شهروند- فرح طاهری: کنگره ایرانیان کانادا در این چند ماهه ی اخیر بویژه، موضوع بحث و مقالاتی در نشریات جامعه ی ایرانی تورنتو بوده و شاید دیگر نیازی نباشد که گفته شود، فکر اولیه ایجاد تشکلی فراگیر برای ایرانیان در نوامبر سال ۲۰۰۵ از سوی حدود ۱۵ تن از فعالان جامعه مطرح شد و گردهمایی های اولیه آن دو سال طول کشید تا اینکه طرح کنگره ایرانی ـ کانادایی در تاریخ ۲۷ می ۲۰۰۷ با حضور حدود صد تن از فعالان و علاقمندان جامعه ارائه شد. ۱۱ نوامبر ۲۰۰۷ اولین فراخوان عمومی کنگره برگزار شد که استقبال خوبی از آن شد و از آن پس کنگره فراز و نشیب هایی را طی کرده تا به امروز رسیده است.
اگر شما با نام کنگره ایرانیان کانادا تازه آشنا شده اید و یا اینکه تازه وارد هستید، می توانید با مراجعه به سایت کنگره از چگونگی شکل گیری آن، اهداف و اساسنامه اش مطلع شوید.
۱۱ می ۲۰۱۴ با برگزاری مجمع عمومی، انتخابات کنگره برگزار شد و شش نفر جایگزین اعضای پیشین هیئت مدیره شدند. فرهنگ فرید، بهمن رودگرنیا، بهروز آموزگار، رضا قاضی، شهرام نامورآزاد، آرشاک شجاعی اعضای جدیدی بودند که در کنار خانم ها شهلا غفوری، سیما دینی و سارا تخشا هیئت مدیره جدید را تشکیل دادند. پس از انتخابات با استعفای خانم سارا تخشا، هیئت مدیره آقای رضا بنایی را جایگزین فرد مستعفی کرد و او را به ریاست هیئت مدیره برگزید که این امر به انتقاد و اعتراض تعدادی از اعضای کنگره انجامید که در چند ماه اخیر با نوشتن مقالاتی نقد خود را در رسانه ها مطرح
کردند.
حال کنگره ایرانیان کانادا، در نظر دارد تا هر سه ماه یکبار برای رسیدگی به مسایل و مشکلات کنگره و یافتن راهکارهای مناسب جلساتی با اعضا و دوستداران کنگره ترتیب دهد.
نخستین جلسه به بررسی مشکلات کنگره اختصاص داشت که روز یکشنبه ۱۴ دسامبر ۲۰۱۴، از ساعت ۲ بعدازظهر در سالن اجتماعات مرکز امور شهری نورت یورک برگزار شد.
افرادی که تمایل داشتند در این نشست مسائل مربوط به کنگره را مطرح کنند از پیش تقاضایشان را به کنگره فرستاده و ثبت نام کرده بودند.
در آغاز، شهرام نامورآزاد، از هیئت مدیره کنگره ایرانیان کانادا، خلاصه ای از فعالیت ها و نحوه ی انتخاب رئیس هیئت مدیره را ارائه داد و در ادامه مدیریت جلسه را به رضا بنائی رئیس هیئت مدیره کنگره سپرد.
سخنان شهرام نامورآزاد را اینجا ببینید و بشنوید.
رضا بنائی به کمیته های مختلف کنگره اشاره کرد که در تارنمای این کنگره موجود است و افرادی که مایلند در این کمیته ها شرکت کنند می توانند با مراجعه به تارنما، در این کمیته ها ثبت نام کنند.
بنایی افزود: دو ملاقات با مسئولان وزارت خارجه کانادا داشتیم. اولین ملاقات در ۲۷ جولای ۲۰۱۴ صورت گرفت که یکی از نکات جالب این بود که در کارت ویزیت مسئولان خلیج فارس را خلیج عنوان کرده بودند که صریحا از سوی کنگره تذکر دادیم تا این نام را به نام خلیج فارس تصحیح کنند.
جلسه ی دوم ۲۲ اکتبر بود که با توجه به گزارش دکتر احمد شهید، مبنی بر نقض مستمر حقوق بشر در ایران، گزارش مبسوطی به مسئول میز مربوط به ایران دادیم.
