تنها خواسته ی اسماعیل عبدی برداشتن نگاه امنیتی از فعالیتهای صنفی است
خبرگزاری هرانا – اسماعیل عبدی که در سی و هشتمین روز اعتصاب غذای اعتراضی به سر می برد، امروز (سه شنبه ۱۶خردادماه ۱۳۹۶/ششم می ۲۰۱۷ ) از بیمارستان امام خمینی تهران به زندان اوین بازگردانده شد. این زندانی شنبه هفته جاری، برای انجام معاینات تخصصی به بیمارستان منتقل شده بود.
اسماعیل عبدی، عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان ایران، از روز دهم اردیبهشت ماه در اعتراض به روند دادرسیاش و «نگاه امنیتی به فعالان صنفی و کارگری» دست به اعتصاب غذا زد و خانوادهاش میگویند در این مدت علاوه بر کاهش وزن شدید، دچار درد کلیه و نوسان فشار خون شده است. منیر عبدی، همسر اسماعیل عبدی، روز یکشنبه درباره وضعیت همسرش در بیمارستان به رادیو فردا گفته بود:
«وضعیت آقای عبدی اصلا خوب نیست و از دیروز ظهر (شنبه ظهر) در اورژانس بیمارستان امام خمینی بستری است. او وضعیت جسمی نامناسبی دارد و بسیار ضعیف و لاغر شده است. از آقای عبدی آزمایش و سونوگرافی گرفتند و اقدامات اولیه انجام شده اما تقاضای ما این است که آقای عبدی را بستری کنند تا این که او ادامه اعتصاب غذایش را داخل بیمارستان بگذراند یا این که اگر در نظر دارند به آقای عبدی مرخصی بدهند زودتر به او مرخصی دهند چون آقای عبدی در اورژانس هم گفته که اگر مرخصیاش از طرف دادستانی تایید شود اعتصاب غذایش را میشکند وگرنه همچنان به اعتصاب غذایش ادامه میدهد.»
به گزارش خبرگزاری هرانا ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، اسماعیل عبدی زندانی محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین در سی و هشتمین روز اعتصاب غذای اعتراضی، از بیمارستان امام خمینی تهران به زندان اوین بازگردانده شد.
اسماعیل عبدی در حالی که در وضعیت جسمی نامناسبی به سر می برد، روز شنبه ۱۳ خردادماه ۱۳۹۶، برای انجام آزمایشات پزشکی به بیمارستان خمینی تهران منتقل شد.
گفتنی است، ۱۴ خردادماه ۱۳۹۶، فاطمه سعیدی نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در پی اعزام اسماعیل عبدی به بیمارستان امام خمینی تهران، با حضور در این بیمارستان با این معلم زندانی ملاقات کرد.
آقای عبدی با نگارش نامه ای سرگشاده اعلام کرد در اعتراض به عدم استقلال قوه قضاییه و “صدور احکام امنیتی” برای فعالان تشکلهای صنفی معلمان و کارگران و با درخواست صریح “خروج پرونده خود از حالت امنیتی به عادی” از دهم اردیبهشت ماه ۱۳۹۶ اقدام به اعتصاب غذای اعتراضی نموده است.
آقای عبدی بدنبال تایید حکم شش سال حبس در دادگاه تجدید نظر، نوزدهم آبانماه ۹۵ بدون اخطار قبلی در منزل خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه سازمان آموزش بین الملل، سازمان معلمان ایران، جمعی از فعالین کارگری و صنفی و شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان سراسر کشور در روزهای اخیر خواهان توجه به وضعیت اسماعیل عبدی، معلم و فعال صنفی دربند شدند و آزادی او را مطالبه کردند.
کمپینی هم در فضای مجازی با هدف آزادی معلم زندانی، اسماعیل عبدی، با امضای بیش از پانزده هزار نفر از معلمان و فعالان صنفی به قوه قضاییه و دفتر ریاست جمهوری تحویل داده شد. تعدادی از معلمان به نمایندگی از امضاکنندگان صبح روز سوم خردادماه این امضاها را تحویل دادند.
همچنین فدراسیون معلمان کانادا، شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان سراسر کشور و انجمن صنفی معلمان کردستان – مریوان طی بیانیه هایی خواستار آزادی اسماعیل عبدی معلم زندانی شدند.
به دنبال فراخوان آموزش بین الملل دیبران سازمان های استانی و منطقه ای معلمان در سراسر کانادا (فدراسیون معلمان کانادا)، در جلسه ای در ونکوور به اتفاق آرا در فراخوانی به جاستین ترودو، نخست وزیر و کریستیا فریلند، وزیر امور خارجه کانادا اعلام کردند که از مقامات ایران بخواهند که اسماعیل عبدی، عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان تهران، که در اعتصاب غذا بسر می برد، را بدون قید و شرط آزاد کنند.
