در شهروند مورخ ۳۱ مارچ ۲۰۱۱ به اطلاعتان رساندیم که “توت ها از بروز بیماری پارکینسون جلوگیری می کنند” و گفته بودیم که این خبر مهم  در کنفرانس هونولولو که در اواسط ماه اپریل برگزار خواهد شد اعلان می گردد. حال به خبر کامل تر در این مورد توجه نمایید.

در چند دهه ی گذشته ده ها مطالعه ی علمی بر روی ترکیبات توت ها و نقش آنها در سلامتی و بهزیستی به عمل آمده که نتایج آن چشمگیر و قابل توجه است. آنتی اکسیدان های پلی فنولیک و فلاوونوئیدهای مخصوص توت ها به همراه املاح و ویتامین های مختلف به این میوه مقام مخصوصی می دهند. اخیراً پژوهشگران دانشگاه هاروارد با مطالعه ی بیشتر از ۱۳۰هزار نفر زن و مرد که گروهی از آنها تحت رژیم غذایی مخصوص قرار داشتند و به مدت ۲۰ سال پیگیری شده اند، معلوم ساختند که افرادی که مقداری توت مصرف می کنند و از پلی فنول ها و آنتی اکسیدان های دیگر آن بهره می گیرند حدود ۴۰ درصد کمتر به بیماری پارکینسون دچار می شوند.

 این پژوهشگران نوعی فلاوونوئید به نام Anthocyanins را که در توت ها به فراوانی وجود دارد و سبب پیشگیری این بیماری می شود، مهمتر از همه شناختند. در مورد بیماری پارکینسون باید اضافه کرد که کمبود ویتامین D می تواند در بروز و پیشرفت آن موثر باشد. به همین دلیل مشورت با پزشک معالج و مصرف ویتامین D در این مورد توصیه می شود.

 نقش گریپ فروت در کنترل قند خون

دانشمندان دانشگاه هبرو گزارش می کنند که ملکول Naringenin موجود در میوه گریپ فروت که سبب تلخی مزه ی این میوه می شود، می تواند در تقلیل کلسترول بد خون نقش داشته و در کنترل قند خون موثر باشد. نتایج این بررسی که اخیرا به چاپ رسیده نشان می دهد که نارنجنین گریپ فروت قادر است تا حدود ۴۲ درصد از میزان کلسترول بد خون را کاهش داده و عملکرد انسولین را تا ۶۴درصد افزایش دهد که در کنترل قند خون نقش مهمی بازی می کند. این گروه از پژوهشگران توصیه می کنند که مصرف میوه یا آب میوه گریپ فروت دقایقی قبل از صرف غذا موثرتر خواهد بود و عملکرد آن در بدن در تقلیل کلسترول و قند خون چشمگیرتر می باشد.

 در مصرف تایلنول زیاده روی نکنید

داروهایی مثل تایلنول که حاوی ماده ای به نام استامینوفن هستند، اگر زیاد مصرف شوند می توانند سبب سرطان خون و صدمه به کبد شوند. این گزارشی است که ژورنال علمی کلینیکال آنکولوژی به چاپ رسانده است.

در یک بررسی علمی بر روی حدود ۶۵ هزار نفر ۵۰ تا ۷۶ ساله معلوم گردیده که افرادی که هفته ای ۴ روز و به مدت چهار سال از داروی استامینوفن مصرف می کردند دو برابر دیگران در معرض بروز سرطان خون قرار داشتند. این داروی مسکن یکی از پرفروش ترین و پرمصرف ترین داروها است که در سراسر دنیا در دسترس مردم قرار دارد. مقاله ی جالبی در این مورد در سال ۲۰۰۴ در ژورنال علمی اپیدمیولوژی آمریکا به چاپ رسیده که به وضوح رابطه ی مصرف زیاد این دارو را با انواع بیماری های خون و لنف ثابت می کند. FDA آمریکا طی بخشنامه ای سمی بودن این دارو را اعلان نموده و معتقد است که این دارو به کبد صدمه ی غیرقابل جبران وارد می سازد. این ترکیب شیمیایی مضر نه تنها در تایلنول بلکه در بسیاری از مسکن های موجود در بازار وجود دارد و نه تنها به کبد بلکه کلیه نیز آسیب می رساند. طبق آمار موجود داروهایی که حاوی استامینوفن هستند بالاترین رقم عوارض اورژانس را سبب می گردند و مخصوصا در کودکان ناهنجاری های شدیدی به وجود می آورند. این داروها باید زیرنظر پزشک معالج تجویز و مصرف شوند و در خوردن آنها نباید زیاده روی نمود.

 کاکائو قدرت بینایی را افزایش می دهد

کاکائو حاوی مقدار زیادی فلاوونوئید یا آنتی اکسیدان های قوی است که در بهزیستی و سلامتی بدن نقش دارند. اخیراً پژوهشگران دانشگاه ریدینگ طی مطالعه ی علمی دریافتند که کاکائوی موجود در شکلات تیره رنگ می تواند سبب افزایش قدرت بینایی شود زیرا جریان خون را در عروق و مویرگ ها تسهیل می کند و اکسیژن و مواد غذایی مورد نیاز را به بافت های بدن می رساند.