از دیگر فعالیت های ششماهه کنگره از جمله: برگزاری مناظره برای کاندیداهای شهرداری تورنتو، ارسال نامه به نخست وزیر کانادا در همدردی با دولت پس از حمله تروریستی به پارلمان، نشست کمیته فرهنگی کنگره، ارسال نامه به وزیر مهاجرت و شهروندی مبنی بر تقاضا جهت توقف اخراج پناهندگان رد شده، است.
رئیس هیئت مدیره کنگره، در پایان سخنانش به مشابهت کنگره با سازمان هایی همچون PAAIA (Public Affairs Alliance of Iranian Americans) در آمریکا اشاره کرد که آنها هم غیرانتفاعی، غیرمذهبی و غیرحزبی هستند. او از پایا اطلاعاتی داد و گفت اهداف ما هم مثل آنهاست و کارهای
کنگره می تواند شبیه به اقدامات پایا باشد
سخنان رضا بنایی را اینجا ببینید و بشنوید..
۱۹ تن برای ابراز نظراتشان نام نویسی کرده بودند. برای هر سخنران پنج دقیقه وقت سخنرانی و پنج دقیقه هم برای پرسش و پاسخ با او تعیین شده بود که به ترتیب حروف الفبا شروع کردند.
۱ـ بیژن احمدی: اعتقاد دارم کنگره با گذشت هفت سال از عمرش هنوز نتوانسته تبدیل به یک سازمان توانمند و فراگیر شود. ایکاش کنگره به جای صادرکردن بیانیه و مسائل حاشیه ای بیشتر روی فعالیت های لازم تمرکز می کرد.
من و ده نفر از دوستان که از اعضای فعال کنگره ایرانیان کانادا هستند، کمپینی راه انداختیم به نام ” من هم یک ایرانی ـ کانادایی هستم”. این کمپین مستقل و با سه هدف مشخص است: ۱ـ معرفی کنگره به ایرانیانی که در انتاریو زندگی می کنند.۲ـ افزایش تعداد اعضای کنگره، ۳ـ تشویق مشارکت افرادی که عضو هستند در تصمیم گیری های کنگره و در کمیته ها
سخنان بیژن احمدی و پرسش و پاسخ با او را اینجا ببینید و بشنوید..
۲ـ نسترن نیکی علیی: امسال بیست و هفتمین نوروز را جامعه ایرانی برگزار خواهد کرد. جامعه ایرانی در آن سالها امکانات محدودی داشت ولی توانست فرهنگش را حفظ کند. کنگره ی ایرانیان ما الان هفت سالش است و ما نمی توانیم توقع داشته باشیم که تمامی اعضای جامعه ایرانی بیایند و در یک ظرف فعالیت کنند. چون جامعه بالنده ی ما اینقدر پیشرفت کرده که انجمن ها و کانون های مختلف دارد. ما این را به جامعه مان تبریک می گوییم و در واقع کنگره تبلور نماینده ای از تمام این انجمن هاست و می خواهیم زیر چتر کنگره یک صدای واحد داشته باشیم تا نگذاریم قوانین .جمهوری اسلامی اینجا هم ما را گروگان بگیرد
سخنان نسترن نیکی علیی و پرسش و پاسخ با او را اینجا ببینید و بشنوید.
۳ـ مهرداد آرین نژاد: به نظر من مهمترین مشکل کنگره در حال حاضر کمبود اعضا و مشارکت عمومی است. برای این که کنگره نهادی ست که قرار است منافع ایرانیان کانادا را محافظت کند و طبیعت کار آن این است که با مقامات سیاسی کانادا صحبت کند و در تصمیم گیری ها تأثیرگذار باشد، بنابراین ما باید اعضای هیئت مدیره مان شایسته ترین افراد جامعه باشند و بتوانند دیدگاه های مختلفی را که در کامیونیتی وجود دارد، نمایندگی کنند. وقتی تعداد اعضا کم باشد، تنوع دیدگاه ها هم کمتر خواهد بود. یکی از مشکلات روشن نبودن اهداف کنگره است.
آرین نژاد سپس چند پرسش مطرح کرد و گفت که نیاز است به اینها پاسخ داده شود. یکی از پرسش ها این بود که آیا وظیفه کنگره براندازی ست؟
سخنان مهرداد آرین نژاد و پرسش و پاسخ با او را اینجا ببینید و بشنوید.
