مسئولیت جان حسین رونقی ملکی را متوجه آقای خامنهای میدانیم
“حسین رونقی ملکی”، وبلاگ نویس و فعال حقوق بشر محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین، از ۱۸ مرداد ماه سال جاری، در اعتراض به وضعیت نامساعد سایر همبندیان خود و همچنین عدم رسیدگی پزشکی مسئولان به وی، در اعتصاب غذا به سر میبرد. در این رابطه ۱۵ زندانی سیاسی ایران نامه ای به رئیس قوه قضاییه نوشته اند و ۱۲۰ فعال سیاسی و حقوق بشر و روزنامه نگار طی بیانیه ای مسئولیت جان او را متوجه رهبر جمهوری اسلامی دانسته اند.
به گزارش رادیو فردا، ۱۵ زندانی سیاسی ایران در نامهای به رئیس قوه قضاییه از وخامت اوضاع جسمانی حسین رونقی ملکی که در اعتصاب غذا به سر میبرد سخن گفتند و هشدار دادند که ادامه این وضعیت به منزله «مرگ تدریجی» او خواهد بود.
این نامه روز دوشنبه، ۱۱ شهریور در وبسایت کلمه، از رسانههای نزدیک به اصلاحطلبان، منتشر شد که در آن امضای ۱۵ زندانی سیاسی محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین به چشم میخورد، مانند محسن میردامادی، علیرضا رجایی، عماد بهاور، عبدالله مومنی، سعید مدنی، علیرضا بهشتی شیرازی و قربان بهزادیاننژاد.
امضاکنندگان این نامه خطاب به آیتالله صادق آملی لاریجانی میگویند که حسین رونقی ملکی در چهار سال گذشته ۷ بار مورد عمل جراحی کلیه و میزنای قرار گرفته، اما به دلیل آن که هر بار وادار شده است به زندان بازگردد، هیچ یک از این جراحیها نتیجهبخش نبوده و حتی وضعیت او «بدتر» شده است.
این زندانیان سیاسی سپس تایید میکنند که «پزشکان بیمارستان مدرس دستور بستری شدن سریع» آقای رونقی ملکی را صادر کردهاند، اما ماموران زندان و دادستانی برخلاف توصیه پزشکان، او را به زندان بازگرداندهاند که همین مسئله باعث شده است او دست به اعتصاب غذا بزند.
اعتصاب غذای حسین رونقی ملکی، فعال وبلاگنویس و از منتقدان حکومت ایران، از روز ۱۸ مردادماه آغاز شده که این مسئله بازتاب رسانهای گستردهای داشته است و از جمله ۳۹۵ تن از فعالان سیاسی و مدنی در داخل و خارج از کشور در بیانیهای، ضمن ابراز نگرانی از ادامه این شرایط، حکومت ایران را مسئول جان او دانستند.
اکنون نیز ۱۵ زندانی سیاسی بند ۳۵۰ اوین شهادت میدهند که اعتصاب غذای حسین رونقی ملکی پیامدهای ناگواری برای اوضاع جسمانی او داشته است، مانند «نارسایی کلیه و انسداد میزنای، بزرگ شدن پروستات و التهاب مثانه، خونریزی معده و دستگاه گوارش، آنژین قلبی و افت شدید فشار خون و ضربان بالای قلب».
این زندانیان سیاسی در نهایت با اشاره به آییننامه زندانها که «درمان را حق بدیهی زندانی بیمار» میداند، به رئیس قوه قضاییه ایران هشدار دادهاند که جان حسین رونقی در بند ۳۵۰ در خطر است و چه بسا امکان دارد «این هشدارنامه به شهادتنامهای» جدید تبدیل شود.
امیرخسرو دلیرثانی، محمد داوری، سیامک قادری، احمد هاشمی، محمدامین هادوی، مسعود پدرام، علی خدابخش و محمدحسن یوسفپور سیفی دیگر امضاکنندگان این نامه هستند.
حسین رونقی ملکی از سال ۱۳۸۸ در زندان است. دادگاه او را به اتهام «توهین به رهبری و رئیس جمهوری وقت» و عضویت در شبکه ضد فیلترینگ ایران پروکسی به ۱۵ سال حبس تعزیری محکوم کرده است.
از سوی دیگر خبرگزاری هرانا گزارش می دهد، ۱۲۰ تن از فعالان سیاسی و حقوق بشری طی بیانیه ای نگرانی خود را نسبت به وضعیت جسمی حسین رونقی اعلام کرده و می نویسند: “ما امضاء کنندگان این نامه که تلاشهای حسین رونقی ملکی جهت گسترش جریان آزاد اطلاعات را مورد احترام میدانیم، ضمن اعلام حمایت از خواستهها و مطالبات بر حق او اعلام میکنیم که مسؤولیت هرگونه پیامد جسمانی در خصوص وی، بر عهده مسئولان جمهوری اسلامی، به ویژه شخص اول آن، آقای خامنهای است زیرا که این سهل انگاریها و قانون شکنیها در نهادها و مراجعی مانند قوۀ قضاییه صورت میگیرد که رؤسای آن طبق قانون اساسی منصوب ایشان هستند.”
متن کامل این بیانیه که یک نسخه از آن در اختیار خبرگزاری هرانا قرار گرفته را در زیر میخوانید:
مسئولیت جان حسین رونقی ملکی را متوجه آقای خامنهای میدانیم
“حسین رونقی ملکی”، وبلاگ نویس و فعال حقوق بشر محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین، از ۱۸ مرداد ماه سال جاری، در اعتراض به وضعیت نامساعد سایر همبندیان خود و همچنین عدم رسیدگی پزشکی مسئولان به وی، در اعتصاب غذا به سر میبرد. آقای رونقی که از بیماریهای متعددی منجمله نارسایی کلیوی در رنج است، تاکنون نتوانسته دوره درمانی خود را تکمیل کند.
این در حالیست که «زلیخا موسوی» مادر این زندانی سیاسی هم از ۲۹ مرداد ماه دست به اعتصاب غذا زده است.
عدم رسیدگی پزشکی به زندانیان بیماری که نیاز مبرم به مراقبتهای ویژه دارند و در غیر این صورت وضعیت جسمی آنان روز به روز به وخامت میگراید و حتی در برخی موارد فجایعی چون مرگ زندانی را به همراه دارد؛ با بسیاری از مفاد پیمان نامههای حقوق بشری در تضاد است. در این خصوص بایستی اشاره کرد که ماده ۲۲ کنوانسیون حقوق زندانیان بر لزوم انتقال زندانیان بیمار نیازمند به معالجات ویژه به موسسات تخصصی یا بیمارستانهای غیرنظامی در خارج از زندان دلالت میکند. بیمارستان مورد اشاره باید تجهیزات لازم، تخت کافی، لوازم دارویی مناسب و پزشک متخصص و آموزش دیده برای مراقبتهای پزشکی و درمانی از زندانی بیمار را داشته باشد. در این زمینه هم چنین ماده ۱۰۳ آئیننامه اجرایی سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی جمهوری اسلامی نیز بیان میدارد که در موارد ضروری خروج محکوم از زندان برای معالجه، بایستی با تایید بهداری زندان و اجازه رئیس مؤسسه یا زندان و موافقت قاضی ناظر باشد. اما این ماده که مربوط به قوانین داخلی نظام جمهوری اسلامی و زندانهای کشور است، در بسیاری از موارد با مخالفت دادستانی و ماموران اطلاعاتی نقض میشود. باید متذکر بود بند ۳ ماده ۷ کنوانسیون منع شکنجه و دیگر رفتارها یا مجازات های بیرحمانه، غیر انسانی یا ترذیلی آمده است افرادی که به اتهام ارتکاب جرمی تحت تعقیب قرار میگیرند باید در کلیه مراحل دادرسی از رفتاری عادلانه برخوردار شوند اما زندانی نامبرده در هیچ یک از مراحل دادرسی از روند حقوقی عادلانهای برخوردار نبوده است.
ما امضاءکنندگان این نامه که تلاشهای حسین رونقی ملکی جهت گسترش جریان آزاد اطلاعات را مورد احترام میدانیم، ضمن اعلام حمایت از خواستهها و مطالبات بر حق او اعلام میکنیم که مسؤولیت هرگونه پیامد جسمانی در خصوص وی، بر عهده مسئولین جمهوری اسلامی، به ویژه شخص اول آن، آقای خامنهای است زیرا که این سهل انگاریها و قانون شکنیها در نهادها و مراجعی مانند قوه قضاییه صورت میگیرد که رؤسای آن طبق قانون اساسی منصوب ایشان هستند.
۱) احد وکیلی
۲) احمد باطبی
۳) احمد مشعوف
۴) اردشیر زارعزاده
۵) ارسلان کهنموییپور
۶) اشکان یزدانچی
۷) اکبر کریمیان
۸) الاهه شکرایی
۹) امیر حسین اعتمادی بزرگ
۱۰) امیر حسین محمدی
۱۱) امیر رضا امیر بختیار
۱۲) امیر صحتی
۱۳) ایرج مصداقی
۱۴) آباذر نوری زاد
۱۵) آذین میرسیاح
۱۶) آرش ازرحیمی
۱۷) آرش نراقی
۱۸) آرنوش ازرحیمی
۱۹) آریا خسروی
۲۰) آویده مطمئن فر
۲۱) آیدا سعادت
۲۲) آینده آزاد
۲۳) بابک اجلالی
۲۴) بنفشه پورزند
۲۵) بهروز جاوید تهرانی
۲۶) بهروز ستوده
۲۷) بهزاد مهرانی
۲۸) بهمن امینی
۲۹) بهناز مهرانی
۳۰) بورگان نظامی نرج آباد
۳۱) پروین کهزادی
۳۲) پرویز مختاری
۳۳) پویا جهاندار
۳۴) جمال حسینی
۳۵) حامد ابراهیمینژاد
۳۶) حسن ماسالی
۳۷) حسن نایب هاشم
۳۸) حسین رئیسی
۳۹) حسین ماهوتیها
۴۰) حمیدرضا مسیبیان
۴۱) حنیف حسین دوست
۴۲) دامون روزبه
۴۳) درسا صبحانی
۴۴) رایان عباسزاده
۴۵) رحیم همتی
۴۶) رضا طالبی
۴۷) رضا علوی
۴۸) رضا قاضی نوری
۴۹) رضا مبین
۵۰) رضا هوشمند
۵۱) روح الله زم
۵۲) روح الله میرزاخانی
۵۳) رویا شمس
۵۴) ریحانه گلی
۵۵) سید مجتبی واحدی
۵۶) سام محمودی سرابی
۵۷) سپیده پورآقایی
۵۸) ستاره حسنپور
۵۹) سعید وفا
۶۰) سلمان سیما
۶۱) سهیل اعرابی
۶۲) سوگند علیخواه
۶۳) سیاوش بهمن
۶۴) سیاوش جلیلی
۶۵) سیاوش صفوی
۶۶) سید احمد شمس
۶۷) سهیل پرهیزی
۶۸) سید ضیاء خلیلی
۶۹) سالار پاشایی
۷۰) سیمین روزگرد
۷۱) سیروس زارعزاده
۷۲) شیرین نجفی
۷۳) عالیه مطلبزاده
۷۴) عباس حکیمزاده
۷۵) عرفان ثابتی
۷۶) علی اشتری
۷۷) علی فتوتی
۷۸) علی کلایی
۷۹) علی منفرد
۸۰) علیرضا پورپیرعلی
۸۱) فاطمه خردمند
۸۲) فرخ زندی
۸۳) فرناز کمالی
۸۴) فریبا داودی مهاجر
۸۵) فریبا راد
۸۶) فرید اشکان
۸۷) کاوه شیرزاد
۸۸) کوروش پارسا
۸۹) کوروش صحتی
۹۰) کیانوش سنجری
۹۱) لادن بازرگان
۹۲) لهراسب زینالی
۹۳) مازیار یارگاری
۹۴) مجید نیکنام
۹۵) محسن سازگارا
۹۶) محمد اولیایی فرد
۹۷) محمد بهبودی
۹۸) محمد رضا شکوهی فرد
۹۹) محمد صادقی
۱۰۰) محمد مصطفایی
۱۰۱) مریم افشاری
۱۰۲) مریم اکبری
۱۰۳) مریم اهری
۱۰۴) مریم ضیا
۱۰۵) مریم مقدم
۱۰۶) مریم ملکپور
۱۰۷) مسعود علیزاده
۱۰۸) مسعود لواسانی
۱۰۹) مسعود مسجودی
۱۱۰) منوچهر محمدی
۱۱۱) مهدی جلالی کیهانی
۱۱۲) مهدی عربشاهی
۱۱۳) مهدی وزیری
۱۱۴) مهناز علیزاده
۱۱۵) میثم بیگ محمدی
۱۱۶) میثم مهرانی
۱۱۷) ناهید فرهاد
۱۱۸) نسرین الماسی
۱۱۹) هومان موسوی
۱۲۰) یاسان موسوی