دولت عراق بر اخراج اعضای گروه مجاهدین خلق از این کشور و تعطیل شدن ارودگاه آن ها یعنی اردوگاه اشرف، تاکید کرده است.

شماره ۱۲۰۹ ـ پنجشنبه ۲۵ دسامبر  ۲۰۰۸


 

بی بی سی: دولت عراق بر اخراج اعضای گروه مجاهدین خلق از این کشور و تعطیل شدن ارودگاه آن ها یعنی اردوگاه اشرف، تاکید کرده است.

موفق ربیعی، مشاور امنیت ملی نخست وزیر عراق، یکشنبه (۲۱ دسامبر) از اردوگاه اشرف که حدود ۳۵۰۰ تن از اعضای گروه مجاهدین خلق ایران در آن زندگی می کنند دیدار کرد.

بعد از این دیدار، دولت عراق با صدور بیانیه ای تاکید کرد که ساکنان اردوگاه اشرف یا باید به کشور خود یعنی ایران یا به کشور دیگری فرستاده شوند.

دولت عراق چند سال است که درصدد یافتن راهی برای پایان حضور مجاهدین در عراق است. دولت عراق مانند دولت ایران گروه مجاهدین خلق را تروریستی می داند، اتهامی که این گروه آن را رد می کند.

کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در ماه اکتبر گذشته در نامه ای به وزیر امور خارجه عراق خواست که دولت عراق از ساکنان اردوگاه اشرف در برابر خروج اجباری از عراق، اخراج و بازگردانده شدن به ایران محافظت کند.

در بیانیه جدید دولت عراق که روز یکشنبه منتشر شد آمده است که این دولت مسئول تامین امنیت اردوگاه اشرف است، اما همچنان به برنامه اش برای بسته شدن این اردوگاه ادامه می دهد.

کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل پیشتر از دولت عراق خواسته بود که از هر گونه اقدامی که زندگی یا امنیت ساکنان اردوگاه اشرف را به خطر بیاندازد خودداری کند.

سازمان عفو بین الملل بارها از دولت های آمریکا و عراق خواسته است با ساکنان اردوگاه اشرف بر اساس کنوانسیون چهارم ژنو رفتار کنند. این کنوانسیون بازگرداندن افراد تحت حمایت را در صورت وجود خطر شکنجه به کشورشان منع می کند.

تصویب توافق نامه امنیتی عراق با آمریکا که بر خروج نیروهای نظامی ایالات متحده از این کشور تا سال ۲۰۱۱ تاکید دارد، نگرانی هواداران مجاهدین خلق را از احتمال تحویل ساکنان اردوگاه اشرف به دولت ایران افزایش داده است.

اردوگاه اشرف واقع در شرق استان دیاله که هم مرز ایران است در دهه ۱۹۸۰ پس از گریز هزاران عضو سازمان مجاهدین خلق به عراق به پایگاه اصلی این گروه تبدیل شد.

نیروهای آمریکایی هزاران عضو گروه را پس از حمله سال ۲۰۰۳ به عراق خلع سلاح کردند.