۴ـ دکتر صمد اسدپور: کنگره ایرانیان کانادا در سال ۲۰۰۷ به همت تعدادی از فعالان جامعه ایرانی تشکیل شد اما در همان اوایل با استعفاهای پیاپی روبرو شد و مشکلات پیش رفت تا زمانی که اسمش را می گذارم دوران فترت، یعنی پنج سال گذشته. دورانی که تعداد اعضا آنقدر کم بود که به نوشته ی خود هیئت مدیره وقت امکان انتخابات نبود و انتصاب می کردند. تا اینکه گروه ما در کنار دکتر زندی سه کار انجام داد. یکی بزرگترین گردهمایی تاریخ آی سی سی در هتل رویال یورک با حضور ۸۵۰نفر، دیگر، ملاقات گروه هیئت مدیره با بلندترین مقام های کانادایی و رسیدگی به مسائل ایران و سوم، برای اولین مرتبه روزنامه های انگلیسی زبان مسائل ایرانیان را منعکس کردند.
اسدپور منفی نگری برخی را موجب حمله به کنگره و انتقاد و ایراد از آن دانست.
سخنان صمد اسدپور و پرسش و پاسخ با او را اینجا ببینید و بشنوید.
۵ـ بیژن فتحی: به عنوان موسس نهاد مادران در تیرگان، حضور پیدا کردیم به عنوان فعالیت حقوق بشری برای ما بسیجی و پلیس خبر کردند و ما را اخراج کردند چون می خواستیم بگوییم در جمهوری اسلامی اعدام می شود. ما باید چهره ی واقعی خودمان را نشان دهیم. بعضی ها می آیند اعلام می کنند ما به حقوق بشر احترام می گذاریم. من اینجا یک فیلمی را نشان می دهم که شما ببینید عملکرد واقعی نیروهایی که اینجا این بحث ها را می کنند، چیست؟
با نمایش فیلمی از اختلافی در یک گردهمایی در تورنتو، به سخنران تذکر داده شد که این خارج از بحث مربوط به کنگره است.
فتحی در پایان گفت: کسانی که طرفداران جمهوری اسلامی هستند می خواهند کنگره را به دست بگیرند و مخالفان جمهوری اسلامی باید اینجا باشند تا آنها نتوانند بروند با مسئولان کانادا لابی کنند
سخنان بیژن فتحی و پرسش و پاسخ با او را اینجا ببینید و بشنوید.
۶ـ مهردخت هادی: چطور می شود عملکرد کنگره را به نفع کامیونیتی ایرانی ـ کانادایی زیاد کنیم با افزایش اعتبار کنگره. من باور دارم که شفافیت یک اصل اولیه افزایش اعتبار است. بالا بردن اعضای کنگره شرط دیگر است. تا به حال هیئت مدیره کنگره پاسخگویی شان پایین بوده و این باعث می شود که اعضا اعتماد نکنند. یک راه افزایش اعتبار کنار گذاشتن اختلافات و درنظر گرفتن منافع جمعی است.
کنگره به چه کسانی تعلق دارد؟ ما همه دیدگاه های سیاسی مان را داریم و اولویت هایمان را برای مسائل کامیونیتی، کنگره باید آنقدر قدرت پیدا کند که وقتی می خواهد در مورد مسائل حقوق بشری صحبت کند صدایش به جایی برسد و وقتی می خواهد اعضایش حمایت کنند، بتواند پشتیبانی آنها را داشته باشد.
سخنان مهردخت هادی و پرسش و پاسخ با او را اینجا ببینید و بشنوید
۷ـ طاها حسنیانی: اکثر ایرانیها به حقوق بشر حساس هستند. چند سال پیش شخصی در اینجا دستگیر شد که تجهیزات حساس نظامی به رژیم ایران تحویل می داد و کنگره تلاش می کرد که به این شخص در زندان کمک کند. مردم انتظار دارند که کنگره وقتی برای چنین شخصی تلاش می کند به همان میزان هم در پیوند با مسئله حقوق بشر و سرکوب ها در ایران از خودشان واکنش نشان دهند و حس می کنند که کاسه ای زیر نیم کاسه است که امیدوارم چنین نباشد. من سعی می کنم نیمه ی پر لیوان را ببینم و همین جا از اعضای هیئت مدیره گذشته و کنونی تشکر می کنم و خسته نباشید می گویم.
