از زمان شروع جنگ در غزه، یهودیان ساکن فرانسه بارها مورد حمله افراد ناشناس قرار گرفتند. دولت فرانسه اعلام کرده است که افزایش حملات ضد یهودی در  …


شماره ۱۲۱۲ ـ پنجشنبه  ۱۵ ژانویه ۲۰۰۹

 

رادیو آلمان: این کشور کاملاً جدی است و به شدت به آن برخورد از زمان شروع جنگ در غزه، یهودیان ساکن فرانسه بارها مورد حمله افراد ناشناس قرار گرفتند. دولت فرانسه اعلام کرده است که افزایش حملات ضد یهودی در خواهد شد.

یهودیان ساکن فرانسه با ۶۰۰ هزار نفر جمعیت، بزرگترین جامعه یهودی ساکن اروپا را تشکیل می‌دهند. سخنگوی انجمن دانشجویان یهودی فرانسه روز دوشنبه در جمع نمایندگان بیست سازمان یهودی فعال در این کشور گفت: یهودیان مقیم فرانسه از زمان شروع جنگ غزه تا کنون ۵۵ بار مورد حمله قرار گرفتند. فروشگاه‌ها و رستوران‌های متعلق به یهودیان از جمله اهداف این حملات بوده‌اند.

یکشنبه شب یازدهم ژانویه، یک کنیسه قدیمی در حومه پاریس نیز مورد حمله افراد ناشناس قرار گرفت. به گزارش شاهدان عینی، سه جوان پس از پرتاب یک کوکتل مولوتوف به درون ساختمان کنیسه، از محل حادثه گریختند. به ساختمان کنیسه خسارت چندانی وارد نیامد، اما شعله‌های آتش به ساختمان رستورانی که همجوار این کنیسه است، کشیده شد. نمای بیرونی این رستوران که متعلق یه یک خانواده یهودی است، در آتش سوخت. 

این سومین کنیسه در فرانسه است‌‌، که ظرف چند روز گذشته مورد حمله قرار گرفته‌است. از نظر سخنگوی انجمن دانشجویان یهودی فرانسه‌، بدون تردید میان افزایش تعداد چنین حملاتی علیه یهودیان و جنگ غزه ارتباط مستقیم وجود دارد. کم نیستند کسانی که میان ارتش اسراییل و یهودیان ساکن فرانسه تفاوتی قائل نیستند.

علاوه بر این در چند روز گذشته برخی از دانش آموزان یهودی مدارس حومه پاریس، در خیابان ‌کتک خورده‌اند. به دانش‌آموزان مدارس این منطقه توصیه شده است، پس از مدرسه بلافاصله به خانه روند و از همراه داشتن سمبل‌های دینی مثل ستاره داوود یا کلاه یهودی خودداری کنند. حومه پاریس جایی است که در سال ۲۰۰۵ میلادی هرج‌ و مرج‌ خیابانی با آتش‌زدن اتومبیل‌ها آغاز شد و سپس سراسر کشور را گرفت.

در فرانسه در کنار بزرگترین جمعیت یهودیان اروپا، حدود پنج میلیون مسلمان زندگی می‌کنند.

در تظاهراتی که روز شنبه با شرکت صدهزارنفر در پاریس برگزار شد، تظاهر کنندگان با شعارها و دست‌نوشته‌هایی مثل "غزه: هولوکاست دوم" و یا "اسراییل: اس‌اس" خشم خود را به نمایش گذاشتند.

در این تظاهرات برخلاف آنچه انتظار می‌رفت شعار "عرب‌ها و یهودیان متحد برای برقراری عدالت" در میان خشم تظاهر کنندگان ناپدید شد.