بی بی سی: با راهیابی عزت الله اکبری به فینال وزن ۷۴ کیلوگرم مسابقات کشتی قهرمانی جهان در مجارستان، تیم ملی کشتی آزاد بالاتر از روسیه و پس از ۴۸ سال بیرون از ایران، قهرمان رقابتهای کشتی آزاد شد.
اکبری در نیمه نهایی قرباناف کشتی گیر ازبک را در مسابقهای نزدیک با نتیجه ۴ بر ۳ شکست داد و به فینال این وزن راه پیدا کرد. به این ترتیب بدون در نظر گرفتن نتیجه مسابقه فینال، ایران امتیازات بیشتری نسبت به روسیه کسب خواهد کرد.
عزت الله اکبری با پیروزی مقابل کشتی گیرانی از مولداوی، گرجستان و کوبا به یک چهارم نهایی این وزن رسیده بود.
نماینده ایران در وزن ۷۴ کیلو گرم در یک هشتم نهایی ۵ بر ۲ یونیرکی مورا بلانکو کشتی گیر کوبایی را مغلوب کرد. پیش از این اکبری در اولین کشتی خود، الکساندر بورکا از مولداوی را با نتیجه ۱۰ بر ۲ شکست داده بود.
او در مرحله بعدی این وزن یاکوب ماکاراشویلی کشتیگیر گرجستانی را با نتیجه ۷ بر صفر مغلوب کرده بود.
شانس روسیه برای قهرمانی پس از حذف سابا هوژبتی کشتی گیر وزن ۷۴ کیلوگرم این تیم، کم رنگ شد. این کشتی گیر روس در دور دوم مغلوب یادا نارسینگ از هند شد و با توجه به باخت نماینده هند در وزن ۷۴ کیلو مقابل جوردن باروس، هوژبتی شانس کسب مدال برنز را از دست داد.
در این دوره از مسابقات کشتی قهرمانی جهان در مجارستان، رضا یزدانی در ۹۶ و حسن رحیمی در ۵۵ کیلوگرم موفق به کسب مدال طلا شدند و مسعود اسماعیل پور در ۶۰ و احسان لشگری در ۸۴ کیلوگرم برنز گرفتند.
پیش از این ایران مسابقات جهانی ۱۹۶۱ یوکوهاما، ۱۹۶۵ منچستر، ۱۹۹۸ و ۲۰۰۲ تهران چهار بار قهرمان کشتی آزاد جهان شده بود.
آخرین قهرمانی ایران به مسابقات جهانی تهران در سال ۲۰۰۲ باز میگردد، تیم ملی کشتی آزاد ایران ۴۸ سال بود که خارج از خانه نتوانسته بود به قهرمانی دست پیدا کند.
اولین زن ایرانی در مسابقه بینالمللی سهگانه شرکت کرد
بی بی سی: شیرین گرامی، اولین زن ایرانی است که از سوی اتحادیه بین المللی ورزش سه گانه مجوز حضور در این مسابقات را دریافت کرد و امروز ۱۵ سپتامبر در مسابقات جهانی قهرمانی این رشته در هاید پارک لندن شرکت کرد.
شیرین گرامی در حالی که پوشش اسلامی به تن داشت همراه با ۸۵۰۰ ورزشکار دیگر از ۸۳ کشور مختلف در مرحله نهایی این دوره از مسابقات که شامل ۱۵۰۰ متر شنا، ۴۰ کیلومتر دوچرخه سواری و ۱۰ کیلومتر دو است، شرکت کرد.
شهریار صیامی، خبرنگار بی بی سی که در هاید پارک حضور داشت گفت: “در ابتدای مسابقه نام او به عنوان اولین ورزشکار زن از ایران در مسابقات سه گانه خوانده شد و مورد تشویق بسیار گرم تماشاچی ها از کشورهای مختلف قرار گرفت.”
خانم گرامی که با پوششی متفاوت با سایر ورزشکاران وارد میدان شد با همکاری برگزارکنندگان خود را برای مرحله شنا آماده کرد.
مسئولین اتحادیه بین المللی سه گانه در یک متری خط شروع شنا یک چادر گذاشته بودند تا گرامی در آن لباس غواصی بپوشد و در یک متر بعد از پایان خط شنا هم چنین چادری قرار دادند تا او در فضایی محفوظ لباس خود را عوض کند.
پیش از این به دلیل مشکل عدم پذیرش پوشش اسلامی در بخش شنا، زنان ورزشکار ایرانی فقط در ماده دوگانه شرکت می کردند.
این خبر با بازتاب گسترده ای در رسانه های خارجی همراه بوده است که حضور یک زن ایرانی در مسابقات بین المللی ورزش سه گانه را رویدادی مهم در تاریخ ورزش ایران توصیف کرده اند.
روزنامه گاردین، چاپ لندن، روز پنجشنبه از مکاتبات چند ماهه مسوولان ورزش ایران برای حضور شیرین گرامی با پوشش اسلامی در این مسابقات خبر داد.
روزنامه گاردین که این حضور را “تاریخ ساز” خوانده، نوشته است که خانم گرامی از چهار ماه پیش با وزارت ورزش و جوانان ایران برای جلب رضایت آنها در تماس بوده است.
این روزنامه در بخشی از این خبر به گفتگویی با این ورزشکار پرداخته و نوشته است که او در راستای همین تلاش ها چند هفته پیش به ایران سفر کرده بود.
شیرین گرامی در این باره به گاردین گفت: “وقتی شخصا در دفتر آنها حضور یافتم، مسئولان متوجه شدند که من کاملا در این امر جدی هستم و حاضرم برای شرکت در این مسابقات هر تلاشی را انجام دهم.”
امروز خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) به نقل از محمدعلی صبور، سرپرست فدراسیون سه گانه، خبر دریافت مجوز شیرین گرامی را تایید کرد.
آقای صبور گفت که مسئولان اتحادیه بین المللی سه گانه ساعتی پیش از آغاز مسابقه تمام مجوزهای لازم برای شرکت گرامی را صادر کردند و او به عنوان ملی پوش سه گانه ایران درمسابقات لندن حاضر شده است.