به مناسبت روز جهانی آلزایمر
شاید برای ما هم بارها اتفاق افتاده که مطلبی را فراموش کنیم بعد هم بگوییم که آلزایمر گرفته ام، راستش برای من که زیاد اتفاق می افتد، اما واقعیت این است که آلزایمر یک فراموشی ساده نیست آنقدر اهمیت دارد که روزی در سال را، برای یادآوری آن نام گذارده اند.
آلویس آلزایمر، روانپزشک آلمانی پس از سالها تحقیق توانست تعریفی علمی از این بیماری ارائه کند. این بیماری برای قدردانی از یک عمرتحقیق آلویس آلزایمر، آلزایمر نامیده شده است. ۳۱ شهریور (۲۱ سپتامبر) روز جهانی آلزایمر است، و روزی است که به جهانیان یادآوری میکند، افراد فراموشکار را از یاد نبرند. علت دقیق این بیماری هنوز مشخص نیست، اما در این بیماری تغییرات متعددی در مغز بیمار رخ میدهد که باعث کوچک شدن مغز و از میان رفتن سلولهای مغزی میشود و به جای آنها لکههای مختلف با اشکال خاصی به نام پلاکهای پیری مینشیند. این بیماری اشکالات مختلفی را برای فرد به دنبال دارد حالات فرد مبتلا به سرعت تغییر می کند و بیهیچ توجیه و دلیلی ، آرامش به اشک و خشم تبدیل می شود و با سوظن و بدگمانی به اطرافیان خود مینگرد.
در بیماری آلزایمر ترشح برخی مواد در مغز به شدت کاهش مییابد، اما این مساله همیشه به علت پیر شدن سلولها نیست. سکته مغزی که باعث از دست رفتن بخشی از سلولهای مغز میشود یا شوک عاطفی پس از دست دادن عزیزی، میتوانند خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش دهند.
بیش از 24 میلیون نفر در جهان به بیماری آلزایمر مبتلا هستند و در هر ۷ ثانیه یک نفر به این بیماری مبتلا میشود. برآورد شده تا سال ۲۰۴۰ این رقم به ۸۱ میلیون نفر خواهد رسید. ۷۰ درصد شیوع این بیماری مربوط به کشورهای در حال توسعه و جهان سومی است. زنان بیشتر از مردان به آلزایمر مبتلا میشوند و به طور متوسط زنان ۵ تا ۶ درصد بیش از مردان در معرض ابتلا به این بیماری هستند. بررسیها نشان داده اند در حدود ۳ – ۲ درصد افراد بالای ۶۵ سال دارای نشانههایی از ابتلا به آلزایمر هستند؛ اما این میزان در افراد ۸۵ ساله به حدود ۲۵ تا۵۰ درصد میرسد. به زبان سادهتر، احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر پس از سن ۶۵ سالگی هر ۵ سال ۲ برابر شده و بیماران آلزایمری بالاتر از ۸۵ سال بیشترین میزان افراد مبتلا به آلزایمر را شامل میشوند.
سن بالا، سابقه خانوادگی، مونث بودن و سندرم داون، مهمترین عوامل خطرساز برای آلزایمر هستند.
در موارد پیشرفته، بیمار توانایی ارتباط با محیط یا کنترل عملکردهای جسمانی خود را از دست میدهد و با پیشرفت بیشتر بیماری، مراحلی از کاهش هوشیاری، کما و به دنبال آن مرگ رخ میدهد.
مشکل خانواده های بیماران آلزایمری ، تنها فراموشی آنها نیست نگهداری و مراقبت از این بیماران بسیار سخت است، نگهداری از آنها به وقت و نیروی زیادی احتیاج دارد خانواده باید قادر باشد فشارهای عصبی بر بیمار را تقلیل دهد و در همه مراحل مراقب ضربه هایی باشد که بر جسم و عواطف او وارد می آید . هزینه این بیماران به مراتب مشکلی بزرگتر است به همین سبب بیشتر خانواده های بیماران آلزایمری تحت فشار روحی و روانی و اقتصادی هستند. راهکار مناسب، تهیه بیمه در این خصوص است بیمه بیماریهای سخت می تواند از ۲۵۰۰۰ تا ۲۰۰۰.۰۰۰ دلار پوشش در اختیار متقاضی قرار دهد. زمانی که سالم هستیم باید بیمه فوق را اختیار کنیم . برای هر یک از ما چنین شرایطی ممکن است پیش آید بیمه در این خصوص موجب می شود از نظر مالی پوشش مناسب داشته باشیم و از پس هزینه های مالی و تعهدات بر آییم. پس از اخذ بیمه در این خصوص، در صورت تشخیص بیماری فوق توسط پزشک معالج، و تایید آن و گزارش به شرکت بیمه فرد بیمه شده واجد شرایط خواهد بود. در صورت عدم بیماری امکان اخذ پولهای پرداختی در بعضی از انواع این بیمه امکان پذیر است.
از خوانندگان و علاقمندان دعوت به عمل می آوریم که تجربه های خوب و بد خود را پیرامون بیمه با ما در میان بگذارند. مطالب این مقالات صرفن در جهت اطلاع رسانی می باشد و به هیچ عنوان جایگزین مشاوره با متخصصین مربوطه نمی شود.
شماره تماس شرکت ۹۰۵۳۷۰۰۰۱۱ و news@insufin.com جوابگوی سئوالات شما عزیزان می باشد. از طریق وبسایت های شرکت و همچنین وبلاگ ورسانه های اجتماعی ما را دنبال کنید.