همراهی مأموران پلیس یکی از بزرگترین و خشن ترین شهرهای ایالت نیوجرسی با تظاهرات معترضین به مرگ جرج فلوید با واکنش های مثبتی در شبکه های اجتماعی همراه شده است.
به گزارش خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، جو وایسوکی، رئیس اداره پلیس منطقه «کمدن» که چند دهه در این شهر خدمت می کند، روز شنبه با اونیفرم پلیس و ماسکی بر صورت، در صف نخست تظاهرکنندگان حضور داشت و همراه با آنها یک پارچهنوشته حاوی شعاری صلح آمیز را حمل میکرد.
در تصاویر منتشره از این گردهمایی مسالمت آمیز، تعداد دیگری از نیروهای پلیس نیز دیده می شوند که با معترضان همراه هستند.
جو وایسوکی در گفتگو با رسانه های خبری یادآور شد که حضور آنها در این تظاهرات، نمونه دیگری از ارتباط و گفتمان پیوسته پلیس با شهروندان است که این سازمان را به بخشی از بافت شهر تبدیل کرده است.
از زمان انحلال اداره پلیس کمدن در سال ۲۰۱۳ و اصلاح آن در چهارچوب یک سازمان منطقه ای، مأموران رویکرد متفاوتی در انجام وظایف خود دارند و برای ایجاد ارتباط بهتر با شهروندان تلاش می کنند. دیگر مشاهده گشتزنی آنها در خیابان و یا شرکت در مهمانی اهالی و صرف هات داگ و همبرگر با شهروندان چندان عجیب و غیرعادی نیست.
به گفته جو وایسوکی، آنها می دانند که پلیس و مردم در کنار هم نیرومندتر هستند و با همکاری و تعامل قادر به ایجاد فضایی هستند که اعمال نظم و قانون به دور از برخورد و بر محور گفتمان متمرکز باشد.
در برخی از شهرهای دیگر آمریکا نیز نمونه های دیگری از همراهی نیروهای پلیس با معترضین و شرکت در برنامه های اعتراضی مسالمت آمیز گزارش شده است.
این اعتراضات به خاطر مرگ جرج فلوید برپا شده است. جرج فلوید مرد ۴۶ ساله آمریکایی آفریقاییتباری است که روز دوشنبه ۵ خرداد توسط مامور پلیس سفیدپوست شهر مینیاپلیس در ایالت مینهسوتا به ظن کلاهبرداری بازداشت شد. پلیسی که او را بازداشت کرد، برای چند دقیقه پایش را روی گردن جرج فلوید گذاشت و در نهایت فلوید در بازداشت درگذشت. پلیس بعدا گفت فلوید هنگام دستگیری مقاومت میکرد. با این حال این پلیس و سه مامور دیگر اخراج شدند و شهردار مینیاپولیس علیه این پلیس اعلام جرم کرد. پرزیدنت ترامپ پیشتر خواستار تحقیق افبیآی و دادستان کل آمریکا در این مورد شده بود.
در حالی که بسیاری از شهرهای آمریکا صحنه حضور هزاران معترض بودند که به شکلی مسالمتآمیز اعتراضشان به این حادثه را ابراز میکردند، در برخی شهرها گروهی از معترضان به فروشگاهها و مشاغل حمله کردند و موجب تخریب و غارت این فروشگاهها شدند. پرزیدنت ترامپ روز شنبه دهم خرداد از مسئولان در مینهسوتا خواست هنگام بازگرداندن نظم و قانون در مینهسوتا در پی اعتراضات اخلالگرانه، «قاطعتر» باشند و گفت که ارتش ایالات متحده میتواند سریعا برای ارائه کمک فرا خوانده شود.
در همین رابطه، پرزیدنت ترامپ روز یکشنبه انتقادهای گذشته خود از گروه چپ افراطی «انتیفا»، که به راهاندازی اعتراضات مختلکننده گسترده در مینیاپولیس و دهها شهر دیگر آمریکا متهم شده است، را تکرار کرد.
در برخی از شهرهای دیگر آمریکا نیز نمونه های دیگری از همراهی نیروهای پلیس با معترضین و شرکت در برنامه های اعتراضی مسالمت آمیز گزارش شده است.
صدای امریکا