دانشمندان آلمانی اعلان نمودند که با کمک Stem Cells یا سلول بنیادی و مادر، حرکت بیماری MS را متوقف نموده و نتایج چشمگیری به دست آورده اند. این گروه ۵۰ بیمار (۱۴ مرد و ۳۶ زن) مبتلا به بیماری MS را با Stem Cells مغز استخوان خودشان درمان نموده و دریافتند که ۵۰ درصد از بیماران مورد بحث بهبودی چشمگیری را حاصل کرده و بیماری در ۱۸ نفر نیز پیشرفت نکرده است. در ضمن ۶۹ درصد بیماران اظهار داشته اند که ماهیچه های بدنشان که قدرت فعالیت نداشته، تغییر کرده اند و ۷۹ درصد از آنها نیز از نتایج درمان راضی بوده اند. جالب اینکه حدود ۵۰ درصد بیماران که توانایی ایستادن و راه رفتن نداشتند توانسته اند بدون کمک وسایل مختلف و اطرافیان حرکت نمایند. باید اضافه کرد که ۵۷ درصد از بیماران هم که ناهنجاری های بینائی داشتند ـ که در حقیقت یکی از عوارض جانبی بیماری MS است بهبودی نسبی یافته و ۴۷ درصد نیز اظهار داشته اند که بهتر می توانند مثانه و عملکرد آن را کنترل نمایند.
اهمیت این خبر مهم استفاده از سلول های بنیادی بدن است که می توانند در ترمیم و نوسازی اعضاء بدن نقش داشته باشند. دانشمندان این بارStem Cells خود بیمار را به نخاع بیمار تزریق نموده و بیماران پس از پنج روز توانسته اند به زندگی و کار خود برگردند. اگرچه این یافته ی جدید طلوع روز روشن را در درمان این بیماری خسته کننده و مزاحم مژده می دهد، ممکن است چندین سال دیگر نیاز به تحقیقات علمی در این زمینه باشد تا دانشمندان بتوانند همه جوانب این بیماری و درمان آن را مطالعه کرده و روزی داروی این بیماری فلج کننده را کشف نمایند و میلیونها نفر را در سراسر دنیا که به بیماری غیرقابل علاجی درگیر هستند، درمان کنند.
دانشمندان کشورهای مختلف سالها است که در زمینه ی نوسازی اعضاء بدن مانند قلب و کلیه و ریه و کبد و غیره فعالیت دارند و بی اندازه در این زمینه پیشرفت کرده اند و مسلماً خبرهای خوش تری به تدریج خواهند رسید.
خطرات دستگاه های جدید پرتونگاری فرودگاه ها
دستگاه های جدیدی که در فرودگاه های آمریکا برای Scan کامل بدن نصب گردیده و به TSA موسوم شده می تواند دردسرهای پیش بینی نشده ای را برای مسافران، مخصوصاً آنهایی که زیاد مسافرت می کنند و به هر دلیلی آمادگی ابتلا به سرطانها را دارند، به وجود آورد. در حال حاضر جنبش قدرتمندی بر ضد استفاده از این دستگاه ها به وجود آمده و عده ی زیادی از پژوهشگران، دانشمندان و پزشکان آن را زیانبار خوانده اند. صرفاً جهت اطلاع خوانندگان شهروند مختصری از ضرر و زیان این دستگاه را به اطلاع می رسانیم و تصمیم نهائی در مورد استفاده از آن را به شما واگذار می کنیم.
ـ افراد مسن تر از ۶۰ سال به علت شرایط جسمی و سنی بیشتر از گروه های سنی دیگر در معرض بروز بسیاری از سرطانها هستند و یک بهانه یا عامل پیش بینی نشده می تواند بروز آن را تسریع نماید. مثلا اتاقی آغشته از بنزین که می تواند مدتها بی خطر باقی بماند به وسیله ی کبریتی به کلی منهدم می گردد. این روش X-Ray کامل بدن مثل کبریتی است در کنار بنزین که غده سرطانی نهفته و خاموش را فعال می کند و این ممکن است در یک یا دو سفر انجام نگیرد ولی اگر تکرار شود خطراتش غیرقابل جلوگیری است.
ـ اشعه دادن به تمام بدن آن هم به وسیله ی ماشینی که به دقت امتحان نشده می تواند آسیب جبران ناپذیری به گلبول های سفید بدن که دافع بدن هستند وارد آورد، و در نهایت زمینه را برای بروز بیماریهای مهم آماده نماید.
ـ افرادی که دارای سیستم دفاعی ضعیف هستند، مانند بیماران مبتلا به ایدز اگر در معرض اشعه ی این دستگاه قرار گیرند ممکن است دچار ناهنجاری هایی مانند سرطان و غیره شوند.
ـ اشعه دادن به تمام بدن در کودکان و نوجوانان موجب خطراتی خواهد شد که ممکن است در بزرگسالی جلوه نمایند.
ـ مسلماً خانم های باردار اگر مجبور به X-Ray کامل بدن توسط این دستگاه ها شوند برای خودشان و جنین دردسرهایی به وجود خواهد آمد.
