رادیو فردا: احمد منتظری، به دلیل انتشار فایل صوتی آیت‌الله منتظری درباره اعدام‌های سال ۱۳۶۷ به ۲۱ سال زندان محکوم شده، اما با تجمیع مجازات‌ها شش سال از این حکم اجرا خواهد شد. وب‌سایت آیت الله منتظری خبر داد که این حکم روز شنبه،۷ آذر به احمد منتظری ابلاغ شده است.

براساس این گزارش، احمد منتظری به اتهام «اقدام علیه امنیت ملى» به ۱۰ سال حبس تعزیرى، به دلیل انتشار فایل صوتى «داراى طبقه‌بندى سرى» به ۱۰ سال حبس تعزیری و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال زندان محکوم شده است.

بر اساس این حکم، به دلیل «ارزش و حرمت خون برادر شهید» احمد منتظری یعنی محمد منتظری و با توجه به «سن و سال و وضعیت خاص وى و فقد سابقه محکومیت کیفرى، با احصای میانگین حداقل و حداکثر مجازات‌ها در مقام اجراء» فقط ۶ سال از این حکم اجرا می‌شود.

دادگاه ویژه روحانیت همچنین احمد منتظری را به خلع لباس روحانیت محکوم کرده که اجرای این حکم به مدت ٣ سال تعلیق شده است.

احمد منتظری فرزند آیت الله منتظری نوار دیدار پدرش با هیئت مرگ را منتشر کرد

احمد منتظری فرزند آیت الله منتظری

بر پایه گزارش منتشر شده در وب‌سایت آیت‌الله منتظری، حکم صادر شده تا ٢٠ روز از تاریخ ابلاغ، قابل تجدیدنظرخواهى در محاکم دادگاه ویژه روحانیت است.

احمد منتظری به دلیل انتشار فایل صوتی پدرش به «اقدام علیه امنیت ملی متهم» و با قرار کفالت ۷۰ میلیون تومانی آزاد شده بود.

وب‌سایت آیت‌الله حسینعلی منتظری، قائم‌مقام برکنارشده آیت‌الله خمینی، روز ۲۰ مردادماه، یک فایل صوتی از او مربوط به ۲۴ مرداد سال ۱۳۶۷ منتشر کرد که این مرجع شیعه در دیدار با برخی مقام‌های قضایی وقت جمهوری اسلامی، از اعدام‌های آن سال در ایران به عنوان «بزرگترین جنایت جمهوری اسلامی» یاد می‌کند.

آیت‌الله منتظری در این فایل صوتی خطاب به مقام‌های قضایی حاضر، اعدام‌های تابستان سال ۱۳۶۷ را «بزرگ‌ترین جنایت جمهوری اسلامی» توصیف کرده و گفته است که تاریخ ما را به دلیل این جنایت محکوم می‌کند.

آیت‌الله منتظری، مقام‌های قضایی حاضر در جلسه را مسئول این اعدام‌ها و «جنایتکار» می‌خواند.

مقام‌های قضایی حاضر در این جلسه، حسینعلی نیری حاکم شرع وقت، مرتضی اشراقی دادستان وقت تهران، ابراهیم رییسی معاون وقت دادستان و مصطفی پورمحمدی نماینده وزارت اطلاعات در زندان اوین در آن زمان معرفی شده‌اند.

انتشار این فایل صوتی، با واکنش‌ها و انتقاد شماری از مقام‌های جمهوری اسلامی ایران مواجه شد.

صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه، اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، احمد علم‌الهدی امام جمعه مشهد، محمد محمدی ری‌شهری وزیر سابق اطلاعات و محمدجعفر منتظری دادستان کل ایران از جمله افرادی هستند که از انتشار سخنان آیت‌الله منتظری درباره اعدام‌های سال ۶۷ انتقاد کردند.

مقام‌های جمهوری اسلامی پیش از این به ندرت درباره اعدام دسته‌جمعی زندانیان سیاسی و عقیدتی در تابستان سال ۶۷ سخن گفته‌اند.

اکثر زندانیان اعدام شده در آن سال را اعضای گروه‌هایی مانند سازمان مجاهدین خلق ایران، حزب توده ، فدائیان و دیگر گروه‌های چپ گرا تشکیل می‌دادند که پیش از آن محاکمه شده و در حال گذراندن دوران زندان خود بودند.

نام و تعداد دقیق اعدام‌شدگان در سال ۶۷ که بسیاری از آنها به طور گمنام در گورستان خاوران دفن شده‌اند، هنوز کاملاً مشخص نیست.

گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد تعداد آنها را دست‌کم ۱۸۷۹ نفر اعلام کرده، و آیت‌الله منتظری در خاطرات خود با تأکید بر این که رقم دقیق را به خاطر ندارد، این رقم را بین ۲۸۰۰ یا ۳۸۰۰ نفر اعلام کرده است.

با این حال گروه‌هایی از جمله سازمان مجاهدین خلق تعداد اعدام شدگان را بسیار بیش از این اعلام کرده‌اند.