فرح طاهری

جشن “هفته ی رسانه های قومی” سنتی ست که به مدت ۳۵ سال از سوی شورای مطبوعات و رسانه های قومی کانادا National Ethnic Press and Media Council of Canada برگزار می شود.

سالی یک بار حضور در دفتر فرماندار انتاریو در محل پارلمان انتاریو ـ کوئینزپارک ـ نکته ای را به ما مهاجران یادآوری می کند؛ اینکه در کشور رنگارنگی زندگی می کنیم که حضور مهاجران و فعالیت هایشان در کانادا در تغییر چهره ی این کشور تاثیری به سزا داشته و رنگین کمانی از زبان ها و فرهنگ های مختلف را به وجود آورده است. مهاجران در کانادا، با برخورداری از موهبت آزادی زبان، به نشر فرهنگ و زبان و هنر خود پرداخته اند، و همین امر موجب شده که هر ساله  شورای مطبوعات و رسانه های قومی کانادا برگزیدگان حوزه های هنر، روزنامه نگاری، فعالیت های مردمی و کوششگران اجتماعی جوامع قومی را معرفی و مورد تقدیر قرار دهد.

دوشنبه ۲۵ اکتبر ۲۰۱۰ از خدمات ۳۴ تن از برگزیدگان جوامع قومی از ملیت های مختلف توسط آقای دیوید اونلی، نماینده ملکه الیزابت در انتاریو، با اهدای لوح تقدیر شد.

مراسم رسمی با خوشامدگویی مسئول دفتر فرماندار و پخش سرود ملی کانادا آغاز شد و سپس عالیجناب دیوید اونلی، طی سخنانی ضمن خوشامد به حاضران، و تبریک به برگزیدگان حضور اقوام را از نقاط قوت کانادا بویژه انتاریو خواند و وجود دموکراسی و آزادی در کانادا را از ضروریات رشد و حفظ هویت فرهنگ های گوناگون و مایه ی استحکام ریشه های جامعه ی چندفرهنگی کانادا دانست.

 

آقای توماس سارس رئیس شورای مطبوعات و رسانه های قومی کانادا نیز طی سخنانی،  سی و سومین جشن مشارکت جوامع قومی در دموکراسی و بافت جامعه ی چندفرهنگی کانادا را اعلام کرد و با اشاره به افراد برگزیده ی امسال افزود: “امروز ما از مبارزات این افراد برای حقوق بشر، حق برابری فرصت ها و صلح و تفاهم در میان کانادایی ها و در جهان و برای عدالت و احترام برای تمامی انسانها تقدیر می کنیم. با کوشش های برجسته ی این عده، ما تغییر و تحول را در جامعه به ارمغان آورده ایم تا جامعه ی صلح طلب کانادا از سرکوب، بی عدالتی و نفرت دوری کند.”

در ادامه مراسم، لوح های تقدیر به برگزیدگان اهدا شد. این چهارمین سالی بود که آقای دیوید اونلی میزبان جشن تقدیر از برگزیدگان جوامع قومی بود؛ برگزیدگانی از کشورهای چین، سریلانکا، بنگلادش، افغانستان، پاکستان، برزیل، بلغارستان، هند، نیجریه، رومانی، ارمنستان، سومالی، ایران و نشریاتی به زبان های عربی، تامیلی، کارائیبی و …

گفتنی ست یکی از افرادی که امسال مورد تقدیر قرار گرفت، پرتره ای از فرماندار انتاریو، آقای دیوید اونلی کشیده بود که طی مراسمی از آن پرده برداری شد و تقدیم ایشان گردید.

از ایران سه تن امسال انتخاب شده بودند: دکتر رضا مریدی، لیلا مجتهدی و بهنام جهانبگلو. در زیر با برگزیدگان امسال آشنا می شوید.

 

آشنایی با برگزیدگان جامعه ی ایرانی سال ۲۰۱۰

رضا مریدی

رضا مریدی، دیپلم خود را از  دبیرستان البرز تهران گرفت. مدرک لیسانس و فوق لیسانس فیزیک هسته ای را از دانشگاه تهران دریافت کرد. برای تحصیلات تکمیلی به انگلستان رفت و مدرک فوق لیسانس تکنولوژی و دکترای فیزیک را از دانشگاه برونل دریافت کرد. در سال ۱۹۷۶ به تهران بازگشت و در دانشگاه فرح سابق (الزهرای کنونی) مشغول به تدریس شد. او سابقه تدریس در سایر دانشگاه های ایران را نیز دارد. پس از انقلاب دکتر مریدی پاکسازی شد و در سال ۱۹۹۰ به همراه خانواده به کانادا مهاجرت کرد و از سال ۱۹۹۱ در شهر ریچموندهیل سکونت دارد. او پیش از انتخاب به نمایندگی مجلس انتاریو از حوزه ی ریچموندهیل در اکتبر ۲۰۰۷، معاون سازمان حفاظت اشعه ای کانادا بود.

