سفارت کانادا در ماه ژوئن درخواست پناهندگی خانواده آیلان را رد کرده بود

یورونیوز: تصویر جسد آیلان کردی، کودک سه ساله ای که در سواحل بودروم ترکیه پیدا شد جهان را شوکه کرده است.syrian-kurd-kid-death

تصویری که شاید بتواند حساسیت های اروپا را درارتباط با تراژی پناهجویان تغییر دهد. آیلان کردی سه ساله به همراه خانواده اش از کوبانی گریخته بود.

روزنامه های اروپایی روز پنج شنبه تصویر شوک آور جسد آیلان را در صفحه اول خود منتشر کردند. این تصویر در شبکه های اجتماعی واکنش های گسترده ای شامل همدردی و خشم از انفعال کشورهای توسعه یافته در کمک به پناهجویان برانگیخته است.

قایقی که این کودک به همراه مادر، برادر پنج ساله و ۹ پناهجوی دیگر سوار آن بودند در دریا غرق شد. برادر و مادر آیلان و پنج پناهجوی دیگر در این حادثه کشته شدند.

عبدالله پدر این کودک که از این حادثه جان سالم به در برده می گوید: «من بلند شدم سعی کردم هدایت قایق را در دست بگیرم اما امواج بسیار بلند بود و قایق واژگون شد. همسرم و بچه ها را در آغوشم گرفتم و بعد فهمیدم که همه آنها مرده اند. خواسته ام این است که در کنار بچه هایم باشم، نزدیک آرامگاهشان. این تمام خواسته من است.»

بستگان این کودک گفته اند که سفارت کانادا در ماه ژوئن درخواست پناهندگی آنها را رد کرده بود. این موضوع وزیر مهاجرت کانادا را بر آن داشت کمپینی را که برای انتخاب مجددش برپا کرده بود برای بررسی اینکه چرا درخواست این خانواده رد شده به حالت تعلیق درآورد.

همانند عکس «دختر اسیر» که در سال ۱۹۷۲ توسط نیک اوت در ویتنام گرفته شده بود و یا کودک سودانی که کرکسی انتظارش را می کشد، عکس کوین کارتر از جسد آیلان کردی تاثیری جهانی بر جای گذاشته است.

 

عبدالله کردی پدری که همسر و دو فرزندش را در راه فرار به اروپا از دست داد

عبدالله کردی پدری که همسر و دو فرزندش را در راه فرار به اروپا از دست داد

بلاتکلیفی پناهجویان در بوداپست، هیچ قطاری عازم مرزهای غربی نیست

یورونیوز: سرانجام پس از دو روز انتظار، ورودی اصلی ایستگاه راه آهن بوداپست صبح پنج شنبه در ساعت ۸ و ۱۵ دقیقه به روی حدود دو هزار مهاجری که از سه شنبه گذشته در این مکان متوقف شده بودند، باز شد.

به این ترتیب صدها مهاجر که به دنبال ورود به اروپای غربی هستند بسوی سکوها هجوم آوردند، آنهم درحالیکه هیچ قطاری عازم مرزهای اروپای غربی نیست.»

انتظار دو روزه و کمبود امکانات اولیه بویژه مواد غذایی، تنش میان مهاجران را تشدید کرده است.

عارف، پناهنده سوری می گوید: «رفتار پلیس با ما بسیار خشن است، بویژه با مردم سوریه. من اهل سوریه هستم، من استاد دانشگاهم، اما به نظر می رسد از نظر آنها ما انسان نیستیم.»

محمد، دیگر پناهنده سوری نیز می گوید: «هیچکس به ما کمک نمی کند. آنها همه دروغگو هستند. آنها درباره حقوق بشر و حقوق بین الملل سخن می گویند، اما به کدام حقوق بشر و حقوق بین المللی احترام می گذارند؟»

مهاجران که عمدتا از کشورهای افغانستان، عراق و سوریه خود را به مجارستان رسانده اند امیدوارند بتوانند وارد کشورهای توانمندی همچون اتریش و آلمان شوند