ـ این اشعه می تواند به اسپرم بیضه های مردان صدمه ی غیرقابل جبران وارد کند و در کاهش قدرت باروری آنها تاثیرگذار باشد.
ـ اشعه قوی اسکنرهای مورد بحث می تواند روی قوه ی بینایی چشم و نقاط مهم مغز اثر نامطلوب بجا بگذارد.
ـ در موقع استفاده از این ماشین طیف اشعه های مورد استفاده برای قسمت های بدن تفاوت دارد. مسلماً مسئولان کنترل عوامل خرابکارانه و تروریستی اشعه ی قوی تری به قسمت های کشاله ی ران و اطراف آلت تناسلی خواهند داد تا بهتر بتوانند از عدم وجود مواد خطرناک در این نواحی اطمینان حاصل کنند و این امر تأثیر بدی بر روی عملکرد دستگاه تناسلی و زادوولد خواهد گذاشت.
ـ و مهمتر از همه باید اشاره کرد که این دستگاه ها هنوز دوران ابتدایی را طی می کنند و معلوم نیست چه کسی آن را کنترل کرده و چقدر اشعه به قسمت های بدن داده می شود. اگر اشتباهی در برنامه دستگاه پیش آید و میزان اشعه مورد بحث چند برابر میزانی که تنظیم گردیده باشد چه بلائی بر سر مسافر خواهد آورد.
متأسفانه دست اندرکاران سیاست دنیا، مخصوصاً کشور آمریکا به جای جستجوی ریشه و علل تروریستی و از بین بردن آن، آموزش و آگاهی و دست برداشتن از ادعای سروری و بالاتری، ملت خود را در قفس های آلوده به پرتوی خطرناک ایکس قرار می دهند و خوشحالند که با این طریق می توانند با تروریست ها مقابله نمایند، در حالی که نتایج چنین نخواهد بود و عده ای بی گناه دچار بیماری های خطرناک خواهند شد و چاره ای جز پذیرفتن ندارند. حرکت ذکر شده در بالا که یکی از هدفهای آن منع مسافرت های هوایی است شاید بتواند سبب تغییر عقیده دست اندرکاران سیاست بی سیاست ها باشد.
بهتر است باور کنید
نوعی آنتی اکسیدان موجود در سیب به نام Quercetin که در پوست پیاز قرمز هم وجود دارد می تواند از بروز و پیشرفت انواع آلرژی، سکته قلبی، بیماری های آلزایمرز و پارکینسون و سرطان های پروستات و ریه جلوگیری کند. البته سیب قرمز از نظر کمیت آنتی اکسیدان مورد بحث خیلی بهتر از سیب های سبز و زرد رنگ می باشد.
آمار سخن می گوید
در حال حاضر حدود ۹۲۵ میلیون نفر گرسنه در دنیا زندگی می کنند. از این عده ۵۷۸ میلیون نفر آن در آسیا و پاسیفیک بسر برده، ۲۳۹ میلیون نفر در آفریقا، ۵۳ میلیون نفر در آمریکای لاتین، ۳۷ میلیون نفر در آفریقای شمالی و خاور نزدیک و بقیه ۱۹ میلیون نفر در کشورهای به اصطلاح پیشرفته زندگی می کنند، در حالی که مخارج ارتش آمریکا در حال حاضر در عراق سالی بیش از ۷۵۱ بیلیون دلار و در افغانستان سالی ۳۳۶ بیلیون دلار می باشد.
*دکتر پرویز قدیریان استاد دانشگاه مونتریال در تغذیه، استاد دانشگاه مک گیل در سرطان شناسی، کارشناس سازمان بهداشت جهانی و همکار شهروند است.
salam jenabe Dr.man doosti daram ke toomore maqz az noe badkhim dare va avayele bimarish sardardaye shadid dasht va ampulo dru masraf mikard ama hodudan 5-6mahe ke daruhasho nemikhore va rezhime qazaee ham nadare.nazare doctorha ine ke qode dar qesmati az maqzesh qarar dare ke emkane amal vojud nadare va shekafesh mosaviye ba marg.va hamintor migan emkane behush nayamadenesh ham 90darsade va chenin moredi az nemunehaye foqolade kam yabe.jenabe DR dustam ruhiyeye binaziri dare ke vaqean tahsin bar angize hata hazer be shimi darmani ham nashod.age un benire manam mimiram.mikhastam bedunam ba in osaf age vase darman bere kharej baz ham jaye omidi nadare?
ba dorood faravan bar shom
man ham hamishe matalebe shoma ra mikhanam va yad migiram
man baradari daram ke tumore maghz dashte va amal kardeh
lotfan raje be in matlab benevisid va aya shire kam charbi khob ast
ya na.
mona
واقعا چند تا دکتر قدیریان داریم که با صبوری هر هفته بنویسد و اطلاعاتش را در اختیار دیگران قرار دهد؟ من هر هفته از ایشان نکته ای به یاد می سپارم . دکتر قدیریان عزیز، همیشه سلامت باشی و ممنون که یکی از بهترین مقالات شهروند را نویسنده هستید. فکر می کنم یکی از افتخارات شهروند شمایید