گزارشی از وضعیت صبا کرد افشاری و راحله احمدی در زندان
بنا بر اظهارات یک منبع مطلع، وضعیت سلامت صبا کرد افشاری در زندان نامناسب است و مادرش راحله احمدی نیز با آن که محکومیت کمتر از ۵ سال دارد، به مرخصی اعزام نمیشود.
یک منبع مطلع که به دلایل امنیتی نخواست نامش فاش شود به بخش فارسی صدای آمریکا گفت، صبا کرد افشاری، فعال مدنی زندانی در ایران، که از بازداشتهای پیشین خود با مشکل گوارشی و معده روبرو بود، چند بار در زندان دچار خونریزی معده شده است. به گفته این منبع از جمله دلایل این بیماریها موارد حبس انفرادی بلندمدت، شکنجههای روانی، و فشارهای عصبی وارده بر این فعال مدنی در زندان بوده است. افزون بر این، از دستکم یک سال و نیم پیش که خانم کرد افشاری به بند زنان زندان اوین منتقل شده، وضعیت او حادتر شده است.
این منبع آگاه گفت که پس از انتقال صبا کردافشاری به بند زنان بر اساس آزمایشی که در بهداری زندان صورت گرفت مشخص شد او خونریزی داخلی معده و روده دارد. همان زمان اعلام شد از آن جا که بهداری زندان تجهیزات کاملی ندارد خانم کرد افشاری باید برای درمان به بیمارستانی خارج از زندان اعزام و در آن جا مداوا شود. اما به گفته این منبع آگاه، یک سال و نیم با این موضوع مخالفت شده بود و هر بار به خانواده و وکیل او گفته میشد که انتقال زندانی سیاسی به بیمارستانی خارج از زندان باید با موافقت و دستور دادستانی انجام شود.
این منبع آگاه افزود، پس از یک سال و نیم انتظار، و پس از موافقت دادستانی، این فعال مدنی برای معالجه به بیمارستان طالقانی منتقل شد. در آنجا پزشک معالج اعلام کرده بود که او دچار خونریزی داخلی شده است و باید آزمایشهایی همچون آندوسکوپی و کولونوسکوپی انجام شود. اما با آن که خانم کردافشاری تا به امروز دستکم سه بار به بیمارستان منتقل شده است، این آزمایشها به دلایل غیرموجهی مانند دیر انتقال یافتن به بیمارستان و یا کمبود پول برای درمان، انجام نشده است و این فعال مدنی در حال حاضر وضعیت جسمی مناسبی ندارد.
بی عدالتی در حکمی که شکسته شده بود
این منبع مطلع در رابطه با وضعیت این فعال مدنی زندانی به صدای آمریکا گفت، قاضی افشاری ریاست دادگاه انقلاب در ابتدا صبا کرد افشاری را به ۲۴ سال زندان که ۱۵ سال از این حکم قابل اجرا بود محکوم کرد، این حکم اسفند ماه سال گذشته در دادگاه تجدید نظر به ۹ سال کاهش یافت، حکمی که تنها ۷ سال و شش ماه آن قابل اجرا بود. اما خرداد ماه سال جاری نامهای از دادسرا به صبا در زندان داده شده که بر اساس آن بار دیگر حکم ۲۴ سال زندان که ۱۵ سال آن قابل اجرا است به او ابلاغ شده است.
به گفته این فرد مطلع، خانواده و وکیل با شنیدن این خبر برای پیگیری مجدد پرونده و حکم جدیدی که به این زندانی ابلاغ شده بود به قوه قضائیه، دادگاه، دادسرا و حتی زندان مراجعه کردند؛ به گفته این منبع «جالب اینجا بود که ابلاغیه ای که به صبا و وکیل او اسفند ماه گذشته مبنی بر شکسته شدن حکم ارسال شده بود، از پرونده حذف شده و مقامات این ابلاغیه را کتمان میکردند.»
این منبع آگاه به صدای آمریکا گفت، پس از آن که مقامات نتوانستند هیچ پاسخ قانع کنندهای به خانواده و وکیل ارائه دهند، وکیل پرونده دستکم سه هفته پیش درخواست اعاده دادرسی را به دیوان عالی ارسال کرده است و در حال حاضر منتظر پاسخی از دیوان عالی است.
این فرد مطلع در رابطه با وضعیت پرونده راحله احمدی، فعال مدنی زندانی و مادر صبا کرد افشاری، نیز به صدای آمریکا گفت، با آن که محکومیت خانم احمدی زیر ۵ سال است و او از اواخر بهمن ماه سال گذشته به زندان اوین منتقل شده است، اما تا به امروز با مرخصی او موافقت نشده است، این درحالی است که بر اساس بخشنامه اسفند ماه قوه قضائیه جمهوری اسلامی، زندانیان سیاسی که محکومیت آنها زیر ۵ سال است میتوانند به مرخصی اعزام شوند.
پیشتر صدای آمریکا اعلام کرده بود، راحله احمدی، مادر این فعال مدنی زندانی، نیز روز شنبه ۲۶ بهمن ماه پس از حضور در شعبه ۳ اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب تهران بازداشت و جهت تحمل دوران محکومیت خود به زندان اوین منتقل شده است. وی پیشتر توسط دادگاه انقلاب تهران به ۴ سال و دو ماه زندان محکوم شده بود.
به گفته این منبع آگاه، خانواده این دو زندانی سیاسی بارها برای درخواست مرخصی این دو فعال مدنی به دادیار زندان، که مسئول مرخصی زندانیان است، مراجعه کردهاند؛ اما همه این تلاشها بینتیجه بوده و با مرخصی خانم احمدی و صبا کرد افشاری موافقت نشده است.
این فرد مطلع در رابطه با فشارهای وارد شده به خانواده زندانیان سیاسی و مدنی از جمله صبا کردافشاری و راحله احمدی میگوید: «جمهوری اسلامی میخواهد شدیدترین فشارها را به زندانیان سیاسی و خانواده آنها وارد کند تا آنها سکوت کنند و صدایشان به جایی نرسد. کارهایی که جمهوری اسلامی با زندانیان و خانوادههای آنها میکند مانند شکنجه است. وقتی مادری را با فرزند بیمارش در زندان رها میکنند، این شکنجه است. مادری که میبیند فرزندش به دلیل بیماری گوارشی نمیتواند غذا بخورد، این برای او یک عذاب است. آنها فقط میخواهند به زندانی و خانواده او شکنجه روحی و روانی وارد کنند.»
ایالات متحده بارها و در موارد مختلف برخوردهای خشونت آمیز و سرکوب گسترده معترضان و فعالان مدنی، و نیز نقض مکرر و مداوم حقوق شهروندان ایران توسط رژیم حاکم بر آن کشور را محکوم کرده است.
صدای امریکا