صدای امریکا: مازیار بهاری، مستندساز و روزنامهنگار ایرانی-کانادایی، جایزه دانیل پرل از اتحادیه ضد افترا را در مراسمی در شهر هوستون دریافت کرد. بهاری این جایزه را به دلیل تلاشهایش برای روایت هولوکاست و ارتباط آن با جامعه امروز، تلاش برای همهگیری ارزشهای دموکراتیک و تلاشهای حقوقبشری خود دریافت کرد.
اتحادیه ضد افترا یا (ADL) یک سازمان غیردولتی بینالمللی است که مرکز آن در نیویورک قرار دارد و ضمن حمایت از حقوق بشر در آمریکا، وظیفه خود را مقابله با یهودستیزی و هر نوع نژادپرستی و نفرتپراکنی میداند.
این جایزه به نام دانیل پرل، روزنامهنگار روزنامه والاستریت جورنال نامگذاری شده که در سال ۲۰۰۲ و از سوی تروریستها در پاکستان به قتل رسید.
مازیار بهاری در زمان دریافت این جایزه گفت در طول سه دهه گذشته تلاش کرده است تصویر دقیقتری از هولوکاست و تاریخ یهودیان برای مسلمانان در ایران و سایر نقاط جهان ترسیم کند.
این روزنامهنگار ایرانی اضافه کرد که در طول سالها کوشش کرده است تاریخ و فرهنگ یهودیان را بیشتر متوجه شد و روایتهای مختلف و متنوعی از یهودیان ارائه کند، مسالهای که به عقیده او «تنها راه ایجاد جامعهای امنتر برای فرزندان و نوههای ما است.»
بهاری در سالهای اخیر دو فیلم درباره هولوکاست ساخته است. یک فیلم درباره یک پناهجوی یهودی در کشتی سنتلوئیس و دیگری درباره یک دیپلمات ایرانی به نام عبدالحسین سرداری که در زمان اشغال فرانسه به یهودیان کمک میکرد. او اخیرا با همکاری موزه هولوکاست آمریکا، در ساخت فیلم «۸۲ اسم» هم مشارکت داشته است؛ فیلمی درباره منصور عمری، که از شکنجههای حکومت بشار اسد در سوریه جان به در برد و سفر او برای فهم هولوکاست.
مازیار بهاری که در ایران متولد شده است، در زمان انتخابات ریاستجمهوری مناقشهبرانگیز سال ۸۸ در ایران بازداشت شد. او پس از ۱۱۸ روز از زندان آزاد شد و کمی بعدتر از سوی دادگاه به ۱۳ سال و ۶ ماه زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.
پخش اعترافهای او از شبکه پرس تیوی – تلویزیون انگلیسی زبان جمهوری اسلامی – باعث شد آفکام – نهاد مسئول بر فعالیت رسانهها در بریتانیا – حکم به تعطیلی پرس تیوی بدهد.