صدای امریکا: در پی انتشار ویدئویی جدید در شبکه های اجتماعی که نشان از شلیک دو موشک به هواپیمای مسافربری اوکراین با ۱۷۶ سرنشین دارد، روزنامه نیویورک تایمز صحت این تصاویر را تایید کرد.
روزنامه نیویورک تایمز، روز سه شنبه ۲۴ دی ماه در گزارشی تایید کرد تصاویر جدید منتشر شده برخورد دو موشک به هواپیمای اوکراین را نشان می دهد که به فاصله ۲۳ ثانیه از هم از زمین شلیک شده است.
این تصاویر از دوربین های مداربسته ثبت شده و نیویورکتایمز گزارش داده که محل فیلمبرداری، «روستای بیدکنه» در چهار مایلی یک پایگاه نظامی ایران است.
نیویورک تایمز در گزارش خود اشاره کرده که این تصاویر نشان می هد چرا ترانسپاندر هواپیما پیش از برخورد موشک دوم از کار افتاده بود. ترانسپاندر دستگاهی است که به وسیله آن هواپیماهای غیرنظامی با سیگنالها (امواج) رادیویی شناسایی میشوند و این سیگنال ها به وسیله این دستگاه از داخل هواپیما فرستاده میشود.
براساس گزارش این روزنامه، دادههای پروازی حاکی است که هواپیما بعد از پرواز در ساعت ۶:۱۲ صبح چهارشنبه به ارتفاع ۸ هزار پایی رسید و تا آن زمان ترانسپاندر هواپیما به طور عادی کار می کرد ولی پیش از ساعت ۶:۱۵ از کار افتاد که علت آن ابتدا معلوم نبود.
این هواپیما بعد از برخورد موشک اول نیز به پرواز ادامه می دهد و بعد از آن درحالی که در آتش می سوزد در یک مسیر مدور به طرف فرودگاه برمی گردد. ویدئوی دیگری که توسط یک رهگذر گرفته شده نشان می دهد که هواپیما در ساعت ۶:۱۹ دقیقه به زمین برخورد می کند.
پیش از این نیز ویدئویی منتشر شده بود که برخورد یک موشک به این هواپیما را نشان می داد و حالا ویدئو تازه منتشر شده نشان دهنده آن است که موشک دیگری به این هواپیما اصابت کرده است.
تایید صحت این ویدئو که نشان می دهد سپاه پاسداران دو فروند موشک به سمت هواپیمای مسافربری اوکراینی سرنگون شده در حالی است که جمهوری اسلامی هنوز شفافسازی در رابطه با سرنگونی این هواپیما نکرده است.
بامداد چهارشنبه ۱۸ دیماه هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ اوکراین دقایقی بعد از پرواز از فرودگاه امام خمینی به مقصد کییف در حوالی شهر جدید پرند استان تهران با ۱۷۶ سرنشین سقوط کرد.
پیشتر ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در بیانیهای که صادر کرد، مدعی شد چون هواپیمای اوکراینی در هنگام «چرخش» به یک «مرکز حساس نظامی» سپاه نزدیک شده بود، «بر اثر بروز خطای انسانی و به صورت غیر عمد» هدف قرار گرفت.
یک روز قبل از آن، دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده روز پنجشنبه ۱۹ دیماه با «تراژدی» خواندن حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی در ایران، گفته بود: «من هم شک و تردیدهایی دارم. اتفاق بسیار دردناکی است. درباره این سقوط ابراز تردید شده است. شاید در آنجا کسی اشتباهی کرده است.»
ساعتی پس از اعتراف جمهوری اسلامی به سرنگونی هواپیمای مسافربری، دور تازه اعتراضات در شهرهای مختلف ایران آغاز شده است.
این اعتراضات با برخوردهای امنیتی و بازداشت از سوی جمهوری اسلامی همراه بوده است به طوری که مقامات قضایی بازداشت حدود ۳۰ نفر را در این اعتراضات تایید کردند.
در پی این اعتراضات، پرزیدنت ترامپ و مقامات آمریکا ضمن هشدار به رژیم ایران خواستار عدم سرکوب معترضان شدند.