تورنتو بی صبرانه در انتظار استاد شجریان و گروه شهناز
یکشنبه ۶ جون ۲۰۱۰ روی تامسون هال بار دیگر شاهد حضور استاد بزرگ موسیقی ایران، محمد رضا شجریان با همراهی گروه شهناز به سرپرستی استاد مجید درخشانی خواهد بود.
اینکه همیشه کنسرت های استاد شجریان با استقبال بی نظیری روبرو می شود، چیز تازه ای نیست، ولی این بار، پس از وقایع یک سال اخیر در ایران و قرار گرفتن این استاد بزرگ موسیقی در کنار مردم ایران که با خس و خاشاک خواندن خود، از صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران خواست که از پخش آهنگ های او خودداری کنند، تورهای اروپایی و استرالیا و آمریکای شمالی او با حال و هوای دیگری توام شده است. پس از تور اروپایی در کشورهای سوئد، آلمان، هلند و فرانسه که در ماه سپتامبر انجام شد، تور بهاره ی گروه شهناز از لندن و قونیه شروع شد و در ادامه به استرالیا رفت و در ۴شهر، سپس آمریکا در ۶ شهر (که گویا یک کنسرت دیگر هم در این میان اضافه شد) کنسرت اجرا کرد و در پایان به کانادا رسید. کنسرت های کانادا شامل دو شهر ونکوور و آخرین مقصد هم تورنتوست.
در این کنسرت ها ۱۷ تن هنرمندان جوان گروه شهناز به سرپرستی استاد درخشانی، استاد شجریان را همراهی می کنند.
از ویژگی های این کنسرت، جدا از جوان بودن اعضای ارکستر، وجود چند ساز جدید از ساخته های استاد شجریان با نام های صراحی، صراحی آلتو، شهنواز و ساغر است و همچنین دختر استاد شجریان، مژگان، در این گروه علاوه بر نواختن سه تار، با او نیز همخوانی می کند.
از دیگر ویژگی های این کنسرت حضور جوانان نسل دوم در میان مخاطبان است که با شور و حال عجیبی از این استاد موسیقی کلاسیک ایران استقبال می کنند. این یکی از جنبه های مثبتی است که جنبش مردمی در ایران بر روابط بین نسل ها و علائق مختلف گذاشته است؛ احساس همدلی و همراهی. داشتن درد مشترکی که هرگز جدا جدا درمان نمی شود. پس همراه شو عزیز.
محمود شریکر از جوانان علاقمند به موسیقی و همکار کمپانی Small world music که میزبان استاد و گروه شهناز است، برای دیدار از یکی از کنسرت های گروه در آمریکا هفته ی گذشته به آنجا رفت. از او در مورد نحوه ی برگزاری کنسرت و حال و هوای آن پرسیدم، گفت: من در کنسرت برکلی حضور داشتم. حدود شاید سه هزار نفر در آن شرکت داشتند. در میان مخاطبان چهره های غیرایرانی هم حضور داشت. باید بگویم که شور و حال عجیبی در میان جمعیت وجود داشت که شاید بخشی از آن مربوط می شد به انتخاب اشعار برای آوازها که به حال و هوای امروز ایران می خورد و همین باعث شده بود که رابطه ای دوطرفه در این کنسرت برقرار شود، یعنی برای اولین بار شاهد بودم که بارها مردم از صندلی ها برمی خاستند و با شور ابراز احساسات می کردند.
کار ارکستر به سرپرستی آقای مجید درخشانی هم بی نظیر بود بویژه به خاطر استفاده از سازهای جدید آقای شجریان، هم از لحاظ بصری و هم از لحاظ صدای سازها. برای اولین بار سازی می دیدم که شبیه کمانچه بود ولی کمانچه نبود و یا سازی که شبیه چلو(ویلن سل) بود ولی کوچکتر و با صدایی متفاوت که همه ی اینها کنسرت را دیدنی کرده بود.
همچنین همراهی زنان در این ارکستر بسیار جالب بود. بگذریم از این که زنان هنرمند در طول این سی و یک سال همواره کار و تلاش کرده اند ولی متاسفانه کمتر از بخت حضور در مجامع عمومی و هنرنمایی برخوردار بودند، ولی حضور سه زن در این ارکستر و همخوانی دختر آقای شجریان با ایشان، شاید بتواند شروعی باشد بر حضور پررنگ تر و مداوم تر زنان در عرصه ی موسیقی در مجامع عمومی.
از محمود شریکر در مورد وضعیت فروش بلیت های کنسرت تورنتو پرسیدم، گفت: نکته ای که در مورد فروش بلیت این بار کاملا به چشم می خورد، استقبال مردم از همان روزهای اول اعلام بود. همیشه رسم بر این بود که می گذاشتند برای روزهای آخر، ولی این بار مردم از ترس تمام شدن بلیت از همان روزهای اول اقدام به تهیه کردند و همین هم باعث شد که الان تعداد بسیار کمی بلیت برای فروش باقی مانده که از علاقمندان می خواهم حتما زودتر اقدام به خرید کنند.
محمود شریکر از تمام علاقمندان به حضور در این کنسرت خواست که به موقع در سالن حاضر شوند و بدانند که سر ساعت ۸ برنامه شروع خواهد شد و اگر کسی پس از آن برسد پشت درهای بسته قرار می گیرد که ما مایل نیستیم دوستداران با چنین موقعیتی مواجه شوند.
شریکر افزود: در ضمن روز هفتم جون (فردای کنسرت) ساعت ۸ شب استاد شجریان در دانشگاه یورک برنامه ای برای معرفی سازهای جدید خود خواهد داشت. همه می توانند در این برنامه به طور رایگان حضور یابند ولی باید قبلا بلیت تهیه کنند چون تعداد جا محدود است. برای تهیه بلیت به مدرسه موسیقی شارک یا کتابفروشی پگاه مراجعه کنید.