مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، اعلام کرد طبق قانون سزار (قیصر)، آمریکا برای توقف جنگافروزی و کشتار غیرنظامیان، تحریمهایی را علیه ۳۹ شخص حقیقی و حقوقی سوریه، از جمله بشار اسد و همسرش اسما، اعمال میکند.
وزیر خارجه آمریکا در این بیانیه که روز چهارشنبه ۲۸ خرداد ماه منتشر شد گفت: «ما بشار اسد، معمار این رنج [مردم سوریه]، و همسرش اسما اسد … و نیز محمد حمشو، تامینکننده مالی این جنایات، و گروه شبهنظامی ایرانی لشکر فاطمیون را … تحریم میکنیم. ما همچنین ماهر اسد، لشکر چهارم ارتش عربی سوریه و کادر فرماندهی آن یعنی غسان البلال و سامر الدانا، را تحریم میکنیم.»
این بیانیه میافزاید که بشری اسد، منال اسد، احمد صابر حمشو، عمرو حمشو، علی حمشو، رانیا الدباس، و سمیه حمشو هم در فهرست تحریمشدگان قرار گرفتند.
وزیر خارجه آمریکا گفت که این تحریمها در هفتهها و ماههای آینده ادامه پیدا میکند و اشخاص حقیقی و حقوقی که حامی بشار اسد هستند و در روند صلح و توافق سیاسی برای پایان دادن به مناقشه کارشکنی میکنند، تحریم میشوند.
واکنش در کنگره
مایکل مکال، نماینده جمهوریخواه ایالت تگزاس در مجلس نمایندگان ایالات متحده و نفر دوم کمیته روابط خارجی آن مجلس، در واکنش به تحریمهای آمریکا علیه حاکمیت بشار اسد در سوریه گفت: «این تحریمها ابزار مهمی برای وادار کردن رژیم جهت پایان دادن به حملات خود علیه غیرنظامیان و نیز برای بازداشتن دیگران از سرمایهگذاری مالی در جنایات اسد است.»
آقای مکال افزود: «دولت [ایالات متحده] باید به کار خود در اِعمال قانون سزار (قیصر) برای پاسخگو قرار دادن رژیم اسد و اجرای عدالت برای مردم سوریه، ادامه دهد.»
همچنین سناتور جیم ریچ رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا نیز در یک بیانیه جداگانه از این اقدام دولت ترامپ تقدیر کرد.
شورای امنیت ملی کاخ سفید هم در پیامی در توئیتر نوشت: امروز ایالات متحده گامی مهم برای پاسخگو نگه داشتن اسد و رژیم او در مورد اقدامات ظالمانهای که در سوریه انجام میدهند، برداشت.
قانون سزار نام خود را از یک خبرنگار عکاس با همین نام (به عربی: قیصر)، که با عکسهای خود هزاران کشتار غیرنظامیان در سوریه را ثبت کرد و نشان داد، گرفته است.
صدای امریکا