سه شنبه هفته گذشته یک کودک کار پس از بیش از ۹ سال تلاش مردانه، خود را به دار آویخت. بر اساس آخرین اطلاعات، مشکلات اقتصادی علت خودکشی این کودک کار بود.
شماره ۱۲۱۰ ـ پنجشنبه ۱ ژانویه ۲۰۰۹
ایلنا: سه شنبه هفته گذشته یک کودک کار پس از بیش از ۹ سال تلاش مردانه، خود را به دار آویخت. بر اساس آخرین اطلاعات، مشکلات اقتصادی علت خودکشی این کودک کار بود.
به گزارش خبرنگار"ایلنا" این کودک ۱۷ ساله که از هشت سالگی در کارگاه های مختلف، خرج خانواده را تامین میکرد، سال گذشته به اجبار ازدواج و در نهایت به علت فشار مشکلات اقتصادی اقدام به خودکشی در محل کارش کرد.
زهرا بناساز، عضو هیات مدیره انجمن حمایت از کودکان کار، در این باره میگوید: مجتبی از یک سال پیش همواره از مشکلات اقتصادی شکوه میکرد و به نظر میرسد این مشکلات مجتبی را وادار به این کار کرد. البته او در این مدت تقریبا تماس خود را با انجمن قطع کرده بود.
به گفته بناساز چنین اتفاقی تاکنون سابقه نداشته و اگر چه فعالان حقوق کودک به همراه سایر کودکان کار انجمن مجلس یادبودی برای مجتبی برگزار کردند، اما همچنان از مرگ ناگهانی او در اندوه هستند.
او معتقد است که درحال حاضر هیچ دستگاه مشخصی از کودکان کار حمایت نمیکند و اگر انجمنهای مردم نهاد نباشند اوضاع از این نیز بدتر میشود.
این فعال دفاع از کودکان کار البته به اتفاقات ناگوار دیگری که برای این کودکان رخ میدهد نیز اشاره میکند "یک روز میشنویم که کودکی در قالب بیجه در جامعه فاجعه میآفریند و روز دیگر جسد کودک کار دیگری که مورد تعرض قرار گرفته در جوی آب پیدا میشود."
بناساز تنها راه حل معضلات کودکان کار را تغییر نگاه به این افراد بیدفاع میداند و میگوید: با کمی دقت مشخص میشود که کودکان کار به اشکال مختلف در حال از دست رفتن هستند، کودکانی که سرمایه بشری برای جامعه ما و تمام جهان محسوب میشوند و به آسانی نباید از آنها گذشت.
بناساز باقی حرفهای بیپایان مدافعان حقوق کودکان کار را در پاسخی کوتاه به پرسش خبرنگار"ایلنا" میگوید:
ـ نام خانوادگی مجتبی چه بود؟–
ـ نگویم بهتر است.
ـ بنویسم مجتبی الف؟
ـ چه فرقی می کند مجتبی الف، مجتبی ب یا هر چیز دیگری، مهم این است که کودکی مجتبی بر باد رفت.