ونداد زمانی ـ طی ده سال اخیر، به برکت اینترنت و امکان سهل و آسان انتشار در این رسانه جهانی، موج جدیدی از روزنامه نویسی، مردم سراسر جهان را وسوسه
شهروند ۱۲۵۸ ـ پنجشنبه ۳ دسامبر ۲۰۰۹
طی ده سال اخیر، به برکت اینترنت و امکان سهل و آسان انتشار در این رسانه جهانی، موج جدیدی از روزنامه نویسی، مردم سراسر جهان را وسوسه کرده است تا نظرات، احساسات و خاطرات خویش را به کمک یک کلیک در معرض دید جهانیان بگذارند. یادداشت های روزانه در حال حاضر امر جذاب و فراگیری شده است که به گردش اخبار و ماجراهای محلی و بین المللی سمت و سوی آزادانه ای می دهد که قبل از این اصلا میسر نبود. یکی دیگر از اثرات مهم ژورنالیسم شهروندی در سرعت هر ثانیه ای آن است. همه چیز به سرعت توفان در یک آن قابل رویت، بازبینی و قضاوت جهانی قرار می گیرد.
هدف این گزارش انعکاس مطالب متنوعی است از سایتهای بین المللی و خیل بسیار وسیع چند ده هزار تایی سایتها و وبلاگ های ایرانی. ونداد زمانی مسئولیت این لینک دونی را برعهده دارد و البته که نوشته های خودش هم در رادیو زمانه بخشی از این لینک دونی خواهند بود.
من اصولا از پیرمردها خوشم میآید و از پیرمردهای سرزباندار شیرین سخن، بیشتر خوشم میآید. دلبستگی من به پیرمردها به قدری است که همواره خود را در محضر پرفیض آنان میبینم در برابرشان زانوی ارادت و ادب به زمین میزنم و مقابلشان مینشینم تا با ملاحت و شیرین سخنی لب به سخن بازکنند و از خاطرات بلندمدت خود نکاتی ارزشمند که به قول شهریار همه «در تاریخ و سیر آمده مستور» تعریف کنند. اصلا خصوصیت پیری، یکی همین است که …
مطلب کامل را در سایت کرگدن بخوانید.
http://kargadan.net/
آن ۲۹۰ نفر کشته آدم نبودند؟
مطلب کامل را در سایت مریم اینا بخوانید.
http://maryaminaa.blogspot.com/
آقا اجازه؟ آقا ما مخلص بیسواتهای از نوع خودمان هستیم
مطلب کامل را در سایت آقا اجازه ؟ بخوانید.
http://agha-ejaze.blogfa.com/post-132.aspx
«پرترهی مرد ناتمام»ـ امیرحسین یزدان بد
مطلب کامل را در سایت خوابگرد بخوانید.
بچه حلال زاده به دختر خاله اش می بره
گیس طِلا
زنگ زدم به بیتا از خواب بیدارش کردم بهش می گم :من تو دفتر پستی سر کوچه تون هستم پاشو یه چایی بذار تا من بیام
عملیات پست را انجام دادم قدم زنان به سمت کوچه شون به راه افتادم که یادم اومد بیتا یه چند ماهی هست از این محله رفته!
http://gistela.blogspot.com/2009/12/blog-post.html
از دامنههای هیمالیا تا اعماق اقیانوس هند؛ چشمها به سوی کپنهاگ!
مطلب کامل را در سایت مهار بیابانزایی http://biaban.darvish.info/ بخوانید.
از مرگ چه خبر
برگردان: ونداد زمانی
مدتی پیش در کنفرانس سالانه داروهای ضد پیری در لاس وگاس خانم سوزان سورم هنرپیشه و نویسنده کتاب پرفروش « همیشه جوان: حقایق عریان درباره بازتولید هورمون ها» به حاضران میانسال کنفرانس که مشتاقانه سراپا گوش بودند ضمن دفاع از هورمون درمانی گفت که: «من گاهی که به این میهمانی های شبانه میروم و مردان با تجربه و موفق را می بینم با سن های حدود ٧٠- ٨٠ سال که متاسفانه در گوشه ایی مشغول چرت زدن و خمیازه کشیدن هستند یا آب دهان شان سرازیر است و واضح و آشکار است که دیگه رمقی برایشان نمانده … به خودم می گویم این از تک و تا افتادن نباید اتفاق بیفته … همه میدونیم که اینا فقط هورمون شان ته کشیده!».
پیشرفتهای پزشکی ۵٠ سال گذشته به طور متوسط ١٠ سال به عمر آمریکاییها افزوده است. و همه این تلاشها به نظر می رسد که مقدمه ای است برای افزایش ٢٠-٣٠ و ۵٠ ساله به عمر بشر. هستند دانشمندانی چون متخصص پیری درمانی ١ ٠ آوبری دوگری٠ که معتبرترین شخص در زمینه افزایش طول عمر می باشد، او معتقد است که: « از طریق بازسازی سلولها و کند کردن متابولیسم می توانیم تا پایان این قرن توقع مردن را در دوره پیری نداشته باشیم». و اجازه بدهیم که بشر تا حدود هزار سال عمر کند. او می گوید: «ما با تکنولوژی نه چندان دور تعریف جدیدی از امکان بشری و حتی خود بشر خواهیم داد».
رمان نویس مشهور انگلیسی جولیان بارنس در کتاب خاطراتش «چیز ترسناکی نیست» که به بهانه مرگ برادرش و شروع دوران پیری خودش نوشته است می گوید: «چهل ساله شدن در دوران قدیم خودش نعمتی بود با آنهمه جنگ و مرض و پزشکانی که بیشتر می کشتند تا شفادهنده باشند. مردن در دوره کهولت و سالخوردگی شدید آنهم به مرگ طبیعی در قرن ١٧ کاملا نادر، اتفاقی و حتی غیر قابل باور بود ولی در زمانه ما تبدیل به یک حق بشری شده است».
فیلسوف نیویورکی دانشکده «نیو اسکول» آقای کریشلی در باره ترس از مردن می گوید: «چیزی که زندگی بشر معاصر را رقم می زند ترس از مرگ نیست» که امری است واضح و طبیعی «بلکه یک وحشت بیش از حد است از محو و نابود شدن». کریشلی در «کتاب فیلسوفان مرده» به جمع آوری نظرات ٢٠٠ فیلسوف در رابطه با نظر شخصی شان درباره مرگ خویش می پردازد. او می خواهد از این طریق به مردم هر لحظه اضافه شونده به خیل کسانی که اعتقادی به زندگی پس از مر گ ندارند راه حل های متفاوتی برای پذیرش راحت تر مرگ معرفی کند.
۱-Biogerontologis
Alexander Provan, End-of-Self Help, The Nation Magazine, October 18
http://zamaaneh.com/morenews/2009/12/post_1144.html
ایمیل نویسنده: