هفتاد و هفت روز از بازداشت شیوا نظرآهاری، فعال حقوق بشر، روزنامهنگار و وبلاگنویس میگذرد. او در این مدت به غیر از چند تماس تلفنی. . .
شهروند ۱۲۴۵ – پنجشنبه ۳ سپتامبر ۲۰۰۹
فعالین ایرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا و آمریکای شمالی، سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان و کمیته گزارشگران حقوق بشر طی بیانیه ای مشترک به ادامه بازداشت روزنامه نگاران و فعالان حقوق بشر از جمله شیوا نظرآهاری اعتراض کردند و خواستار آزادی آنها گردیدند. در این بیانیه آمده است:
هفتاد و هفت روز از بازداشت شیوا نظرآهاری، فعال حقوق بشر، روزنامهنگار و وبلاگنویس میگذرد. او در این مدت به غیر از چند تماس تلفنی کوتاه با خانواده و یک ملاقات کوتاه از حق ملاقات با خانواده و بویژه وکیلش محروم بوده است. وضعیت او در بازداشتگاه و شرایط بازجویی از او برای ما نامشخص است و خبرهای منتشر شده در مورد شرایط بازداشتگاهها و بازجوییها نگرانی ما را افزونتر کرده است.
جرم نابخشودنی شیوا نظر آهاری اما که اینک به دلیل آن بیش از دو ماه است که در سلول انفرادی به سر میبرد، دفاع پیگیر و مستمر از حقوق بشر است. حضور شیوا در کمیته گزارشگران حقوق بشر، جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان، شورای دفاع از حق تحصیل و کمپین یک میلیون امضا نشان از وجودی انسانی و مسئول دارد که هر کجا لازم باشد برای دفاع از حقوق انسانها حضور دارد.
بازداشتها، احضارها، محرومیت از ادامهی تحصیل، تماسهای تلفنی تهدیدآمیز و اینک بیش از دو ماه به بند کشیده شدن در شرایطی نامعلوم و سلولی انفرادی نتیجهی مبارزهی ادامهدار و خستگیناپذیر او بوده است. جان او بی شک از پرداخت چنین تاوانی برای بهتر زیستن انسانها پشیمان نیست با این وجود وضعیتی که شیوا نظرآهاری در آن به سر میبرد آیینهی تمام نمای وضعیت آنانی است که زندگی بهتری را نه برای خود بلکه برای دیگران آرزو دارند.
شیوا نظرآهاری یکی از دهها روزنامهنگار و فعال حقوق بشری است که پس از آغاز جنبش اعتراضی مردم ایران به بند کشیده شده تا روند اطلاعرسانی غیردولتی و غیررسمی مختل شود. چنین است که به نظر ما جرم اصلی او مانند دیگر فعالان حقوق بشر و روزنامهنگاران در بند، بیان صریح و بی واسطهی واقعیت بوده است. محمدصدیق کبودوند، کیوان صمیمی، احمد زیدآبادی، عبدالله مومنی، محمدعلی دادخواه، ناصح فریدی، سعید متینپور و دهها فعال حقوق بشر و روزنامهنگار زندانی دیگر نیز چنین بودهاند.
ما ضمن محکومیت نقض گسترده، مستمر و برنامه ریزی شده حقوق بشر در ایران و برخورد سرکوبگرانه و اعمال فشار بر فعالین حقوق بشر، نگرانی عمیق خود را نسبت به ادامهی بازداشت شیوا نظرآهاری و دیگر فعالان مدنی و حقوق بشر اعلام داشته و تمامی جوامع و سازمانهای بینالمللی، داعیان و نهادهای حامی حقوق بشر را به توجه به شرایط نابسامان این عرصه و اقدام قاطع و موثر در این زمینه فرا می خوانیم.
گفتنی ست رونوشت این بیانیه به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، سازمان عفو بین الملل، دیده بان حقوق بشر،گزارشگران بدون مرز و شورای حقوق بشر اتحادیه اروپا ارسال شده است.