صدای امریکا: در پی بازداشت و برخوردهای قضایی با تعدادی از روزنامهنگاران در هفتههای گذشته، سازمان گزارشگران بدون مرز با صدور بیانیهای به موج اخیر بازداشت روزنامهنگاران اعتراض کرد. در بیانیه گزارشگران بدون مرز با اشاره به بازداشت روزنامهنگارانی چون مسعود کاظمی، اجلال قوامی، کاظم ایمان زاده و صبا آذرپیک در هفته های گذشته، و آزاد شدن موقت سه تن از آنان به قید وثیقه، خواستار توقف سرکوب روزنامه نگاران و آزادی همه بازداشت شدگان شد.
«مسعود کاظمی» روزنامهنگار ایرانی، که سابقه همکاری با روزنامههایی چون شرق و قانون را دارد، روز دوشنبه ۱۴ آبان در منزل خود در تهران توسط مأموران امنیتی بازداشت شد.
نامزد این روزنامهنگار در توئیتر نوشت، ماموران امنیتی پس از ورود به منزل، آقای کاظمی را بازداشت کردهاند. آنها همچنین اقدام به ضبط وسایلی چون لپتاپ، هارد و فلش کرده و این لوازم را با خود بردند.
هنوز از علت بازداشت مسعود کاظمی، نهاد بازداشتکننده و همچنین محل نگهداری او، خبری منتشر نشده است و منابع رسمی در اینباره سکوت کردهاند.
مسعود کاظمی که پیش از این سردبیر ماهنامه صدای پارسی هم بود، در روزهای اخیر در صفحه توئیتر خود درباره فسادهای رخ داده در وزارت صنعت، معدن و تجارت مطالبی نوشته بود. او همچنین سئوالهایی از حسامالدین آشنا، مشاور حسن روحانی، درباره قتلهای زنجیرهای پرسیده بود.
وی چندمین روزنامهنگاری است که در هفتههای اخیر از سوی نهادهای امنیتی بازداشت یا احضار شده است. پیشتر، امیرحسین اسماعیلی، پویان خوشحال و صبا آذرپیک از جمله روزنامهنگارانی هستند که بازداشت شدهاند. برخی از این روزنامهنگاران در حال حاضر با قید کفالت یا وثیقه و تا زمان برگزاری دادگاه، به طور موقت آزاد هستند.
نهادهای بینالمللی مدافع حقوق بشر و دولت ایالات متحده، جمهوری اسلامی را به نقض آزادی بیان و سرکوب روزنامهنگاران متهم کرده و خواستار آزادی روزنامهنگارانی شدهاند که صرفا به دلیل انجام وظیفه و شغل خود زندانی شدهاند.
بر اساس ردهبندی جهانی آزادی مطبوعات که هر سال از سوی سازمان گزارشگران بدون مرز منتشر میشود، ایران در ردهبندی سال ۲۰۱۷ در رتبه ۱۶۵ جهان (در میان ۱۸۰ کشور) قرار گرفت.