Nastaran-Adibrad

در بعضی شرایط ایجاب می کند که اعضای خانواده بخصوص زن و شوهر دور از هم باشند. این شرایط می تواند به دلیل ادامه تحصیل، کار، فراهم کردن تسهیلات برای خانواده یا دلایل دیگر باشد که باعث می شود زوج ها زمان قابل توجهی را دور از هم باشند. با دیدن این نوع زوج ها این سئوال مطرح می شود که آیا زندگی زناشویی در وضعیت جدا از هم تاچه حد موفقیت آمیز است؟

در پاره ای مواقع این گونه زندگی های خانوادگی قابل دوام است ولی نگهداشتن این نوع رابطه زوجی کار آسانی نیست. برای حفظ این نوع رابطه، زوج ها باید با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم کنند. دانستن مشکلات پیش رو به زوج ها کمک می کند که خود را برای مقابله و چالش با آنها آماده کنند

 

پاره ای از مشکلات رابطه های از راه دور

۱ـ مهمترین بخش از مشکلات رابطه های از راه دور، عدم تماس جسمی بین زن و شوهر است. حتی با وجود این که ممکن است زوج ها ساعتها از طریق اسکایپ یا تلفن با هم در تماس باشند، ولی همیشه فقدان این بخش بسیار مهم رابطه احساس می شود. از آنجایی که انسان به طور زیست عصبی به گونه ای خلق شده است که نیاز دارد که به انسان دیگری از نظر جسمی در رابطه باشد، فقدان یا کمبود این جنبه از رابطه باعث از دست دادن بخش بزرگی از تماس غیر کلامی و ملموس بین زوج ها می شود. برای کاهش اثرات منفی این بخش لازم است که زوج ها به طور مرتب سفرکرده و هرقدر می توانند با یکدیگر از نظر فیزیکی در ارتباط باشند حتی اگر این رفت و آمدها مستلزم هزینه های زیاد باشد چرا که هیچ چیز نمی تواند جایگزین وصال جسمی بین زوج شود.

۲- دومین چالش بزرگ در رابطه از راه دور خطر درگیر شدن در رابطه عاطفی خارج از ازدواج است که می تواند رابطه زوجی را در خطر از هم پاشیدگی قرار دهد. این هم به این دلیل است که تنهایی به خودی خود باعث افرایش تنش در نیازهای عاطفی هریک از طرفین می شود. بخصوص در مواقع بحرانی که زوج ها به حضور عاطفی همدیگر نیاز دارند فقدان حضور، باعث می شود که فرد به طور ناخودآگاه در حریم عاطفی فردی غیر از همسر خود قرار گیرد. اگر چه توصیه می شود که در این گونه رابطه ها سعی کنید که دایم با هم در تماس باشید، ولی در رابطه های غیر حضوری طرفین دایم در دسترس هم نیستند و دوری از هم باعث می شود که از تغییرات عاطفی و نیازهای هیجانی یک دیگر بی خبر بمانند، لذا زمانی که به هم نیاز دارند همدیگر را نمی یابند و اینجا است که خطر آغاز می شود.

 

در نهایت این که

ازدواج و خانواده دور از هم بسیار دشوار است و هرگز توصیه نمی شود و اگر شما مجبور به چنین کاری هستید باید بدانید که خانواده خود را در چه خطری قرار می دهید، لذا قبل از چنین تصمیمی سعی کنید بهایی که ممکن است به خاطر آن به شما تحمیل شود را برآورد کنید و اگر در نهایت دیدید بازهم به نفع شما و خانواده است چنین تصمیمی بگیرید. برای کاهش این خطرات تماس هر روزه داشته باشید، عکس و ویدئو با هم ردوبدل کنید و تلاش کنید با سفرهای زود به زود دایم جویای وضعیت عاطفی یکدیگر باشید. خانواده از راه دور امکان پذیر است به شرط این که دو طرف با تصمیم قاطع ازدواج خود را در اولویت قرار داده و تمام همت خود را برای حفظ آن به کار گیرند.

* دکتر نسترن ادیب راد مشاور خانواده و جوانان در ایران و کانادا، مولف و مترجم پنج جلد کتاب در این زمینه است.