سخنان طاها حسنیانی و پرسش و پاسخ با او را اینجا ببینید و بشنوید.
۸ـ دکتر ارسلان کهنمویی پورـ این سخنران با استفاده از پاورپوینت، سخنانش را ارائه داد. او در مورد جایگاه مجمع عمومی، اساسنامه و هیئت مدیره در سازمان های غیر انتفاعی غیر حزبی صحبت کرد و بالاترین نهاد سازمان را مجمع عمومی عنوان کرد و بعد از آن اساسنامه است و هیئت مدیره بازوی اجرایی سازمان است.
کهنمویی پور با طرح این که هیئت مدیره کنگره از وظیفه برگزاری مجمع فوق العاده در تاریخ مقّرر عدول کرده است، پیشنهاد کرد هیئت مدیره باید در اسرع وقت جلسه مجمع فوق العاده عمومی برای اساسنامه بازنویسی شده برگزار کند. هدف تاکید بر اهمیّت تصمیمات مجمع عمومی و ثبت این رویداد در تاریخ کنگره است.
سخنان ارسلان کهنمویی پور و پرسش و پاسخ با او را اینجا ببینید و بشنوید.
۹ـ سهیلا خداخواه: با اشاره به اهمیت و نقش کنگره ایرانیان کانادا گفت:کنگره با نیت لابی گری برای تحکیم موقعیت ایرانیان در کانادا به شکل غیرانتفاعی، غیر تحزبی ولی شدیدا سیاسی پایه گذاری شد. هیئت مدیره کنگره از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ به دست عواملی بود که در راستای سیاست رژیم اسلامی با کلیه فعالیت های ضد رژیم در تضاد بود بویژه سیاست های دولت کانادا در زمینه ی تحریم ها و بسته شدن سفارت جمهوری اسلامی مرکز جاسوسی و ترور رژیم در اتاوا. خوشبختانه پس از انتخابات ۲۰۱۲ و ورود افرادی با دیدگاه های سیاسی متفاوت کنگره پیشبرد امر حقوق بشر در ایران را در دستور کار خود قرار داد با این امید که صدای عدالتخواهی مردم ایران باشد.
سخنان سهیلا خداخواه و پرسش و پاسخ با او را اینجا ببینید و بشنوید.
۱۰ـ مهدی کوهستانی: در آغاز دهه ی هشتاد، ایرانیان تورنتو بیشتر پناهنده هایی بودند که نیازهایی داشتند و انجمن ایرانیان به این موضوع می پرداخت، ولی در سال ۲۰۰۰ سیاست های پناهنده پذیری کانادا عوض می شود و امروز ما دیگر با ایرانیان دهه هشتاد روبرو نیستیم. بخشی از مهاجران امروز از طریق کارگر ماهر می آیند و وظیفه ی نهادی مثل اینجا این است که آنها را در نظر بگیرد و بخش دیگر به صورت سرمایه گذاری می آیند. این دو بخش را باید از هم جدا کرد.
وظیفه ی ماست که بگذاریم نهاد کنگره با هر اشکالی که دارد، این چند وقت را بگذراند و فضایی را به وجود بیاورد که آدم ها اعتماد کنند.
سخنان مهدی کوهستانی و پرسش و پاسخ با او را اینجا ببینید و بشنوید.
۱۱ـ مریم پوتراگر ـ همانطور که می دانید از هفت سال پیش کنگره تأسیس شد و در یک مسیر اصلی قرار نگرفت، برای اینکه خانه ای به نام خانه ی ایرانیان تأسیس نشد و اعضای کنگره به حد نصاب نرسید، برای جوانان و کودکان و سالمندان و دانشجویان … ما به آن حد نرسیده ایم که به سمت ایران بخواهیم کاری بکنیم. یا یک کنگره دیگر درست کنید و در آن جهت حرکت کنید.
این سخنران انتقاد افراد به رئیس هیئت مدیره درخصوص حمایت از کاندیدای ایتالیایی تبار را وارد ندانست و آن را موضوع شخصی ایشان خواند.
سخنان مریم پوتراگر و پرسش و پاسخ با او را اینجا ببینید و بشنوید.
۱۲ـ هومن رضوی: کنگره هفت سال است که تشکیل شده. به نظرم باید تفکیک قائل شویم بین انتظارات حداکثری و انتظارات حداقلی.
