بی بی سی: درپی تفتیش و بازرسی بند زنان زندان اوین توسط نیروهای امنیتی، نه نفر از زنان این بند در اعتراض به این تفتیش که آن را “توهین‌آمیز” خوانده‌اند، دست به اعتصاب غذا جمعی زده‌اند.

خانواده‌های این زندانیان با ابراز نگرانی از وضعیت این افراد می‌گویند با توجه به تعطیلی سه روزه در ایران و تعطیلی دادستانی و دادسرای اوین(شهید مقدس) هیچ‌کس پاسخگوی “خانواده‌های نگران” نیست.

براساس گزارش وب سایت کلمه، بهاره هدایت، ژیلا بنی یعقوب، مهسا امرآبادی، شیوا نظرآهاری، حکیمه شکری، ژیلا کرم زاده مکوندی، نازنین دیهیمی، راحله زکایی و نسیم سلطان بیگی از جمله زندانیانی هستند که دست به اعتصاب غذای اعتراضی زده‌اند. این زندانیان خواستار “عذرخواهی” مقامات زندان بابت این بازرسی شده‌اند.

زندانیانی که در اعتصاب غذا به سر می برند

 

یکی از اعضای خانواده اعتصاب کنندگان با اشاره به بی‌خبری از وضعیت این افراد به بی‌بی‌سی فارسی گفت: “اگر اتفاقی در زندان بیفتد تا ملاقات بعدی ما نمی‌توانیم هیچ اطلاعی از وضعیت زندانی بگیریم.”

دهم آبان اعلام شد که بعد از بازرسی نیروهای امنیتی از بند زنان زندان اوین، تعدادی از زنان بازداشتی در این بند، نسبت به عملکرد ماموران زندان اعتراض کرده و دست به اعتصاب غذا زده اند.

یکی از اعضای خانواده اعتصاب کنندگان گفت که “دیروز هم من خبر را در وبسایتی در اینترنت خواندم اما هیچ کس جوابگو نیست.”

او همچنین افزود: “مشخص نیست چه اتفاقی افتاده که خیلی از این زندانیان که مخالف اعتصاب غذا هستند، برای اینکه صدایشان شنیده شود، دست به اعتصاب غذا زده‌اند. متاسفانه دادستانی نیز تعطیل است، جلوی زندان هم که مراجعه می‌کنیم، تنها نگهبان دم در را می‌بینیم که او هم هیچ چیزی نمی‌داند.”

مقامات ایرانی بارها نامناسب بودن شرایط رفاهی و وضعیت زندانیان در زندان‌ها را رد کرده اند.

در همین خصوص صادق لاریجانی، رییس قوه قضاییه روز گذشته گفته است: “زندان‌های جمهوری اسلامی ایران از زندان‌های بسیاری کشورهای دیگر حتی کشورهای مدعی رعایت حقوق بشر به مراتب بهتر است.”

هم‌اکنون نسرین ستوده، وکیل و از فعالان حقوق بشری ایران در اعتراض به شرایط حبس خود در اعتصاب غذا به سر می‌برد.

مهدی خزعلی نیز که به تازگی بازداشت شده پیش از بازداشتش در آخرین یادداشتی که در وبسایت شخصی خود منتشر کرده بود، نوشته که در صورت بازداشت به اعتصاب غذا دست خواهد زد.

به گزارش کلمه، پس از اعتصاب غذای ۹ زندانی سیاسی بند زنان اوین در اعتراض به هتک حرمت و تعرض در بند زنان و بازرسی غیر معمول، ۳۳ زن محبوس در این بند نامه‌ای را خطاب به رییس زندان اوین نوشتند.

در بخشی از این نامه با اشاره به رفتار توهین آمیز و بازرسی بدنی ای که مصداق آزار جنسی بوده آمده است: چیزی که قابل گذشت نیست رفتار وحشیانه بعضی از ماموران در بازرسی بدنی است که دور از شان و مصداق بارز تعرض و هتک حرمت به شمار می‌آید و قلم از بیان صریح آن شرم دارد. باتوجه به انواع دوربین‌های امنیتی و سختگیری در رفت آمد‌ها و نقل و انتقال وسایل و غیره و با توجه به وجود ابزار الکترونیکی مناسب که می‌توانست برای بازرسی بدنی به کار رود و یا دست کم محترمانه باشد بر ما معلوم نیست که چرا چنین رفتار توهین آمیزی صورت گرفته است.

