صدای امریکا- وزارت خارجه فرانسه بازداشت روح الله زم موسس کانال تلگرامی «آمدنیوز» را محکوم کرد. وزارت خارجه فرانسه روز چهارشنبه ۲۴ مهرماه، اعلام کرد که «روح الله زم در فرانسه وضعیت پناهندگی داشت.» این وزارتخانه همچنین گفت که هیچ جزئیاتی از چگونگی دستگیری آقای زم در دست نیست. در بیانیه وزارت خارجه فرانسه تاکید شد که زم از حق ورود و خروج آزادانه به این کشور برخوردار بود.
پیشتر رادیو فردا به نقل از نشریه فرانسوی فیگارو نوشت که که زم در سفر به عراق دستگیر شده و سرویسهای اطلاعاتی فرانسه با جلوگیری نکردن از این سفر، کار دستگیری او را تسهیل کرده اند.
همچنین وب سایت ایران وایر به نقل از یک زن که مهسا رازانی، همسر روحالله زم معرفی شده، نوشت که او روز جمعه ۱۹مهر با پرواز «رویال جوردنین» از پاریس «عازم بغداد» شد و جمهوری اسلامی را به ربودن همسرش در بغداد متهم کرد.
جزئیات جدید در حالی منتشر شده که سپاه پاسداران در بیانیه ای که روز دوشنبه ۲۲ مهر ماه منتشر کرد، مدعی است روح الله زم را «با استفاده از عملیات پیچیده و فریب اطلاعاتی»، «به داخل کشور هدایت و بازداشت» کرده است. همچنین بخشهایی از اعترافات تلویزیونی روح الله زم از تلویزیون جمهوری اسلامی پخش شد.
آمد نیوز که توسط روح الله زم – فرزند محمدعلی زم، روحانی شناخته شده و از مقامات سابق جمهوری اسلامی- در خارج از ایران تاسیس شد، عموما به فساد و تخلفات جمهوری اسلامی و اخبار اعتراضات و تجمعات میپرداخت.
دومین فرانسوی زندانی در ایران کیست؛ پاریس خواستار آزادی دو زندانی از ایران شد
در بخشی از بیانیه اخیر وزارت خارجه فرانسه درباره بازداشت روح الله زم، از یک پژوهشگر فرانسوی نیز یاد شده که در ایران زندانی است.
اگنس فون در مول، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه ضمن محکومیت بازداشت روح الله زم، تائید کرد که یک فرانسوی دیگر به نام رولان مارشال نیز در ایران زندانی است.
فریبا عادلخواه، پژوهشگر «بنیاد مطالعات علوم سیاسی پاریس» در خردادماه سال جاری توسط سازمان اطلاعات سپاه در تهران بازداشت شد. برخی رسانهها، مارشال را همکار او معرفی کرده اند.
وزارت خارجه فرانسه تائید کرد که آقای مارشال از چند ماه پیش در ایران بازداشت است. طبق این بیانیه، مقامات سفارت فرانسه توانسته اند چند بار با او در زندان دیدار کنند و او به وکیل دسترسی دارد
در بیانیه وزارت خارجه فرانسه تاکید شده است که مقامهای فرانسوی تا آزادی دو تبعه فرانسه از زندان در ایران «از پا نخواهند نشست.»
ده سال پیش آزادی یک زندانی فرانسوی خبرساز شده بود. کلوتیلد رئیس دانشجوی فرانسوی که در حاشیه اعتراضات سال ۸۸ بازداشت شده بود، ۲۶ اردیبهشت ۸۹ از زندان آزاد شد و تنها دو روز بعد فرانسه نیز علی وکیلی راد یکی از قاتلان شاپور بختیار آخرین نخستوزیر ایران پیش از انقلاب ۱۳۵۷ را به ایران برگرداند.