“مدت ها بود که در مورد بیمه فکر می کردم. عاقبت با خود گفتم برای روزهای بیماری ام باید بیمه ای بگیرم. همین را هم به نماینده بیمه گفتم. چند ماه پس از آن در خواب سکته کردم. وقتی برای گرفتن حق بیمه مراجعه کردم، پاسخم این بود که بیمه نمی تواند پولی به من بپردازد و سکته شامل بیمه ای که من دارم نمی شود. بسیار عصبانی شدم. از آن روز هم به همه می گویم این شرکت های بیمه کلاهبردارند و هر چه می گویند دروغ است!”

ـ آقایی به من مراجعه کرد. از آنجا که قیمت دارو در کانادا بالاست، بیمه ای برای دارو می خواست و آن را اخذ کرد. پس از چند ماه به دفتر مراجعه کرد و با عصبانیت از کلاهبرداری شرکت بیمه می گفت چرا که ایشان فکر می کرد با آن بیمه می تواند در روزهای بیماری پولی دریافت کند.

راستی مقصر چه کسی است؟ کسی که بیمه را بدون مطالعه می گیرد و یا کسی که مفاد بیمه نامه را کامل توضیح نمی دهد؟

طراحی بیمه بر اساس نیاز و هدف آرامش افراد جامعه است. بنابراین در انتخاب بیمه بهتر است در ابتدا وضعیت سن، سلامتی و حتی نوع کارمان را بررسی کنیم و پس از آن توان مالی مان را بسنجیم و از همه مهمتر که پس از همه اینها می آید این که به طور کامل از بیمه ای که می گیریم مطلع باشیم. از سوی دیگر برای اخذ بیمه بدون مطالعه اقدام نکنیم. برخی از افراد مایلند در عرض نیم ساعت بیمه نامه شان را تحویل بگیرند. در حالی که همین عجله و بی طاقتی و یا شاید بی توجهی، می تواند در زمان دیگری سبب بروز مشکلات مالی و فکری شود.

***

در بیمه دارو مسلماً پوشش های متفاوتی از جهت مقدار پوشش بیمه برای دارو در شرکت های مختلف وجود دارد. یکی از مطالب مهم پوشش بیمه دارو، نوع دارو است. بعضی از شرکت ها داروهای مارکدار(Brand Name) را پوشش نمی دهند و یا اگر قرارداد شما تنها داروهای جنریک را پوشش دهد و شما به هر دلیلی دارویی خریداری کنید که مارکدار باشد، مبلغ پرداختی، بر اساس داروهای جنریک خواهد بود. از دیگر موارد قابل توجه در بیمه دارو استثنائاتی است که وجود دارد که شامل داروهای ترک سیگار، بهداشتی، آرایشی، شامپو، صابون، داروهای در دسترس عموم و همچنین داروهای بدون تجویز پزشک می باشد که قابل پرداخت نیست.

سن متقاضی بیمه، خصوصا بیمه دارو از دیگر موارد مهم است. بعضی از شرکت ها محدودیت هایی تا سن ۶۵ سالگی دارند و برخی تا بالای ۸۰ سال را نیز پوشش می دهند. از دیگر موارد مهم در این بیمه، محدودیت هایی است که در برخی از این شرکت وجود دارد. مسلما اگر شرکتی بتواند بر خلاف بعضی دیگر، داروهای جلوگیری از بارداری و یا داروهای باروری را پوشش دهد، می تواند قابل توجه باشد.

بد نیست بدانیم اکثر شرکت های بیمه دارو، جهت استفاده، زمان انتظار ندارند برخی از شرکت ها به طور مثال حداکثر پوشش ۳۰۰ دلار در سال را برای هر نفر پیشنهاد می کنند و با مشارکت ۵۰ تا-۶۰ درصد شرکت بیمه و یا اینکه در بعضی از شرکت ها با مقادیر بیشتری به طور مثال ۸۰۰،۱۰۰۰،۲۰۰۰،۵۰۰۰ و۱۰۰۰۰ دلار و در نهایت نامحدود دارند و همچنین در هنگام اخذ بیمه دارو در طی سال های اول تا پنجم مقدار متفاوت پوشش دارند.

***

ممکن است نام بیمه های گوناگون به نظر شباهت زیادی به هم داشته باشند، اما هر یک به گونه ای خاص آرایش داده شده، بنابراین باید در زمان اخذ بیمه، از افراد باتجربه و با سابقه در این رشته بهره گیری نماییم و دقیقاً بدانیم چه انتظاری از بیمه داریم و بیمه ای که می گیریم چه ویژگی هایی دارد تا در روز نیاز، بهت زده نشویم!

 

 

*محمد رحیمیان کارشناس ارشد بیمه و سرمایه گذاری و عضو انجمن رسمیAdvocis  به شماره ثبت: ۲۰۶۵۸۱۷ مشاوران متخصص بیمه و امور مالی کانادا است.

www.insufin.ca

www.youtube.com/ sherkatbime