شهروند ۱۲۴۸
این هفته گروهی از پژوهشگران کانادایی نتیجه بررسی علمی خود را بر روی مصرف نمک و شورخوری و رابطه آن با فشار خون بالا و مرگ و میر زودرس در ژورنال علمی CMA منتشر نموده اند که بیانگر خطرات غیرقابل جبران مصرف بی بند و بار نمک است.

در چند سال گذشته مرتبا اخبار مقالاتی درباره ضرر و زیان نمک و شورخوری و رابطه آن با فشار خون بالا و مرگ و میر زودرس در ژورنال علمی منتشر شده است که بیانگر خطرات غیرقابل جبران مصرف بی بند و بار نمک است.

ما نیز در طی این سال ها مرتبا ضرر و زیان نمک و شورخوری را در همین صفحه به آگاهی خوانندگان عزیز رسانده ایم و این بار آمار و ارقام جدیدتری در این مورد ارائه می گردد. امید است اینگونه خبرهای مستند بتواند تغییراتی در چند و چون رژیم غذایی و همچنین عادت غذایی به وجود آورده و در نتیجه از بروز بسیاری از بیماریها مانند بعضی از سرطانها و مهمتر از همه بروز و پیشرفت فشار خون و سکته قلبی جلوگیری نماید.

طبق گزارش پژوهشگران مورد بحث نسل نوجوان و جوان بیشتر از همه در معرض خطر عوارض شورخوری قرار دارند، زیرا اولا به مزه نمک گرایش داشته و در ثانی به خاطر مصرف زیاد غذاهای از پیش تهیه شده و Fast Food بیش از مقدار لازم و توصیه شده نمک یا سدیم دریافت می دارند. مثلا نمک مورد نیاز روزانه یک جوان ۱۴ ساله حدود ۱۵۰۰ میلی گرم است در صورتی که این شخص بیش از ۴۱۳۰ میلی گرم نمک در روز دریافت می دارد که رقمی است بزرگ و خطرناک.

در بسیاری از کشورهای دنیا دولتها در کنترل مقدار نمک مصرفی به همراه غذاهای از پیش تهیه شده نقش دارند ولی در آمریکای شمالی متاسفانه چنین قانونی وجود ندارد و کمپانیهای مواد غذایی و رستورانها به چند دلیل اصلی به غذاها مقدار زیادی نمک اضافه می نمایند. اول اینکه به خاطر جلوگیری از فاسد شدن غذا و در ضمن به جهت مزه دلپذیری که به غذا می دهد و در نهایت وزنی که در غذاهای بازاری به وجود می آورد سود بیشتری به همراه خواهد داشت. مثلا کمپانی غذایی که هر سال صدها تن روغن بادام زمینی به بازار عرضه می کند، با اضافه نمودن دهها کیلو نمک بسیار ارزان قیمت، نمک را به قیمت روغن بادام زمینی به فروش می رساند. به عبارت دیگر میلیونها تن نمک هر ساله به همراه غذاهای از پیش تهیه شده و صرفا به خاطر نقش آن در افزودن وزن کالا و فروش به قیمت غذاهای اصلی به بازار عرضه می گردد. در این بررسی همچنین معلوم گردیده که به طور کلی هر کانادایی در روز بیشتر از ۳ هزار میلی گرم نمک مصرف می کند که حدود دو برابر مقدار توصیه شده است. کسی که دهها سال به این عادت ادامه می دهد به طور مسلم دچار عوارضی مانند فشار خون بالا و در نتیجه سکته قلبی می گردد.

آمار نشان می دهد که یک نفر از هر ۳ نفر میانسال و یک نفر از هر دو نفر بزرگسال در کانادا به عارضه فشار خون بالا دچار است که با شورخوری و مصرف زیاد نمک رابطه مستقیم دارد.

اگر دولت و وزارت بهداری در کنترل مصرف نمک در غذاهای بازار و رستورانها اقدام ننماید و اوضاع به همین منوال پیش رود، کنترل این قاتل مسلم غیرممکن خواهد بود. به عقیده من به اندازه کافی نمک در همه نوع غذای موجود در بازار وجود دارد که می تواند نیاز بدن را تامین نماید. در این صورت استفاده نمک در منزل باید به شدت کنترل و یا از زندگی حذف گردد. مخصوصا باید نمک دانها را از روی میز غذاخوری برداشت و از کودکی بچه ها را به مصرف غذاهای کم نمک عادت داد. عده بسیار زیادی از مردم به نمک اعتیاد دارند و این اعتیاد به ظاهر بی اهمیت و غیرقابل توجه است ولی سبب مرگ و میر زودرس مردم می شود.


تازه هایی درباره تغذیه و بیماری آلزایمرز


بررسیهای علمی پژوهشگران انگلیسی ثابت کرده که بعضی از ترکیبات موجود در انگور، چای سبز، زردچوبه و کاکائو می توانند از بروز بیماری آلزایمرز جلوگیری کنند. مهمترین ماده مورد بحث در این غذاها Epicatechin است که نقش مهمی در پیشگیری این بیماری خسته کننده دارد.