در این گزارش آمده است: “یکی از اعضای هیات مدیره تشکل های صنفی معلمان تهران، عبدی، به دلیل فعالیت های صنفی خود و کمپین برای آموزش رایگان برای همه، با حکم زندان مواجه شده است. وی در اکتبر سال گذشته به شش سال زندان توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظرمحکوم شد.”
فدراسیون اتحادیه معلمان کانادا می نویسد: “اسماعیل عبدی در اعتراض به ادامه امنیتی شدن پرونده های صفی معلمان و عدم دریافت مرخصی خروج از زندان، از ۳۰ آوریل ۲۰۱۷ در اعتصاب غذا بسر می برد.”
در همین گزارش آمده است: “بر اساس گزارش آموزش بین الملل عبدی از شروع اعتصاب غذا تاکنون مقدار قابل توجهی وزن خود را از دست داده است و از فشار خون بالا و سرگیجه رنج می برند. گزارش ها حاکی از آن است که که عبدی در شرایط بازداشت بسیار بدی در زندان اوین نگهداری می شود و به تازگی به بند جدید زندان، جایی که او از ارتباط با خانواده محروم شده منتقل شده است. سلامت و ایمنی او در معرض خطر جدی است و امکان دارد که جانش به خطر بیفتد.”
در دنباله این گزارش آمده است: “دبیران سازمان معلمان کانادا پشتیبانی همه جانبه خود را از فراخوان آموزش بین الملل اعلام می کند. ما از دولت کانادا می خواهیم که از مقامات ایران بخواهند اتهامات علیه آقای عبدی را مختومه اعلام کرده و او را فوراٌ و بدون قید و شرط آزاد کنند.”
همچنین شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان سراسر کشور در خصوص اعتصاب غذای اسماعیل عبدی بیانیه ای صادر کرده است:
به نام خداوند جان و خرد
رئیس جمهور محترم جمهوری اسلامی ایران
در سال ۱۳۹۲ سخنان شما درباره حمایت از تشکل های صنفی و در روزها و هفته های جاری، وعده هایتان در تامین امنیت عمومی و رعایت حقوق شهروندی، بیشترین سهم را در کسب آرا برای جنابعالی داشت. اما وضعیت بغرنج اسماعیل عبدی عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان تهران نمونه ی کاملی از شعاری بودن سخنان دولتمردان و نقض تمام ادعاهای مطرح شده از سوی جنابعالی است.
اسماعیل عبدی از دهم اردیبهشت ۹۶ و درحالی که نزدیک به دو سال از محکومیت شش ساله خود را می گذراند، در قماری عاشقانه، دست به اعتصاب غذا زده و جان خود را به مخاطره جدی انداخته تا لزوم حاکمیت عملی حقوق شهروندی و پایبندی به قانون اساسی را با بذل جان خود به مسئولان یادآوری کند.
در حالی چنین حکم ناعادلانه ای بر عبدی تحمیل شده است که این فعال صنفی و دیگر هم صنفانش در تشکلی قانونی و مطابق قانون اساسی برای اصلاح ساختار آموزشی کشور و پیگیری مطالبات به حق بیش از یک میلیون معلم و نزدیک به سیزده میلیون دانش اموز این سرزمین بوده اند.
جای بسی تاسف است که بالاترین مقام اجرایی کشور که یکی از افتخارات دولت چهارساله ی خود را تدوین حقوق شهروندی می داند، از این نکته ی بدیهی غافل است که در وضعیت کنونی اسماعیل عبدی علاوه بر نقض صریح اصول ۲۶ و ۲۷ قانون اساسی، و مواد ۴۳، ۴۴، ۴۵، ۴۶ و بخصوص ماده ۵۹ و ۶۱ مندرج در کتابچه منشورِ حقوق شهروندی و هم چنبن نقض مقاوله نامه های بین المللی حقوق مدنی و سیاسی (ICCPR) و اقتصادی_اجتماعی_ فرهنگی (ICESCR) که مورد پذیرش مقامات جمهوری اسلامی ایران است، نیز صورت گرفته است.
جای تاسف است که تا امروز بالاترین مقام اجرایی کشور کوچکترین موضع گیری مشخصی نسبت به این نقض آشکار حقوق شهروندی و اعتراض های مکرر تشکلهای صنفی معلمان در این زمینه نداشته است.
