استاندار فارس: قرنطینه نیازمند مصوبه شورای عالی امنیت ملی است
صدای امریکا: در حالی که آمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایران همچنان رو به افزایش است و دولت از اعلام قرنطینه استانهای درگیر همهگیری بیماری سر باز میزند، نمایندگان و مسئولان استانی برخی از استانها از جمله فارس خواستار قرنطینه فوری استان خود شدهاند.
بهرام پارسایی، نماینده شیراز در مجلس، از استاندار فارس خواست که این استان را قرنطینه کرده و برای جلوگیری از همهگیری کرونا در آن از ورود به این استان جلوگیری کند تا به گفته او «فارس، تبدیل به گیلان بعدی نشود.»
علی اکبری، یکی دیگر از نمایندگان شیراز، نیز از درخواست چهار نماینده شیراز از مسئولان استانی برای مدیریت ورودیها و خروجیهای شهر خبر داد.
به گزارش ایسنا، شهردار شیراز نیز خواستار توقف کامل جابه جایی مسافر از شهرهای آلوده کشور به شیراز شد و این اقدام را یک گام اثرگذار در مهار کروناویروس دانست. حیدر اسکندرپور توقف انتقال مسافر به شیراز را امری حیاتی خواند که «حتی نباید به فردا موکول شود.»
با این حال، استاندار فارس گفت که برخی مطالبات مبنی بر مسدود کردن ورودیهای استان نیازمند مصوبه شورای امنیت ملی است.
در روزهای گذشته برخی از نمایندگان از قرنطینه نکردن استان های قم و گیلان به شدت انتقاد کردند.
در دو روز گذشته، مجمع نمایندگان گیلان، تعدادی از نمایندگان تهران، نماینده بهشهر و برخی دیگر از نمایندگان مجلس خواستار قرنطینه شدن استان های گیلان، مازندران، قم، تهران و استانهای بحرانی شده بودند.
با وجود درخواست های متعدد و در حالی که بسیاری از کشورها مناطق بحرانی در شیوع ویروس کرونا را قرنطینه کرده اند، مقامات جمهوری اسلامی هنوز از قرنطینه کردن استانهای کانون بحران و حتی بستن مراکز مذهبی پرتردد خودداری میکنند.
در روزهای گذشته دو نماینده مجلس بدون نام بردن از فردی خاص به فرد یا افرادی اشاره کردند که مانع از قرنطینه شدن شهر قم در آغاز بحران شیوع ویروس کرونا در این شهر شدند.
غلامرضا حیدری، با اشاره به نامه دادستان کل به وزیر بهداشت که در آن اخلال در نظام سلامت را در حد افساد فیالارض دانسته بود، پرسید: «کسی که در قم مانع ایجاد محدودیتها شد و نگذاشت کرونا در نطفه خفه شود، حکمش چه میشود؟»
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی، نماینده رشت، نیز دو روز پیش با اشاره به شیوع ویروس کرونا از قم به دیگر شهرها، گفت: «کسی که مانع این امر شد ظلم بزرگی به کشور کرده است.»
از زمان اعلام رسمی شیوع کرونا در ایران، مردم مقامات جمهوری اسلامی را به پنهانکاری در این مورد و دادن اطلاعات غلط متهم کردند.