Mohammad-Rahimian

شاید برای ما هم بارها اتفاق افتاده که مطلبی را فراموش کنیم بعد هم بگوییم که آلزایمر گرفته ایم، اما واقعیت این است که آلزایمر یک فراموشی ساده نیست و آنقدر اهمیت دارد که روزی در سال را برای یادآوری آن نام گذارده اند.


در آستانه روز جهانی آلزایمر هستیم و بد نیست از خود بپرسیم اگر ما ناغافل دچار این بیماری شویم چه خواهد شد؟ چه کسی از ما مراقبت می کند؟ آیا توان پرداخت هزینه های پرستار را داریم؟

آلزایمر با از دست دادن حافظه کوتاه مدت، فراموش کردن آدرس ها و اسم ها آغاز می شود و کم کم تا آنجا پیش می رود که فرد حتا راه بازگشت به خانه را فراموش می کند.
در سال ۱۹۰۶ میلادى آلویس آلزایمر پزشک آلمانى پس از ۲۰ سال تحقیق توانست تعریفى علمى از این بیمارى ارایه دهد. این بیمارى براى قدردانى از یک عمر تحقیق آلویس آلزایمر، «آلزایمر» نامیده شد. آلزایمر که به بیمارى پیرى معروف است در واقع چیزى بیشتر از یک فراموشى ساده است.
بیمارى آلزایمر در واقع مشکلى مغزى است. این مشکل بیشتر از همه در بخش حافظه و خاطرات خود را نشان می دهد. خاطره ها ترکیبى هستند از یادآورى دیده ها و شنیده ها و احساسات که براى یادآورى آن ها مغز نیاز به برقرارى یک ارتباط پیچیده سلولى بین همه بخش ها دارد. به همین علت با بالا رفتن سن و کم شدن ترشح سروتونین در مغز، خاطره ها کمرنگ یا فراموش می شوند، اما این مساله همیشه به علت پیر شدن سلول ها نیست. سکته مغزى که باعث از دست رفتن بخشى از سلول هاى مغز می شود، یا شوک عاطفى پس از دست دادن عزیزى می تواند خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش دهد. شوربختانه به نظر می رسد بیمارى آلزایمر درمانى ندارد، اما می توان از پیشرفت آن جلوگیرى کرد.
داشتن زندگی هاى فعال، شرکت در برنامه هاى جمعى، گوش کردن به اخبار و از همه مهم تر یاد گرفتن یک چیز جدید مثل یک زبان جدید، مغز را فعال نگاه می دارد.
یکی از عوامل اصلی در آلزایمر، سن است. علایم این بیماری با از دست دادن قدرت حفظ اطلاعات بخصوص حافظه موقت در دوران پیری آغاز شده و به تدریج با از دست دادن قدرت تشخیص زمان، افسردگی، از دست دادن قدرت تکلم، گوشه گیری و سرانجام مرگ در اثر ناراحتی‌های تنفسی به پایان می‌رسد. مرگ پس از ۵ تا ۱۰ سال از بروز علایم اتفاق می‌افتد، اما بیماری حدود ۲۰ سال قبل از ظهور علایم آغاز شده است، یعنی شاید همین زمانی که ما خود را سالم تصور می کنیم. آنچه از دیدگاه طرح و برنامه ریزی و مدیریت ریسک به آن می پردازیم توجه به آینده ای است که از آن چیزی نمی دانیم. هنگامی که بیماری های گوناگون را چک می کنیم متوجه می شویم همه ما در معرض هجوم ناملایمات جسمی هستیم که فقط زمان آن در افراد، متفاوت است.
انجمن آلزایمر در سال ۱۹۷۸در تورنتو کانادا تاسیس شد و در حال حاضر با بیش از ۱۴۰ کامیونیتی فعالیت می کند و در تورنتو با دو زبان انگلیسی و فرانسه سرویس می دهد که با علامت اختصاریASC معرفی می شود.
بیش از ۰۰۰/۵۰۰ کانادایی در حال حاضر با آلزایمر زندگی می کنند و پیش بینی رشد ۰۰۰/۰۰۰/۱ نفر می رود. برای افرادی که خود و یا عزیزانشان درگیر آلزایمر هستند دولت تسهیلات مالیاتی درنظر می گیرد.
اقتباس: ویکی پدیا، انجمن آلزایمر
*مطالب این مقالات صرفن در جهت اطلاع رسانی می باشد و به هیچ عنوان جایگزین مشاوره با متخصصان مربوطه نمی شود.
پرسش های خود را در زمینه طرح و برنامه ریزی مالی و سرمایه گذاری و بیمه های مختلف از طریق ایمیل news@insufin.com تماس بگیرید.
www.youtube.com/sherkatbimeh
https://www.facebook.com/Insufin

*محمد رحیمیان کارشناس ارشد بیمه و سرمایه گذاری و عضو رسمی مشاورین متخصص بیمه و امور مالی کانادا به شماره ثبت: ۲۰۶۵۸۱۷ است.*.