صدای امریکا: نهاد جهانی مبارزه با پول‌های کثیف روز جمعه دوم اسفند ماه و پس از آن که جمهوری اسلامی به موازین مرتبط برای مبارزه با تامیم مالی تروریسم تن نداد، نام ایران را بار دیگر به فهرست سیاه خود اضافه کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، گروه ویژه اقدام مالی علیه پولشویی (اف ای تی اف) مستقر در پاریس این تصمیم را پس از سه سال هشدار و دادن وقت اضافی به تهران برای تصویب اسناد مربوطه اتخاذ کرده است.

اف ای تی اف نهادی بین‌المللی است که علیه پولشویی و تامین مالی تروریسم فعالیت می‌کند و از کشورهای جهان می‌خواهد کنوانسیون‌های پالرمو و مبارزه با تامین مالی تروریسم را پذیرفته و از مفاد آن پیروی کنند.

محمود واعظی، رئیس دفتر حسن روحانی، پیشتر در صبح روز جمعه در واکنش به وضعیت جدید ایران گفته بود: «شرایط از آن چه امروز هست،‌ بدتر خواهد شد». او گفت این وضعیت «ممکن است فشار اندکی بر تلاش‌های دولتی بگذارد.»

اظهارنظر آقای واعظی مبنی بر «فشار اندک» در حالی منتشر می‌شود که مقام‌های دولت پیش از این بارها درباره قفل شدن فضای اقتصادی و فشار شدید ناشی از بازگشت ایران به این فهرست سیاه هشدار داده بودند.

در نشست گروه ویژه اقدام مالی بیش از ۸۰۰ نماینده از ۲۰۵ کشور جهان و سازمان‌های بین‌المللی نظیر صندوق بین‌المللی پول، سازمان‌ ملل و بانک جهانی حضور دارند.

تهران در سه سال اخیر از این نهاد خواسته بود بازگرداندن نام ایران به فهرست سیاه را به تعویق بیاندازد، تا با اصلاحاتی آن را تصویب کند. اما کشمکش میان نهادهای مختلف حکومتی داخل ایران در نهایت مانع تحقق این وعده شد.

این گروه در سال ۲۰۱۶ نام ایران را از فهرست سیاه خارج کرد تا بتواند تصمیم‌گیری کند. بازگشت به لیست سیاه، دسترسی ایران را به نظام مالی و بانکی بین المللی، از آنچه که به دلیل تحریم‌ها هست، دشوارتر می‌کند.

گروه ویژه اقدام مالی در بیانیه امروز در عین حال درها را برای ایران باز گذاشته و گفته اگر به دو کنوانسیون مذکور بپیوندد درباره گام‌های بعدی، از جمله تعلیق دوباره آن از فهرست سیاه، تصمیم خواهد گرفت.