دکتر مریدی پس از وقایع انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری در ایران در خرداد ۱۳۸۸ (جون ۲۰۰۹)، در اکثر گردهمایی های اعتراضی ایرانیان تورنتو در اعتراض به سرکوب و نقض حقوق بشر در ایران شرکت کرده و با ایراد سخنرانی همبستگی خود را با مردم ایران اعلام داشته است.

او برای خدماتش در زمینه ی حقوق بشر و همچنین علوم به دریافت جایزه “خدمات برجسته” نائل شد. 

 

لیلا مجتهدی

لیلا مجتهدی، همکار شهروند، از ایران لیسانس زبان و ادبیات فارسی دارد. در سال ۲۰۰۳ به کانادا مهاجرت کرد. در کالج سنکا رشته مددکاری اجتماعی با گرایش پناهندگی و مهاجرت خواند و در حال حاضر در همین رشته در مرکز خدمات درمانی و اجتماعی یونیزن کار می کند.

خدمات داوطلبانه ی لیلا مجتهدی از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۸ در انجمن ایرانیان به عنوان مترجم شفاهی و سال ۲۰۰۷ در سازمان زنان ایرانی انتاریو بوده و از سال ۲۰۰۷ عضو هیئت مدیره بنیاد زبان و فرهنگ آذربایجان ایران ـ کانادا و در آخرین مجمع عمومی این بنیاد در سال ۲۰۱۰ به سمت رئیس هیئت مدیره انتخاب شد. هدف این بنیاد شناساندن تاریخ و میراث فرهنگى و ادبى آذربایجان ایران به سایر فرهنگ‌ها و حمایت از کسب حقوق دمکراتیک و تساوى فرهنگى و زبانى در ایران است که با برگزاری سخنرانی ها، نمایشگاه های عکس، و تهیه و پخش جزوات مربوطه، به امر حفظ هویت آذربایجانی و زبان ترکی کمک می رساند.

لیلا مجتهدی همچنین در سال ۲۰۰۵ در بخش بازاریابی شروع به همکاری با شهروند کرد ولی خیلی زود به بخش تحریریه نیز به طور داوطلبانه یاری رساند و در طی این پنج سال با انجام مصاحبه ها، ترجمه، تهیه گزارش و عکاسی همکار بخش تحریریه نیز بوده است.

لیلا مجتهدی در بخش “خدمات اجتماعی” مورد تقدیر قرار گرفت.

 

بهنام جهانبگلو

بهنام جهانبگلو، موزیسین ایرانی نوازنده ی هفت ساز از جمله پیانو، گیتار، سه تار، کیبورد، درام و پرکاشن است و از سال ۱۹۹۸ به عنوان آهنگساز، تهیه کننده، خواننده و نوازنده کار می کند. او با گروه ایرانی “نیمه ها” سه آلبوم فارسی دارد و با گروه کانادایی Captive Grooves یک آلبوم بین المللی ضبط کرده است. او در پنج سالی که به کانادا مهاجرت کرده در سالن هایی چون فونیکس آمفی تئاتر، مرکز هنری تورنتو، هاربرفرانت سنتر، دانشگاه یورک و دانشگاه تورنتو برنامه اجرا کرده است.

بهنام مجموعه اشعارش را با نام “داستان یک شاعر” در سن هجده سالگی و کتاب تعلیم گیتار را در سن بیست سالگی  منتشر کرد.

در حال حاضر بهنام دانشجوی رشته موسیقی (جاز) در دانشگاه یورک است و در حال انتشار اولین آلبوم انفرادی اش که موسیقی راک ترکیبی ـ تجربی به انگلیسی است، می باشد.   

بهنام جهانبگلو به خاطر فعالیت های هنری اش بویژه در مدت نسبتا کوتاهی که از مهاجرتش می گذرد، در بخش “هنر” تقدیر شد.

 شهروند به برگزیدگان امسال تبریک می گوید و برایشان موفقیت های بیشتر آرزو دارد.