امروز اسماعیل عبدی در سی و دومین روز اعتصاب غذا در شرایط بحرانی و خطرناکی به سر می برد، و بروز هر گونه اتفاق برای ایشان دور از ذهن نیست در حالی که تنها خواسته ی او برداشتن نگاه امنیتی از فعالیتهای صنفی است.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان کشور و معلمان ایران با چشمانی باز، پیگیر وضعیت اسماعیل عبدی هستند، فرهنگیان کشور این نگرانی را در قالب های مختلف، اعم از درخواست آزادی با امضای نزدیک به بیست هزارنفر، رایزنی با مقامات قوای سه گانه، صدور بیانه های حمایتی از طرف تشکل های صنفی و… به گوش مسئولان رسانده اند. بدون تردید اگر در اسرع وقت به وضعیت اسماعیل عبدی رسیدگی نشود شاهد فاجعه ای انسانی خواهیم بود.
معلمان کشور از جنابعالی به عنوان بالاترین مقام اجرایی کشور انتظار دارند برای یک بار هم که شده در موضوع معلمان زندانی ورود کنید و با برداشتن نگاه امنیتی از فعالیتهای صنفی، نامتان را در تاریخ فعالیت های صنفی به نیکی ثبت کنید.
بدیهی است در صورت عدم توجه به خواسته هزاران فرهنگی، معلمان هرگونه اعتراض میدانی را حق قانونی خود می دانند تا صدای حق خواهی همکار زندانی خود را با فریادی بلند به گوش مسئولان برسانند.
در بیانیه انجمن صنفی معلمان کردستان – مریوان در حمایت از اسماعیل عبدی آمده است:
به نام خداوند جان و خرد
فرهنگیان گرامی، دانش آموزان عزیز، مردم شریف ایران
در حالی که نقش بی بدیل سازمان های مردم نهاد در تامین حقوق انسانی انکار ناپذیراست و از سوی حاکمیت مانیفست امنیت عمومی و تامین حقوق شهروندی دست مایه کسب آرا شده است، وضعیت کنونی اسماعیل عبدی عضو ارشد کانون صنفی معلمان تهران و دیگر فعالان صنفی جامعه ی فرهنگیان می تواند ناقض ادعاهای مطرح شده از سوی حاکمیت باشد.
عبدی طی احکامی ناعادلانه به چندین سال زندان محکوم شده است که در نهایت با تجمیع احکام می بایست ۵ سال از بهترین سال های عمر خویش را در زندان سر برد. این عضو کانون صنفی معلمان از ۳۲ روز پیش برای احقاق حقوقی بدیهی از قبیل حذف نگاه امنیتی از پرونده یک فعال صنفی و فعال شدن مرخصی های زندانی سیاسی در اعتصاب غذا به سر می برد و جان خود را به مخاطره جدی انداخته است در حالی این حکم ناعادلانه ای بر عبدی تحمیل شده است که فعالیت قانونمند و صنفی ایشان از مجاری تشکلی قانونی و مطابق قانون اساسی برای اصلاح ساختار آموزشی کشور بوده است.
مایه ی ناامیدی است که در دولت مدعی حقوق شهروندی؛ پیگیری های مطالبات به حق بیش از یک میلیون معلم و چند میلیون دانش آموز این سرزمین به صدور احکام دهشتناک زندان و انفصال و تبعید منجر می شود.
اسماعیل عبدی در حالی به چنین شیوه پر مخاطره ای برای اعتراض به بی توجهی نهادهای قضایی روی آورده است که بارها تشکل های صنفی در قالب بیانیه و طومار و نامه خواسته های قانونمندانه خود را مطرح کرده اند با وجود حمایت ده ها هزار معلم و فعال کارگری و مدنی و حتی نهادهای بین المللی متاسفانه در این مدت به بهانه های رنگارنگ وضعیت این فعال صنفی و ضرورت پاسخگویی به خواسته هایش با سکوت کل نهادهای مربوطه روبرو بوده و تمام وعده های انتخاباتی هم عملا سرابی بیش نبوده است.
وضعیت سلامت اسماعیل عزیز هر لحظه رو به وخامت بیشتر دارد و درصورت تداوم بی توجهی نهادهای مربوطه جان این فعال صنفی با خطر جدی روبروست.
انجمن صنفی معلمان کردستان – مریوان ضمن محکومیت شدید سکوت عامدانه ی نهادهای مسئول و پشتیبانی قاطعانه از خواسته های صنفی و قانونی ایشان اعلام می دارد که عواقب تداوم بی توجهی ها و سکوت عامدانه مقامات ؛ متوجه تمامی نهادهای مربوطه خواهد بود.