پیشنهادات: ـ سرمایه گذاری روی جوانان زیر ۳۰ ساله ها، ـ پیوندجویی بین سازمان های مختلف ایرانی و معرفی کنگره به آنها، ـ دعوت از نمایندگان کامیونیتی های دیگر و استفاده از تجارب آنها، ـ دعوت از افراد داخل کامیونیتی برای برگزاری سمینار درباره ی روابط مدنی ـ سیاسی، ـ اختلافات سیاسی نباید منجر به موازی کاری شود. می شود خواسته های صنفی را بر خواسته های سیاسی ارجح دانست و می توان کمیته ای هم تشکیل داد که بُعد سیاسی را در دست بگیرد.
سخنان هومن رضوی و پرسش و پاسخ با او را اینجا ببینید و بشنوید
۱۳ـ ستاره صبور: قلم به دستان ایرانی ـ کانادایی، به روایت خود چپ نو و میانه، مدعیان شفافیت از تریبون های بی پرنسیپ، در دفاع از متعدیان به حقوق زنان، یا پتیشن راه می اندازند و یا اینکه متهم یا مجرم را از عنوان مهاجر ایرانی ـ کانادایی خلع نام کرده و به یک ایرانی تبار تقلیل می دهند. و آنهایی هم که منافع سیاسی ـ اقتصادی شان اجازه دهد سعی می کنند که با سیاسی کردن جرم مجرمان و قانون شکنان ایرانی ـ کانادایی در کانادا به یاری ماموران رژیم بشتابند.
اینان، این طرفداران دمکراسی و تعامل فرهنگی و سیاسی بعد از هفت سال از برپایی کنگره ایرانیان کانادا و با داشتن تنها ۴۰۰ عضو از جمعیت بیش از۱۶۰هزار نفری ایرانیان مقیم تورنتو فریاد وامصیبتا سر داده اند، پتیشن راه انداخته اند که آهای مهاجرین ایرانی بیایید که کنگره دارد از دست می رود.
سخنان ستاره صبور را اینجا ببینید و بشنوید
۱۴ـ مهدی شمس: اینجا جمع شدیم تا درباره مشکلات کنگره صحبت کنیم. هیئت مدیره! مشکل کنونی کنگره در درجه اول شما ۹ نفر هستید. جناب بنایی، جنابعالی میزبانی ناخواسته هستید، اگر واقعا دنبال حل مشکل هستید، کناره گیری نمایید. مشکل اصلی این کنگره من و شما هستیم که سالی یک بار در زمان انتخابات سری به کنگره می زنیم و برای حمایت از دوست خود به او رای داده و باعث انتخاب شدنش می شویم. می رویم و دیگر پشت سر خود را نگاه نمی کنیم. مشکل من و شما هستیم که از روی ناچاری به افرادی رای می دهیم که شناختی از آنان نداشته و فعالیتی ندیده ایم.
مهدی شمس از هیئت مدیره و رئیس اش و اعضای کنگره برای اعمال خلاف اساسنامه و سکوت و کم کاری انتقاد کرد.
سخنان مهدی شمس را اینجا ببینید و بشنوید
۱۵ـ کامنوش شهابی: در مورد موضع گیری های سیاسی کنگره. هر کدام از ما نسبت به مسائل ایران اعتقادات خودمان را داریم و از میان اعضای هیئت مدیره ممکن است کسانی باشند که جزو گروه و دسته سیاسی باشند که اعتقادات هر کس برای خودش محترم است و ما هم احترام می گذاریم، ولی مشکل آنجاست که وقتی دولت کانادا در مورد مسائل ایران پرسشی از کنگره بکند، مدیریت به خاطر موقعیت ویژه ای که دارد بخواهد اعتقادات خودش را به عنوان اعتقادات کل کامیونیتی مطرح کند. تنها راهی که می شود جلوی این مسئله را گرفت نظرسنجی است. ما از مدیریت کنگره این توقع را داریم که پاسخ پرسش ها را با آمار بدهند. در مدیریت قبلی سفارت ایران در کانادا بسته می شود، و تعدادی از اعضای مدیریت کنگره در رسانه های کانادا اعتقادات خودشان را می گویند ولی هیچگاه ما نفهمیدیم چنددرصد از ایرانیان کانادا با این مسئله موافق بودند و چنددرصد مخالف.
