورک را اینجا بخوانید.
سرکار خانم فرح طاهری گرامی
در پاسخ شما به آقای پیله ور نامی از من برده شده که لازم دانستم توضیحی در این مورد بدهم.
سه سال پیش جریانی بنام اتحاد دانشجویان و فعالین حقوق بشر در تبعید شروع بکار کرد که هدف ان در درجۀ اول گسترش فعالیت های دانشجویی در تورنتو و در درجۀ دوم ایجاد
رابطه ای بین جریانات مختلف بود. این جریان با کوشش من، آقای مهدی حویزی و آقای بهزاد پیله ور شروع بکار کرد اما از آنجائیکه خطوط فکری و تشکیلاتی آقای پیله ور جدا از خط مشی کلی این جریان بود، در روند زمان، این نهاد بدون حضور آقای پیله ور و علی رغم سنگ اندازی های ایشان به کار خود ادامه داد.
این نهاد برنامه های گوناگونی را در سطح شهر اجرا کرده، که از جمله می توان به سالگرد ۱۸ تیر در سال ۲۰۰۸ و تظاهرات ضد جنگ با دو سازمان کانادایی در مقابل کنسولگری ایالات متحدۀ آمریکا در تورنتو اشاره کرد.
لازم به تذکر است که آقای مهدی حویزی سخنگوی این نهاد مدنی در فعالیت های اخیر جبهۀ متحد دانشجویی در کانادا مثل سالگرد قیام ۲۲ خرداد و یازدهمین سالگرد ۱۸ تیر حضور فعال داشته است.
برای حصول اطمینان لطفا به دو کلیپ زیر که اولی بمناسبت بزرگداشت قیام ۲۲ خرداد و دومی بمناسبت سالروز قیام دانشجویی ۱۸ تیر در سال جاری برگزار شد، توجه بفرمایید.
http://www.youtube.com/watch?v=fzdS-kmq-_Q
http://www.youtube.com/watch?v=zvaBGs6_j_g
با احترام؛ افشین اعرابی
آقای اعرابی
به عنوان تهیه کننده گزارش چند نکته را باید توضیح دهم:
اولا در مورد تعداد شرکت کنندگان بحثی ندارم چون نه من و نه شما نمی توانیم آن را ثابت کنیم ولی با توجه به اینکه من در ده ها برنامه و نشست شرکت کرده ام و تقریبا همیشه یک سرشماری از حاضران کرده ام، دیگر فکر می کنم می توانم حدود جمعیت را تخمین بزنم ولی باز هم شاید من اشتباه دیده باشم.
دوما منظور من این نبود که هیچ دانشجویی در مراسم وجود نداشت که در این صورت نمی نوشتم محمدرضا نماینده دانشجویان دانشگاه واترلو ، گردانندگان علی علوی و آزاده ایرانی دانشجویان دانشگاه رایرسون، تایاز نماینده دانشجویان دانشگاه رایرسون و … منظورم را واضح نوشته بودم ” ترکیب حاضران در سالن بیشتر همان افرادی ست که با احساس مسئولیت در بیشتر این برنامه ها حضور می یابند و غالبا بزرگسال و میانسال هستند و کمتر چهره ی جوان و دانشجو در میان جمع دیده می شود” گفتم “بیشتر” میانسالان بودند و “کمتر” جوان و دانشجو این به معنی اصلا وجود نداشتند، نیست.
سوما، نیامدن سخنرانان را تقصیر شما ندانستم ولی وظیفه ی برگزارکنندگان یک توضیح کوچک به حاضران بود که اینها بنا به دلایلی امروز سخنرانی نخواهند داشت. این برای احترام به جمع است و شاید آنها که برای مثلا یکی از آن سخنرانان آمده بودند.
و در پایان نوشته اید” جبهه متحد دانشجویی در کانادا یک جنبش جوان نوپاست که در جهت حمایت و تقویت از جنبش دانشجویی در داخل ایران و بخصوص جبهه متحد دانشجویی در ایران گام برمی دارد” دقیقا به دلیل همین مسئله است که از بعضی نکات دیگر چشم پوشیدیم و این حد از انتقاد را برای بهبود این جنبش نوپا لازم دیدیم تا گام های بعدی را بهتر و محکم تر بردارد.