آنطور که مسلم است بیماری آلزایمرز در اثر انباشته شدن پروتئین چسبنده ای در مغز به وجود می آید که Amyloid Plaques نام دارد و Epicatechin از انباشته شدن پروتئین مورد بحث در مغز و در نهایت بروز پلاک ها جلوگیری می کند. اپیکاتوشین موجود در غذاها، مخصوصا انگور، و چای سبز و زردچوبه که از خانواده فلاوونوئیدها و آنتی اکسیدانی است قوی، نقش مهمی در بهزیستی و سلامتی بدن دارد و پژوهشگران هر روز بیشتر و بهتر به خواص آن پی می برند.

در عین حال مقاله ای در ژورنال بیماری آلزایمرز به چاپ رسیده و نشانگر آن است که ویتامین D و زردچوبه نه تنها در پیشگیری بروز پلاکها در مغز نقش دارند، بلکه در بیماران مبتلا به آلزایمرز که در مغزشان عوارضی به وجود آمده موثر بوده و سبب از بین رفتن آنها می شوند. این خبر بسیار مهم و امیدوارکننده فصل جدیدی را در پیشگیری و درمان بیماری آلزایمرز گشوده و دانشمندان می توانند با ادامه بررسیهای علمی خود داروی موثری برای درمان این بیماری که سبب فراموشی مطلق می شود، کشف نمایند.

در بین غذاهایی که در جلوگیری و توقف حرکت بیماری آلزایمرز نقش دارند، زردچوبه در صدر جدول قرار دارد، زیرا دهها تحقیق پزشکی در مراکز پزشکی دنیا بر روی این ادویه جالب انجام گرفته و ادامه دارد. خاصیت ضد التهابی زردچوبه به همراه خواص دیگر آن و در کنار ویتامین D و چای سبز معجونی را به وجود می آورد که نه تنها در سلامتی مغز نقش دارد، بلکه در سلامتی و بهزیستی بدن و پیشگیری و درمان بسیاری از ناهنجاریهای بدن موثر خواهد بود. خوشبختانه دانشمندان و پژوهشگران طب مدرن در سالهای اخیر گرایشی به سوی داروهای طبیعی و گیاهی نشان داده اند که امیدوارکننده است.


نقش حشره کش های طبیعی موجود در گیاهان در سلامتی و بهزیستی


بسیاری از گیاهان به خاطر مبارزه با حشرات و حتی میکربها، در خود مواد شیمیایی مخصوصی می سازند و بدینوسیله سالم مانده و فاسد نمی شوند. در این میان هویج، نعناع و Rosemary بیشتر از همه مطالعه شده اند. دانشمندان پژوهشهای دامنه داری را در این زمینه آغاز کرده اند که در آینده به جای حشره کش های شیمیایی بتوانند از مواد و ترکیبات حشره کش های طبیعی موجود در گیاهان استفاده نمایند که نه تنها سبب ناهنجاریهایی در طبیعت و انسان نمی شود بلکه موجب سلامتی و بهزیستی می گردد. اخیرا عده ای از پژوهشگران معتقدند که این ماده طبیعی موجود در هویج است که از بروز بسیاری از بیماریها جلوگیری می کند نه بتاکاروتن و ترکیبات موجود در آن. در حال حاضر توصیه می شود که برای مبارزه با حشرات می توان مقداری از عصاره یا پودر گیاهان ذکر شده در بالا را در مقداری آب حل کرده و بر روی شاخه و برگ گیاهان پاشید تا از حمله حشرات و قارچ ها و میکربها جلوگیری گردد.

ما می دانیم که حشره کش های شیمیایی سبب بسیاری از بیماری ها مانند آلزایمرز، سرطان و ناهنجاری های مغز و اعصاب می شوند. حال اگر ترکیبات طبیعی موجود در گیاهان که خاصیت ضد باکتری و حشره و قارچ و غیره دارند جانشین حشره کش های شیمیایی شوند انقلابی در بهزیستی و سلامتی بشر و حتی حیوانات و محیط زیست، به وجود می آورد.

از قرار معلوم حشره کش های گیاهی در مزارع اطراف ونکوور کانادا تجربه شده و استفاده می گردد و توت فرنگی و گوجه فرنگی و اسفناج و سبزیهای دیگر به وسیله این دسته از حشره کش ها محافظت می شوند. جالب اینکه حشره کش های گیاهی به راحتی به وسیله شستن سبزیجات پاک می شوند و به همراه غذا به بدن نمی رسند. در ضمن از محلول تهیه شده حشره کش های گیاهی می توان در منزل برای مبارزه با حشرات استفاده نمود. برای اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید به سایت زیر مراجعه نمایید.

www.naturalnews.com



* دکتر پرویز قدیریان استاد دانشگاه مونتریال در تغذیه و استاد دانشگاه مک گیل در سرطان شناسی و کارشناس سازمان بهداشت جهانی است.

EPIDEMIOSEARCH@yahoo.com