صدای امریکا: سها مرتضایی، دانشجوی ستاره دار دانشگاه تهران و دبیر شورای صنفی مرکزی دانشجویان این دانشگاه که از اواخر آبان ماه در بازداشت به سر میبرد، در اعتراض به روند ناعادلانه رسیدگی به پروندهاش دست به اعتصاب غذا زده است.
بر اساس اخبار منتشر شده در شبکههای اجتماعی این دانشجوی ستاره دار دانشگاه تهران در یک تماس تلفنی و با نوشتن نامهای به بازپرس دادسرای اوین به ناعدالتی در پرونده خود اعتراض کرد و اعلام کرده است که تا زمان تعیین تکلیف دست به اعتصاب غذا میزند.
سها مرتضایی در نامه خود به بازپرس دادسرای اوین با اشاره به اینکه به دلیل نداشتن توان تامین وثیقه مقامات موظفند او را به قید تعهد آزاد کنند نوشته است: «آنچه من اکنون شاهدش هستم همان بی عدالتی و تبعیضی است که برای آن زندانی شدهام. چون توان مالی تامین وثیقه را ندارم باید در زندان بمانم. در اعتراض به این روند ناعادلانه تا زمان تعیین تکلیف دست به اعتصاب غذا میزنم.»
به گزارش کانال تلگرامی شوراهای صنفی دانشجویان کشور، روز شروع اعتصاب غذای خانم مرتضایی با توجه به قطع بودن تلفن زندان معلوم نیست و نگرانی در مورد سلامت وی به شدت افزایش پیدا کرده است.
پیش از این صدای آمریکا با انتشار مطلبی در توئیتر از وخامت وضعیت جسمی این فعال دانشجویی، که از بیماری قلبی رنج میبرد، خبر داده بود.
از سوی دیگر اوایل آذر ماه خانواده این دانشجوی ستاره دار با احضار از سوی حراست و معاونت فرهنگی دانشگاه تهران تحت فشار و تهدید قرار گرفتند تا با امضا کردن برگهای موافقت کنند که خانم مرتضایی «از طرف دانشگاه تهران» به جای زندان به «بیمارستان روانی» منتقل شود.
سها مرتضایی در حاشیه اعتراضات اخیر مردمی در تاریخ ۲۷ آبان ماه در خوابگاه دانشجویی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است، او پیش از بازداشت در پی محرومیت از تحصیل در مقطع دکترا بیش از ده روز با به همراه داشتن پلاکارد در مقابل کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران دست به تحصن زده بود.
او پیشتر از نیز در جریان اعتراضات دیماه سال ۹۶ بازداشت و شهریورماه سال گذشته از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به شش سال زندان و دو سال محرومیت از عضویت در احزاب و گروههای سیاسی محکوم شده بود.
بهمن سال گذشته سازمان عفو بینالملل در گزارشی، سال ۲۰۱۸ را «سال شرم» جمهوری اسلامی نامید و اعلام کرد در این سال بیش از هفت هزار نفر، اعم از شرکتکنندگان در تظاهرات، دانشجویان، روزنامهنگاران، فعالان حقوق زنان، فعالان محیط زیست، فعالان کارگری و فعالان حقوق قومی و اقلیتهای مذهبی، در ایران بازداشت شدهاند.