اگر از یکنواختی آشپزخانه خود خسته شده اید و نمی دانید چطور این شکل را تغییر دهید، راه های بسیاری برای رهایی از این شرایط وجود دارد که استفاده از رنگ یکی از آن هاست . همه ما می دانیم که رنگ به هر شئی بی جان زندگی می بخشد. پس چه خوب است که از آن در آشپزخانه که به نوعی، قلب خانه ما محسوب می شود به بهترین وجه استفاده کنیم و آشپزخانه را با رنگ های زیبا زینت دهیم.

رنگ های آشپزخانه

 رنگ، نقشی مهم در طراحی آشپزخانه دارد، زیرا می تواند در خلق و خوی افراد، بسیار تاثیر گذار باشد. بنابراین توصیه می کنیم، رنگ هایی را انتخاب کنید که سایه روشنی از قهوه ای، زرد، صورتی  و آبی داشته باشند. رنگ، همچنین در کوچک یا بزرگ جلوه دادن فضای آشپزخانه نیز می تواند تاثیرگذار باشد. ترکیبی متناسب از رنگ ها در طراحی دکوراسیون می تواند آشپزخانه شما را جذاب تر و شاد تر از قبل جلوه دهد.

مطالعات در این زمینه، حاکی از این است که رنگ در روحیه افراد خانه می تواند تاثیر بگذارد. برای  مثال، رنگ قرمز تعداد ضربان نبض و سرعت تنفس را افزایش داده، اشتهای افراد را زیاد می کند یا رنگ  زرد بویژه زرد ملایم احساس شادی را به بیننده القاء می کند؛ از همین رو طراحان و تولید کنندگان وسایل آشپزخانه (کابینت، سنگ فرش …..) محصولات خود را با تنوع رنگ عرضه می کنند.

آشپزخانه سفید: ماندگار و ایده آل 

بسیاری از افراد بر این باورند که تنها رنگ مناسب برای آشپزخانه، رنگ سفید است. آنها عاشق ظاهری تمیز و پاکیزه هستند. رنگ سفید به دلیل روشنی و شفافیت برای آشپزخانه های کوچک  بسیار مناسب است، زیرا فضای آشپزخانه را بزرگ تر جلوه می دهد.

و اما چرا سفید؟!

رنگ سفید می تواند زمینه ای مناسب برای هر رنگ دیگری باشد. همچنین به دلیل آشکارتر بودن کثیفی و لک، روی رنگ سفید تمیز کردن سطوح به مراتب آسان تر است. همچنین ترکیب رنگ سفید با آبی، زیبایی و اثربخشی خاصی ایجاد می کند.

رنگ روشن برخی عناصر طراحی مانند کف پوش یا پرده می تواند فضای آشپزخانه را گرم تر جلوه دهد؛ بنابر این استفاده از یک رنگ به عنوان رنگ پایه و اصلی و به کارگیری یک یا دو رنگ به عنوان رنگ مکمل ایده خوبی خواهد بود. برای مثال، در طراحی رنگ خانه خود از ترکیب ۶۰، ۳۰، ۱۰ استفاده کنید. یعنی سه رنگ انتخاب کنید: رنگ اول که رنگ پایه و اصلی است، معمولا ۶۰% فضا را یعنی دیوارها یا کابینت را پوشش می دهد؛ رنگ دوم در ۳۰% فضا و برای کف پوش، فرش ها و پنجره ها استفاده می شود و ۱۰% باقی مانده برای ظروف، تابلو ها و سایر وسایل به کار گرفته شود.

در طراحی رنگ های مکمل، باید از دو رنگ متضاد استفاده شود؛  این نوع طراحی، دکوراسیون خانه را لطیف و هنری تر می سازد. رنگ های خنثی مثل قهوه ای روشن، سیاه، سفید، کرم و سایه روشنی از خاکستری را می توان تقریبا با هر رنگ دیگری  هماهنگ  کرد. از همین رو بهتر است برای کابینت ها که بخش عمده دکوراسیون خانه را به خود اختصاص می دهد از رنگ های خنثی استفاده شود.

نوعی دیگر از طراحی مطلوب، پیروی از رنگ هایی است که در طبیعت وجود دارند مانند آبی آسمانی یا طیف های مختلف سبز، خاکی یا زرد روشن و تیره، که فضای آشپزخانه را بسیار آرامش بخش می سازند.

                                                                                                                                                                                                          www.barancatering.ca