شهروند- علی شریفیان: پس از اینکه مهاجر پاکستانی کانادایی خانم زبیره اسحاق در جریان مراسم دریافت شهروندی کانادا حاضر نشد برقع خود را کنار بگذارد و گفت پوشیدن برقع و نقاب از واجبات دینی اوست و سبب درگیری دولت با این ماجرا شد و او به دادگاه شکایت کرد و دادگاه نظر دولت را مردود دانست، ماجرای این پوشش به ماجرایی جنجالی تبدیل شد، تا آنجا که به موضوع مبارزات انتخاباتی و درگیری احزاب هم گردید.
کنگره مسلمانان کانادا با انتشار بیانیه ای خواستار ممنوعیت نقاب و برقع شده است. این کنگره می گوید پوشیدن نقاب و برقع اصلا ارتباطی به اسلام ندارد و در قرآن و یا در دیگر منابع معتبر هیچ اشاره ای به آن نشده است. تنها اعضای این کنگره مخالف نقاب و برقع نیستند، در سال ۲۰۰۹ خانم فرزانه حسن، نویسنده کانادایی پاکستانی تبار در اعتراض به این پوشش ها گفته است که اینها ریشه در فرهنگ خاورمیانه دارد و اگر دولت بخواهد از حقوق زنان دفاع کند باید پوشیدن آنها را ممنوع کند چون اغلب زنان به اجبار و فشار خانواده شان مجبور به استفاده از نقاب یا برقع می شوند و این پوشش ها جلوی فعالیت های آزادانه آنها را می گیرد.
راحیل رضا، روزنامه نگار، سخنران و نویسنده کانادایی پاکستانی تبار۲۴ سپتامبر با انتشار نامه ای در هافتینگتون پست این پوشش ها را پرچم داعش، القاعده، طالبان و عربستان سعودی توصیف کرده و می گوید که ارتباطی با اسلام ندارند.
دولت مصر هم روز ۸ اکتبر پوشیدن نقاب و برقع را در موقع رای دادن در مصر ممنوع کرده است. این پوشش ها در فرانسه ممنوع شده است. چندی پیش هم محمد سید طنطاوی، یکی از مقامات ارشد دانشگاه الاظهر مصر با صدور فتوایی با آن مخالفت کرده است.
کنگره مسلمانان کانادا مانند کنگره ایرانیان کانادا اسامی بزرگ ولی بدون پشتوانه مردمی هست و یک کپی برداری بد سلیقه از کنگره بهودیان کانادا هست که اساسا با این دو جریان متقاوت است زیرا کنگره یهودیان که البته مدتی است زیر محموعه جدیدی قرارگرفته است در سال ای۱۹۱۹ تاسیس شده است و از حقوق و منافع جامعه یهودیان کانادا و اسرایل لابی گری می کند . در حالی که کنگره مسلمانان کانادا و کنگره ایرانیان هردو سالها ی اخیر تاسیس شده اند
این دوجریان دقیقا برای لابی گری بدون مشارکت اقشاری که اسم انرا بر خود نهاده اند تشکیل شده اند
.وکنگره مسلمانان کانادا و تارق فتاح بنیانگذار ان ابتدا ان دی پی بود بعد ا لیبرال شد و در سالهای اخبر با قدرت در اتاوا به صف اقای هارپر پیوست و اتفاقا مواضعش با اسلام هراسی با هارپر نزدیک است . گنگره هیچ گاه بیش از چند صد نفر عضو نداشته است ولی بدلیل انتقاداتش از جمهوری تاسلامی و عربستان و حمایت از اسراییل همیشه حضور فعالی در رسانه های کانادا سی بی سی و
سان تی وی و روزنامه سان و رادیو دست راستی ۱۰۱۰ داشته است و از طرف مسلمانان سخن می گوید و اتفاقا حساب شده در برابر جریان افراطی اسلامی طرفداران القاعده
جا زده شده است در حالیکه ۱ میلیون مسلمان کانادایی صداهای مختلف و اکثر ا هم میانه رو هستند
یاتفاقا هیچ ارتباطی با کنگره مسلمانان و یا افراطیون که بسیار کم هستند ندارند ولی
سیاست های اسلام هراسی هارپر گه باعث سرنگونی خودش از دولت در ۱۹ اکتبر ۲۰۱۵ شد
چنین فضایی را برای انها بوجود اورده است
بعداز استعفای فتاح که به دروغ گفت می خواهند وی را بکشند ولی هیچ گاه پلیس تورنتو این موضوغ را تایید نکرد وی پست را به خانم راحله رضا که یک گروه مسلمانان پیشرو در ائثلاب با محافظه کاران ( حیسون کنی ) تشکیل داده اند و از انها کمک مالی و رسانه های دریافت کرده اند .
یکی از نقاط مثبت این جریان برخورد با افراطی گری مسلمانان هست ولی این جریان همواره در کنار رژیم نافض حقوق بشر اسرایل ایستاده است و به انها گرا می دهد که نامگذاری این کنگره و نقش ان در کانادا و رسانه ها و پررنگ شدن ا ن در دوران محافظه کاران سوالات جدی در مورد سیاسی بودن این جریان بوجود می اورد .