شرکت آمریکایی «مودرنا» پیشبینی میکند که نتایج پژوهشهای مرتبط با واکسن ویروس کرونا را در ماه نوامبر منتشر خواهد کرد.
به گزارش تارنمای شبکه خبری «فاکس»، استفان بنسل، مدیر عامل «مودرنا» (( Moderna)، به تازگی اعلام کرد که این شرکت بیوتکنولوژی احتمالاً مراحل آزمایشی واکسن مورد نظر خود را در هفتههای آینده تکمیل میکند و نتایج آن در ماه نوامبر منتشر خواهد شد.
تا چهارشنبه گذشته، حدود ۸۴ درصد از داوطلبان مورد نیاز برای شرکت در فاز سوم آزمایش بالینی این واکسن که «ام آر اِن اِی-۱۲۳» نام دارد، در سایتهای تحقیقاتی مربوطه ثبت نام کردهاند.
به گفته شرکت «مودرنا» حدود ۲۸ درصد این داوطلبان از جوامع مختلف هستند که نقش مهمی در تکمیل این پروژه تحقیقاتی دارند.
به گزارش نشریه «بوستون گلوب»، استفان بنسل میگوید مودرنا امیدوار بود که نتایج این پژوهشها در ماه اکتبر منتشر شود، ولی افت اخیر در میزان متوسط موارد ابتلا به ویروس کرونا در کشور، و کاهش میزان ابتلا میان داوطلبان، بررسی این که مقاومت شخص واکسنزده از افرادی که دارونما مصرف کردهاند (گروه کنترل) بیشتر است یا نه را دشوارتر کرده است.
به گفته استفان بنسل، در صورت کاهش بیشتر میزان متوسط موارد ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا، احتمال تأخیر در انتشار نتایج پژوهشها تا ماه دسامبر نیز وجود دارد.
در همین حال آلبرت بورلا، مدیرعامل شرکت «فایزر»، اعلام کرد که «شانس زیادی» وجود دارد که این شرکت داروسازی آمریکایی نتایج پژوهشهای مرتبط با واکسن آزمایشی ویروس کرونای خود را در اواخر ماه اکتبر منتشر کند.
با این حال به گفته استفان بنسل، برای «مودرنا» اهمیتی ندارد که «فایزر» نتایج واکسن خود را زودتر اعلام کند، چرا که هیچ شرکت دارویی به تنهایی قادر به تولید واکسن کافی برای متوقف کردن این همهگیری جهانی نیست.
شرکت مودرنا، پنجشنبه گذشته پروتکل اینترنتی مراحل پایانی پژوهشهای خود را در یک سند ۱۳۵ صفحهای منتشر کرد.
سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا پیشتر اعلام کرده بود که انتظار دارد واکسن کووید ۱۹ حداقل در پنجاه درصد افراد واکسینه شده، از بیماری جلوگیری کند و یا شدت آن را کاهش دهد.
به گفته استفان بنسل، اگر مودرنا در پژوهشهای خود به این حد نصاب برسد، برای توزیع سریع واکسن، درخواست مجوز اضطراری خواهد کرد و تمام موجودی واکسنهای خود را به دولت آمریکا تحویل میدهد.
واکسن «ام آر اِن اِی-۱۲۳»، بر خلاف واکسنهای سنتی از ویروس تضعیف شده استفاده نمی کند؛ بلکه ازمولکول «پیامرسان آر اِن اِی» بهره میبرد و از همین رو نمیتواند فرد دریافتکننده را بیمار کند.
همچنین این نوع واکسنها سریعتر و آسانتر از واکسنهای سنتی تولید میشوند، اما ممکن است عوارض جانبی بیشتری داشته باشند.
شرکت بیوتکنولوژی «مودرنا» مستقر در ایالت ماساچوست، از چندی پیش فاز سوم آزمایشهای بالینی بر روی واکسن در دست تهیه خود را آغاز کرده است.
این آزمایشها قرار است بر روی ۳۰ هزار داوطلب انجام شود تا پژوهشگران نتایج، عوارض، و تأثیرات واکسن در داوطلبان را پیش از تأیید نهایی به دقت بررسی کنند.
صدای امریکا