سخنان کامنوش شهابی را اینجا ببینید و بشنوید
۱۶ ـ کاوه شهروز: دکتر مارال نجفی همسر کاوه شهروز متن سخنرانی او را برای حاضران خواند. این سخنرانی به انگلیسی ایراد شد ولی یک کپی از متن به حاضران در سالن ارائه داده شد.
کاوه شهروز می گوید، با توجه به اینکه حمایت از حقوق بشر در ایران مورد قبول بخش وسیعی از ایرانی ـ کانادایی ها است و علت وجود ما در کانادا به دلیل نبود دمکراسی و حقوق بشر در ایران بوده، چگونگی پرداختن به مسائل سیاسی از سوی کنگره باید مشخص شود. او در این خصوص پیشنهاداتی ارائه کرده است از جمله: کنگره باید همیشه در مواقعی که ایرانی ـ کانادایی ها مستقیما توسط عمل یا رویه ی دولت ایران تحت تأثیر قرار می گیرند(مانند زهرا کاظمی و سعید ملک پور)، اقدام کند.
کنگره باید در موضع گیری هایش همواره در سطح کلان و عمومی وضعیت حقوق بشر در ایران را مدنظر داشته باشد. و یا فقط در مواقع خیزش های بزرگ توده ای مثل آنچه که در سال ۲۰۰۹ در ایران اتفاق افتاد، ابراز نظر کند.
سخنان مارال نجفی به نیابت از کاوه شهروز را اینجا ببینید و بشنوید
۱۷ـ فرامرز شیراوند: سخنران در آغاز از متصدی پخش فیلم درخواست کرد که کلیپی را به نمایش درآورد. در این کلیپ محسن رضایی درباره ی لابی گری در آمریکا می گوید.
پس از نمایش ویدیو او ادامه داد: بحث اصلی من در رابطه با کنگره این است که کنگره لابی جمهوری اسلامی باشد یا بشود، هرچه که تلاش شده بود که بشود، ولی شکست خورد و علت شکستش هم این است که می بینید. انتظار نبود که عده ای بیایند و جایگاه کسانی بنشینند که اهداف دیگری داشتند. کنگره را باید از نفوذ و رخنه ی لابی های جمهوری اسلامی پاک کرد و جلویشان را گرفت و شناسایی و اخراج شوند.
سخنران اشکالات کنگره را نیز برشمرد.
سخنان فرامرز شیراوند را اینجا ببینید و بشنوید
۱۸ ـ سلمان سیما: او تأکید کرد که اعضای هیئت مدیره داوطلبانه خدمت می کنند و آن را عمل قابل تقدیری خواند و افزود: چرا مجمع عمومی فوق العاده که باید تا تاریخ ۱۱ نوامبر ۲۰۱۴برگزار می شد، برگزار نشده است؟ ملاحظاتی در مورد اساسنامه:
ـ حق نصب از اعضای هیئت مدیره سلب شود. انتصاب افراد علاوه بر غیردمکراتیک بودن، ناکارآمدی خود را در عمل نشان داده است. در صورت استعفای اعضای هیئت مدیره، اعضای علی البدل وارد هیئت مدیره شوند.
غیبت اعضای هیئت مدیره و نظارت بر عملکرد اعضای هیئت مدیره مواردی هستند که در اساسنامه مسکوت مانده اند.
سلمان سیما بر استقلال و عدم وابستگی کنگره از جمله عدم هرگونه رابطه با جمهوری اسلامی تأکید کرد.
سخنان سلمان سیما را اینجا ببینید و بشنوید.
۱۹ـ دکترشهرام تابع محمدی با نمایش اسلایدهایی که با طنز همراه بود، در مورد تعداد اعضای کنگره می پرسد که بالاخره مشخص نشده است.
در ادامه در مورد برگزاری یک انتخابات سالم می گوید که به یک پروتکل روشن نیاز است تا امکان اشتباه و تقلب را از بین ببرد.
مشکلات انتخابات در سال های گذشته: نبود برگه های رای رسمی، مشخص نبودن شمار برگه های توزیع شده و شمار آراء ریخته شده به صندوق، نبود زمان معین برای آغاز و پایان رای گیری، نبود هیئت مستقل نظارت بر انتخابات، نبود قانون برای باطل کردن آرا
سخنان شهرام تابع محمدی را اینجا ببینید و بشنوید.
نگاهی به جلسه
ـ این جلسه بیش از چهار ساعت طول کشید.