در یک پروژه ی تحقیقاتی تعداد ۳۰ نفر از افراد سالم ۱۸ تا ۲۵ ساله را به مدت یک هفته تحت رژیم شکلات سیاه (روزی ۳۵ گرم) قرار داده و با ۳۰ نفر دیگر با رژیم معمولی و بدون شکلات مقایسه نموده اند. نتایج این بررسی و مقایسه ی دو گروه مورد بحث نشان می دهد که افرادی که مقداری شکلات مصرف نموده بودند از نظر قدرت بینایی و آزمایشات مربوط به آن تفاوت چشمگیری با گروه دوم داشتند و کمتر نشانه ای از کمبود آنتی اکسیدان ها در آنها مشاهده گردیده. این افراد از نظر حافظه نیز با گروهی که شکلات مصرف ننموده بودند تفاوت داشتند. به طور کلی این بررسی نشان می دهد که فلاوونوئیدها مخصوصا آن دسته ای که در کاکائو و شکلات تیره رنگ وجود دارند می توانند در سلامتی و بهزیستی دستگاه بینایی نقش داشته باشند و بروز بیماری های این دستگاه را به تعویق اندازند.

 شناسایی ماده ضد سرطان در تره فرنگی

تره یا Leeks با وجودی که از نظر طعم و مزه شباهتی با پیاز دارد ولی از نظر گیاه شناسی از خانواده ی مارچوبه است. این سبزی شناخته شده حاوی ماده ای است به نام Kaempferol که در سلامتی و بهزیستی قلب و عروق نقش دارد و در ضمن حاوی ماده ای به نام Quercetin که در بی اثر کردن مواد سرطانزا در بدن نقش دارد و در نهایت سبب پیشگیری سرطان می گردد. تره فرنگی به علت اینکه تولید انرژی نمی کند می تواند در کاهش وزن بدن موثر باشد. در ضمن این سبزی حاوی مقدار زیادی آهن، کلسیم، منگنز، انواع ویتامین های B و فولات و همچنین ویتامین های C وK و A می باشد که در مجموع برای بهزیستی و سلامتی بدن مفید هستند. فیبر موجود در تره دارای کیفیت بالا است و برای پیشگیری و درمان یبوست نقش مهم دارد. تره به علت داشتن خواص ضدالتهاب بهترین دارو برای بیماری نقرس، عفونت های دستگاه ادراری و آرتریت یا دردهای مفاصل است. مطالعات علمی نشان می دهند که ترکیبات موجود در تره می تواند در سوخت و ساز کلسترول خون موثر بوده و در حقیقت کلسترول بد خون را کاهش دهد. همه ی این مزایا در کنار خاصیت ضدسرطانی آن به علت ماده ی ذکر شده در بالا به تره مقام مخصوصی در تأمین سلامتی و بهزیستی بدن می دهد. به همین دلیل در رژیم غذایی روزانه باید مقداری از این سبزی استثنایی را منظور نمود و از فوائد آن بهره برد.

 آب انار و فشار خون

آب انار حاوی مقدار زیادی از پلی فنول ها می باشد که عملکرد عوامل بیماری زا را در بدن خنثی می کنند. یکی از کارهای قابل توجه آب انار در بدن تقلیل ترشح هورمون Angiotensin است که سبب استراحت و آرامش بافت های عروق می شود و فشاری را از دوش قلب و عروق برداشته و در نهایت پایین آمدن فشار خون را موجب می گردد. در یک بررسی علمی جدید بر روی آب انار و اثر آن بر فشار خون بالا معلوم گردیده که مصرف روزانه مقداری آب انار می تواند فشار خون بالا را به صورتی غیرقابل تصور کاهش دهد. آب انار خواص بی شماری دارد که در اینجا به آنها اشاره نخواهد شد. یکی از مهمترین عملکرد این میوه تقلیل PSA خون و کاهش التهاب غده پروستات است. دانه های انار را می توان در فریزر برای مدت طولانی نگهداری و به تدریج مصرف نمود. همچنین آب میوه ی انار اگر به درستی تهیه گردد می تواند مدتها در فریزر باقی بماند و متأسفانه آب انارهای بازاری به علت افزاینده های غذایی و تاتن زیاد ارزش غذایی و دارویی مانند آب انار طبیعی را ندارند.

 بهتر است باور کنید

طبق آمار جدید یک چهارم جمعیت بزرگسالان کانادا به عارضه ی فشار خون بالا دچار هستند که ۳۰ درصد آن به علت مصرف زیاد نمک است. به طور متوسط در آمریکای شمالی مقدار مصرف سدیم رژیم غذایی بین ۳ تا ۶ هزار میلی گرم در روز است در حالی که رقم توصیه شده برای سنین ۱۰ تا ۵۰ سال بین یکهزار تا دو هزار میلی گرم می باشد و همین ازدیاد مصرف نمک (سدیم) است که فشار خون بالا، عوارض قلبی و ناهنجاری های دیگر مثل ازدیاد وزن و سرطان های معده و لوزالمعده و غیره را سبب می گردد.

 

 *دکتر پرویز قدیریان استاد دانشگاه مونتریال در تغذیه، استاد دانشگاه مک گیل در سرطان شناسی، کارشناس سازمان بهداشت جهانی و همکار شهروند است.

www.allnaturalremedies.net

www.cancerriskinfo.com