روز گذشته کلمه گزارش داده بود که در پی یورش روز سه شنبه ی نیروهای گارد یگان حفاظت زندان اوین به بند زندانیان زن سیاسی که با هتک حرمت و آزار آنها همراه بود، تعدادی زندانیان این بند دست به اعتصاب غذای دسته جمعی زده اند.

حمله کنندگان به بند بانوان که شامل حدود ۲۰زن از نیروهای گارد یگان حفاظت زندان اوین بودند با ورود به حریم خصوصی و شخصی زندانیان سیاسی باعث بر هم زدن نظم و سلب آسایش آنان شده و پس از یورش به بند سیاسی بانوان زندانیان را به شکل توهین آمیزی بازرسی بدنی کردند.

متن این نامه که در اختیار کلمه قرار گرفته به شرح زیر است:

ریاست محترم زندان اوین، جناب آقای رشیدی

باسلام

به استحضار می‌رساند که صبح روز سه شنبه ۹آبان تعداد زیادی از ماموران زن برای بازرسی به بند زنان زندانی سیاسی مراجعه کردند. از این می‌گذریم که در ‌‌نهایت تنها مورد به ظاهر خلافی که مشاهده شد وجود چند عدد ام پی تری۳ حاوی موسیقی و مطالب آموزشی زبان بود که دربندهای عمومی زنان آزادانه و به فور یافت می‌شود و متاسفانه بدون دلیل موجه ما را از داشتن آن محروم کرده‌اند تا ناگزیر از پنهان کاری شویم. از این هم می‌توان گذشت که از یک ساعت هواخوری هفتگی خود محروم شدیم و در طول بازرسی بی‌جهت ما را در باشگاه زندانی کردند.

اما چیزی که قابل گذشت نیست رفتار وحشیانه بعضی از ماموران در بازرسی بدنی است که دور از شان و مصداق بارز تعرض و هتک حرمت به شمار می‌آید و قلم از بیان صریح آن شرم دارد. باتوجه به انواع دوربین‌های امنیتی و سختگیری در رفت آمد‌ها و نقل و انتقال وسایل و غیره و با توجه به وجود ابزار الکترونیکی مناسب که می‌توانست برای بازرسی بدنی بکار رود و یا دست کم محترمانه باشد بر ما معلوم نیست که چرا چنین رفتار توهین آمیزی صورت گرفته است.

بدیهی است که زنان زندانی سیاسی از این پس اجازه چنین بازرسی‌های نا‌معمول و توهین آمیزی را نخواهند داد و مصرانه خواستار عذرخواهی مقامات مسوول، تعهد ایشان دربارهٔ عدم تکرار چنین رفتاری با زنان زندانی وعودت وسایل بازداشت شده به زندانیان یا به خانوادهٔ آن‌ها هستیم.

اسامی امضا کنندگان:

فائزه هاشمی، محبوبه کرمی، نسیم سلطان بیگی، مهسا امرآبادی، راحله زکایی، منیژه نجم عراقی، نسرین ستوده، لوا خانجانی، شیوا نظرآهاری، لادن مستوفی مآب، ژیلا بنی یعقوب، میترا زحمتی، مهوش شهریاری، حکیمه شکری، ژیلا کرم‌زاده، شبنم مددزاده، کفایت ملک محمدی، مریم اکبری منفرد، کبری بنا‌زاده، نازنین دیهیمی، فاران حسامی، فریبا کمال آبادی، بهناز زاکری، مطهره بهرامی، نگاره حایری، صدیقه مرادی، صغری غلام‌نژاد، ریحانه حاج ابراهیم دباغ، نوشین خادم، مریم جلیلی، بهاره هدایت، محبوبه منصوری و بسمه الجبوری