ـ آقای بنایی جلسه را خوب و با احترام اداره کرد.
ـ در بخش پرسش و پاسخ ها، گاه به دلیل کمی وقت اعتراض و گلایه صورت می گرفت ولی در نهایت با توضیحات گرداننده جلسه می پذیرفتند.
ـ شهرام تابع محمدی به اختصاص بیش از ۲۰ دقیقه وقت به هیئت مدیره و رئیس کنگره اعتراض کرد و آن را تبعیض آمیز خواند.
ـ بهنام اصفهانی زاده، رئیس دوره های پیشین کنگره، در وقت پرسش و پاسخ پشت میکروفن قرار گرفت و به مدیر جلسه اعتراض کرد که ورقه هایی در سالن در حال پخش است که او را عامل جمهوری اسلامی خوانده است. او خواهان معرفی فرد پخش کننده شد. رئیس هیئت مدیره از خانمی که این اعلامیه ها را پخش می کرد خواست که آنها را به بیرون سالن ببرد و گفت این ورقه ها ربطی به کنگره ندارد. این مسئله تشنج زیادی در سالن به وجود آورد.
ـ دو محافظ یکی با لباس سکیوریتی و دیگری با لباس شخصی گویا برای برقراری نظم و جلوگیری از تشنج در سالن حضور داشتند، ولی در چند مورد با کوچکترین مسئله ای همچون به درازا کشیده شدن پرسش سئوال کننده به محافظان گفته می شد که به فرد مزبور تذکر دهند یا او را به بیرون سالن هدایت کنند. این اصلا روش درستی برای حفظ نظم سالن نبود.
ـ تنها چند نفر از سخنرانان به طور مشخص سخنرانی شان را به موضوع کنگره و راه حل ها اختصاص داده بودند و تعدادی علیرغم تذکر فرهنگ فرید، از اعضای هیئت مدیره، به سخنرانی خارج از موضوع کنگره ادامه دادند.
ـ پرسش و پاسخ بخش پایانی را اینجا و اینجا ببینید.
ـ از سایت کنگره ایرانیان کانادا دیدن کنید.
http://iccongress.ca/
…. طاها حسنیانی. سخنران بعدی جلسه گفت: «تردیدی ندارم که حقوق بشر و آزادی و دموکراسی موضوعی حساس برای همه است. مشکل ما عدم درک متقابل از یکدیگر است ….. در چند سال گذشته شخصی در اینجا دستگیر شد که میخواست به جمهوری اسلامی تجهیزات اتمی بفروشد و کنگره خواست از او دفاع کند. در چنین شرایطی مردم انتظار دارند به همان میزان در پیوند با مسئله حقوق بشر و سرکوب زنان هم واکنش نشان دهد اما وقتی چنین نمیشود و مردم تضاد را میبینند طبعا فکر میکنند کاسهای باید زیر نیمکاسه باشد.» وی تاکید کرد:
«آیا کنگره با دولت کانادا در پیوند با شبکه لابی جمهوری اسلامی همکاری میکند؟
آیا کنگره تلاش کرده است با وجود فرماندهان متعدد لایههای میانی سپاه در شهر تورنتو، که اسم و تلفن آنها موجود است، به دولت کانادا به خاطر امنیت فعالین سیاسی اجتماعی هشدار بدهد؟»
ایشان در ادامه سخنانش افزود:
همانطور که از نام و اهداف کنگره پیداست. کنگره زبان گویای جامعه ایرانیان با همه تنوعات فرهنگی و زبانی است. تاکنون کنگره در این مورد نتوانسته اقدام جدی بکند و از این طریق تبدیل به تریبونی شود که در برگیرنده این تنوعات و این پشتوانه عظیم ملی گردد.
برای نیل به این هدف مهم کنگره باید مشاوری از میان یکی از ملیتهای ایرانی داشته باشد که آگاهی کامل به آداب و رسوم اقوام و ملیتها داشته باشد و از این طریق باعث شناخت و نزدیکی بین کنگره و آنها را فراهم آورد.
این می تواند باعث همگرایی بیشتر بین جامعه پراکنده ایرانی شود و به تقویت و غنای کنگره کمک کند.
از سوی دیگر نوعی تمرین دمکراسی و بالاتر بردن تعامل با هم در همه ابعاد قلمداد می شود و در افکار جامعه کانادا نیز به دیده مثبت به آن خواهند نگریست.
