بخش انگلیسی صدای آمریکاـ یک سازمان دیدهبان مبارزه با فساد، روز سهشنبه ایالات متحده و بریتانیا را به عنوان بزرگترین کشورهای صادرکننده با بیشترین فعالیت در زمینه اجرای مقررات منع پرداخت رشوه توسط شرکتها در بازارهای خارجی رتبه بندی کرده است، اما میگوید بسیاری از کشورها عملا کاری در این حوزه انجام نمیدهند.
سازمان «شفافیت بینالمللی» مستقر در برلین گفت که در سال ۲۰۱۹ از مجموع ۴۷ کشور، تنها ۴ کشور – ایالات متحده، بریتانیا، سوئیس، و اسرائیل – که ۱۶.۵ درصد صادرات جهانی را شکل میدهند، قوانین مبارزه با ارتشاء خارجی را فعالانه به اجرا گذاشتند.
این در حالی است که در سال ۲۰۱۸ هفت کشور، که ۲۷ درصد صادرات جهانی را تشکیل میدادند، در این حوزه فعالانه عمل میکردند.
کنوانسیون سال ۱۹۹۷ «سازمان توسعه و همکاری اقتصادی» پرداخت رشوه برای کسب قرارداد، دریافت مجوز، یا فرار از مالیات و قوانین محلی را ممنوع کرده است.
چین، بزرگترین صادرکننده جهان که این کنوانسیون را امضاء نکرده است، کشورهای ژاپن و کره جنوبی که از اعضای این کنوانسیون هستند، و همچنین هند عملا کار چندانی برای اجرای این قانون انجام ندادهاند.
آلمان، سومین صادرکننده بزرگ جهان که از امضاءکنندگان کنوانسیون است، و فرانسه، ایتالیا، و اسپانیا عملکرد معتدلی در عمل به این مقررات دارند.
هلند، کانادا، و اتریش، امضاءکنندگان این کنوانسیون، از جمله بزرگترین صادر کنندگانی هستند که این قوانین را به شکل محدودی به اجرا گذاشتهاند.
توصیههای «شفافیت بینالمللی» شامل افزایش مسئولیتپذیری شرکتهای مادر نسبت به اقدامات شرکتهای خارجی وابستهشان و پایان دادن به مخفیکاری در اعلام مالکیت شرکتها، که تحقیق درباره ارتشاء خارجی را دشوار میکند، است.
صدای امریکا