تارنگار تخصصی حقوق بشر: ۳۱ تن از فعالان برجسته ایرانی با انتشار بیانیهای ضمن انتقاد از نقض مکرر حقوق مندرج در مفاد اعلامیه جهانی حقوق بشر توسط حکومت ایران، از مطالبات «آرش صادقی» و «مرتضی مرادپور» حمایت کردند و علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، را مسئول بروز هرگونه اتفاق برای این دو زندانی سیاسی در اعتصاب غذا دانستند.
متن این بیانیه که برای انتشار در اختیار تارنگار حقوق بشر در ایران قرار گرفته است، در پی میآید:
مسئولیت جان «آرش صادقی» و «مرتضی مرادپور» را متوجه دستگاه امنیتی و شخص آقای خامنهای میدانیم.
آرش صادقی، فعال دانشجویی و فعال سیاسی محبوس در بند ۸ زندان اوین، از سوم آبانماه سال جاری در اعتراض به دخالت نیروهای امنیتی و نقض مکرر قانون در پرونده خود و همسرش، گلرخ ایرایی، در اعتصاب غذا به سر میبرد. آقای صادقی که هماکنون در آستانه شصتمین روز از اعتصاب غذا قرار دارد، طی روزهای اخیر مکررا در پی وخامت حال به بهداری منتقل و با دستگاه اکسیژن تحت مراقبت بوده است.
بند ۳ ماده ۷ کنوانسیون منع شکنجه و دیگر رفتارها یا مجازاتهای بیرحمانه، غیرانسانی یا ترذیلی میگوید: «افرادی که به اتهام ارتکاب جرمی تحت تعقیب قرار میگیرند باید در کلیه مراحل دادرسی از رفتاری عادلانه برخوردار شوند.» این در حالی است که این فعال دانشجویی تنها به دلیل ابراز عقیده در دانشگاه، که به موجب آن از تحصیل محروم شده بود، با حکم غیرقانونی ۱۹سال حبس مواجه گردیده است.
آرش صادقی در آستانه شصتمین روز از اعتصاب غذا قادر به تکلم نبوده و با توجه به افت شدید فشار (۸ روی ۶)، بیش از هیجده کیلو کاهش وزن، بیهوشیهای پیاپی، مشکلات کلیوی و معدوی، بالاآوردن لختههای خون، تپش قلب و همچنین تنگی تنفس، خطر مرگ وی را تهدید میکند. این در حالی است که تا کنون مسئولان قضایی هیچ واکنشی به خواستههای قانونی این زندانی سیاسی محکوم به نوزده سال حبس نشان ندادهاند.
در همین حال مرتضی مرادپور که از ۴ آبان ۹۵، در اعتراض به عدم اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی در پرونده خود و ممانعت از آزادیاش در اعتصاب غذا به سر میبرد، روز شنبه ۲۷ آذرماه در پی وخامت حالش دچار بیهوشی گشته است.
مرتضی مرادپور طی این مدت نزدیک به ۲۰ کیلوگرم کاهش وزن داشته و با درد شدید کلیه مواجه شده است اما به گفته برادر این زندانی وی تا رسیدگی به خواستههای قانونیاش حاضر به شکستن اعتصاب غذا نیست.
در بند ۱ ماده ۱۹ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی آمده است: «هیچکس را نمیتوان به مناسبت عقایدش مورد مزاحمت و اخافه قرار داد.» بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی: «هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سرحدات، خواه شفاهاً یا به صورت نوشته یا چاپ یا به صورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود، میباشد.» ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر: «هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد.»
ما امضاکنندگان این نامه ضمن اعلام حمایت از خواستهها و مطالبات برحق او اعلام میکنیم که مسئولیت هرگونه پیامد جسمانی در خصوص وی، بر عهده مسئولین جمهوری اسلامی، نیروهای امنیتی و خاصه شخص اول حکومت؛ آقای خامنهای است.
اسامی به ترتیب حروف الفبا بر اساس نامخانوادگی:
آرنوش ازرحیمی؛ فعال سیاسی و نایب رئیس پیشین انجمن اسلامی دانشگاه مازندان
مرتضی اسماعیلپور؛ سردبیر مجموعه خبری بهایی نیوز
علی افشاری؛ فعال سیاسی و از اعضای پیشین شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت
محمود امیریمقدم؛ مدیر سازمان حقوق بشر در ایران
شادی امین؛ فعال حقوق زنان
محمد اولیاییفرد؛ وکیل پایه یک دادگستری
احمد باطبی، روزنامه نگار و فعال حقوق بشر
سیاوش بهمن؛ مدیر تارنگار حقوق بشر در ایران
رضا پیرزاده؛ رییس دفتر شاهزاده رضا پهلوی
بهروز جاوید تهرانی؛ فعال حقوق بشر
حسن داعی؛ فعال سیاسی و تحلیلگر مسائل ایران
فریبا داوودی مهاجر؛ فعال حقوق زنان و روزنامهنگار
کوین راد؛ عضو دفتر سیاسی شورای ملی ایران
حسین رئیسی؛ وکیل پایه یک دادگستری
حسن زرهی؛ مدیر روزنامه شهروند
احمد شمس؛ فعال سیاسی جنبش سبز
کوروش صحتی؛ روزنامهنگار و فعال سیاسی
مصطفی عزیزی؛ هنرمند و زندانی سیاسی سابق
محمد علیجانی؛ فعال حقوق بشر و گزارشگر تارنگار حقوق بشر در ایران
رضا قاضینوری؛ مدیر برنامه اتحاد برای ایران
نیکآهنگ کوثر؛ کارتونیست و روزنامهنگار
ارسلان کهنموییپور؛ رئیس پیشین کنگره ایرانیان کانادا
نازیلا گلستان؛ عضو دفتر سیاسی شورای ملی ایران
مسعود مسجودی؛ کنشگر سیاسی
محمد مصطفایی، وکیل پایه یک دادگستری
محمد مظفری؛ عضو سازمان دانشجویان و دانشآموختگان جبهه ملی ایران
میثم مهرانی؛ فعال سیاسی
بهزاد مهرانی؛ عضو ارشد دانشجویان و دانش آموختگان لیبرال ایران
حسن نایبهاشم؛ از فعالان کمپین همه حقوق بشر، برای همه، در ایران
محمد نوریزاد؛ هنرمند و فعال سیاسی
لیلی نیکونظر؛ فعال حقوق زنان