سخنرانی حسن روحانی برای گروهی از “ایرانیان” در نیویورک ۲۶ سپتامبر ۲۰۱۳ (۴ مهرماه ۱۳۹۲)
“… دیپلماسی عمومی بعهده ی شماست و حتی در مسیر راه دیپلماسی رسمی، این شما هستید که در دیپلماسی عمومی یاری کنید. و شما عزیزانی که مقیم کشور امریکا هستید، آستین ها را بالا بزنید! ما به شما نیازمند هستیم.”
سخنرانی حسن روحانی در ۱۰ مهرماه ۱۳۹۲
“…. البته شما میدانید که اسراییل لابی بسیار قویی در امریکا داره؛ در کنگره نفوذ داره. کارهای زیادی کرده اند و اتفاقن این ما هستیم که باید جای خالی یک لابی قوی ایرانی را در آینده پر کنیم. باید کاری بکنیم که در بخش های مختلف عده ای تلاش بکنند برای اینکه افکار [ج.ا.] ایران، نظرات [ج.ا.] ایران، ملت [اسلامی] ایران را به گوش امریکا برسانند؛ من فکر می کنم ایرانی هاییکه اونجا حضور دارند، باید اونها اولین قدم را بر دارند.”
« ۱۷ـ فرامرز شیراوند: سخنران در آغاز از متصدی پخش فیلم درخواست کرد که کلیپی را به نمایش درآورد. در این کلیپ محسن رضایی درباره ی لابی گری در آمریکا می گوید…….”»
توصیه می کنم برای آشنایی بیشتر با گزارشگر خواهشمندم سری به فیسبوک گروه موازی Let’s talk Iranian Canadian Congress بزنید – به احتمال قوی پاسخ را می توانید در این فیسبوک گروه موازی بیابید!
جناب سردبیر و رییس هیئت تحریریه،
با تشکر از این “گزارش” هر چند که نه تنها باور ندارم بلکه لزومی نمی بینم که بیطرفانه باشد!
به هر رو، کلیپی (۳ دقیقه و نیم) که از سوی من تهیه شده و در جلسه به نمایش در آمد، تنها شامل محسن رضایی – فرمانده سابق سپاه و ریسس “تشخیص مصلحت نظام و ….، نمی شد – بلکه نیمی از زمان ویدئو کلیپ به سخنرانی های رییس جمهور دولت امید به اعدامِ رژیمِ هولوکاست اسلامی، آخوند سبز- بنفش سید حسن روحانی و همچنین دیگر جانی اسلامی، ظریف بود.
در این ویدئو کلیپ، سید سبز- بنفش، روحانی در سخنرانی هایش از “فرهیختگان” ایرانی در امریکا دعوت می کرد که “آستین ها را بالا بزنند” و در دفاع از جمهوری اسلامی و سیاستهایش لابی گری کنند. (ویدئو کلیپ موجود است).
دوستان براستی چرا سخنرانی های حسن روحانی، سید سبز- بنفش از این “گزارش” حذف شده است؟
لازم به ذکر است که بحث من، در کلیت در مورد عوامل رژیم (“فرهیختگان”، مطبوعات، سرمایه گزاران، ….) در جامعه ایرانیان کانادا و هچنین شناسایی، معرفی، افشا، دستگیری، محاکمه، زندان و اخراج آنان از کانادا بوده و هست؛ و در خصوص لابی های رژیم در”کنگره ایرانیان کانادا”، تمرکز بحثم در ارتباط با آیین نامه و اهداف کنگره در پیشگیری ازتبدیل شدن “کنگره” به لابی رژیم و لابیگری برای رژیم و عضویت عوامل رژیم “جنایت علیه بشریت” بود. در این راستا خواهان پایبندی به اصل حقوق بشر و منشور آزادی ها و حقوق بشر کانادا در تغییر آیین نامه کنگره بوده و هستم تا نه تنها عوامل رژیم نتوانند عضو “کنگره ایرانیان کانادا” شوند بلکه عوامل نفوذی و ناقض حقوق بشر (طرفداری از رژیم، سفارتش و….) از “کنگره” اخراج گردند!
متن کامل در اختیار “کنگره ایرانیان کانادا” خواهد بود!
با سپاس،
فرامرز شیراوند