صدای امریکا: وزارت خارجه ایالات متحده در اطلاعیه ای از کارکنان خود که در عراق حضورشان ضروری نیست، خواست که این کشور را ترک کنند.
به گزارش رویترز، هنوز جزیئات بیشتری از این اطلاعیه و دلایل اتخاذ چنین تصمیمی منتشر نشده است. این بیانیه پس از آن صادر میشود که طی هفتههای اخیر تنش میان ایالات متحده و جمهوری اسلامی در منطقه بالا گرفته است. مقامهای ایالات متحده میگویند اطلاعاتی دارند که نشان میدهد خطر تهدیدهای ایران جدیتر از گذشته است. این هفته یکبار کشتی ها در بندر فجیره امارات هدف خرابکاری قرار گرفتند و بعد به تاسیسات نفتی عربستان سعودی حمله شد. درباره خرابکاری هنوز اطلاعات قطعی نیست اما گروه حوثی های یمن که از حمایت جمهوری اسلامی ایران برخوردارند، مسئولیت حمله به تاسیسات نفتی عربستان را بر عهده گرفتند.
آمریکا میگوید جهت آمادگی برای واکنش در صورت حمله احتمالی ایران یا عوامل نیابتی آن به منافع آمریکا و متحدانش، اقدام به تقویت نیروهای رزمی دریایی و هوایی آمریکا در خلیج فارس کرده است.
ایالات متحده با اعزام ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن و بمب افکنهای ب۵۲ به خاورمیانه، آرایش نظامیاش در منطقه را در پاسخ به آنچه نشانههای نگرانکننده از قصد و تدارک احتمالی ایران برای حمله به مواضع و نیروهای آمریکایی عنوان شده، تقویت میکند.
علاوه بر این وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، یک سامانه دفاع موشکی پاتریوت و یک ناوگان رزمی نیروی دریایی که پیشتر آبهای خلیج فارس را ترک کرده بود به منطقه بازگردانده است.
طی روزهای اخیر یک «عملیات خرابکارانه» علیه چهار کشتی تجاری در آبهای بندر فجیره در امارات متحده عربی رخ داد. همچنین شبهنظامیان حوثی مورد حمایت ایران اقدام به حمله با پهپاد به لولههای انتقال نفت عربستان سعودی کردهاند.
ساعتی بعد از اقدام آمریکا، هلند نیز مقر دیپلماتیک خود در بغداد عراق را تعطیل کرد
تنها ساعتی بعد از اعلام وزارت خارجه آمریکا برای خروج کارکنان غیرضروری خود از بغداد پایتخت عراق، هلند نیز اعلام کرد سفارت خود را تعطیل می کند.
وزارت خارجه هلند اعلام کرد این تصمیم به دلایل امنیتی گرفته شده است.پیش از هلند، ارتش آلمان نیز اعلام کرده بود برنامه آموزش نیروهای عراقی را متوقف کرد. دلیل این اقدام متشنج شدن اوضاع منطقه اعلام شد.
روز چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت، ابتدا آمریکا اعلام کرد به خاطر تهدیدات موجود تصمیم گرفته که کارمندان غیرضروری را از عراق خارج کند.
تصمیم آمریکا پس از آن گرفته شد که طی هفتههای اخیر تنش میان ایالات متحده و جمهوری اسلامی در منطقه بالا گرفته است. مقامهای ایالات متحده میگویند اطلاعاتی دارند که نشان میدهد خطر تهدیدهای ایران جدیتر از گذشته است.
این هفته یکبار کشتی ها در بندر فجیره امارات هدف خرابکاری قرار گرفتند و بعد به تاسیسات نفتی عربستان سعودی حمله شد. درباره خرابکاری هنوز اطلاعات قطعی نیست اما گروه حوثی های یمن که از حمایت جمهوری اسلامی ایران برخوردارند، مسئولیت حمله به تاسیسات نفتی عربستان را بر عهده گرفتند.
آمریکا میگوید جهت آمادگی برای واکنش در صورت حمله احتمالی ایران یا عوامل نیابتی آن به منافع آمریکا و متحدانش، اقدام به با تقویت نیروهای رزمی دریایی و هوایی آمریکا در خلیج فارس کرده است.
ایالات متحده با اعزام ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن و بمب افکنهای ب۵۲ به خاورمیانه، آرایش نظامیاش در منطقه را در پاسخ به آنچه نشانههای نگرانکننده از قصد و تدارک احتمالی ایران برای حمله به مواضع و نیروهای آمریکایی عنوان شده، تقویت میکند.